0

П рез септември е ред на аксесоар №1 – нейно величество чантата. Максимоделите ще бъдат сред актуалните за есен 2022 г. Този път акцент ще е меката гама – бледорозово, бежово, различни нюанси на бяло – като мръсно или слонова кост, небесносиньо и др. Пастелният прочит ще се допълва от фина, но достатъчно забележима декорация – плетка в основата или вградени перли.

Професия майка

Добрата новина е, че през този сезон дамите няма да се чудят къде да приберат всичко необходимо – край на масовите миниформи, събиращи само телефон и документи. Тази подробност със сигурност ще се одобри от жените, практикуващи основно професия “майка”, които отдавна замениха чантите си с раници, така че важните неща да са им под ръка. Най-популярната, а и достатъчно удобна форма е правоъгълната, допълнена със стабилна дръжка, която да допринесе за живота на чантата, както и да намали напрежението, което усещат дланите или рамената при носене. Нашият съвет е да заложите на мека чанта, която да се нагажда според тялото. Освен това капацитетът й винаги е по-голям. Не избирайте модели с много прегради или вътрешни джобчета. Отдавна са демоде. Всъщност много от най-новите предложения не предлагат дори една преграда. Истински обемните са лишени и от декорация, повечето от дизайнерите залагат на семпъл и елегантен вид, подчертан от лого, или използването на две или три цвята.

Детайл

Ако искате визията ви да е една идея по-дръзка – изберете модел с по-сложна плетка, с 4-5 нюанса. На “първо четене” идеята да изберете чанта с елементи на кафяво, карамел и бледобежово звучи помпозно, но истината е, че е пример за стилна визия, разкриваща представите ви за красота. Ако ежедневно се намирате в среда, изискваща строги тоалети и аксесоари, фокусирайте вниманието си към правите линии и липсата на елементи. Ако обаче може да разчупите външния си вид, то не се колебайте. Разнообразието има и друг плюс – каквото и да изберете няма да е грешно. За жените, които обичат екстравагантното – златни нашивки, метални елементи, перли, овали или елипси като декорация, включително и по дръжките. За останалите акцентът ще бъде само един – дебела дръжка, която може да е сплетена или набрана, открит цип с детайл в края или метален елемент при закопчалката.

Перлените дръжки са находки и ако успеете да откриете модел, снабден с една или повече – купувайте! Това не са грешни пари, тъй като противно на очакванията те също са издръжливи. Макар и имитации, покритието им не позволява да се надраскат или обелят.

Яркооранжево за студентките

През последните години тийнейджърките, които са на финала на своето средно образование или пък официално са се сдобили със статут студент, не носят раници… Чантите са техният най-добър приятел, а особено модните за сезона, които позволяват да вземат със себе си всичките пособия и пр. Това, което ще ги отличи през септември и следващите месеци, е изборът на цвят, най-желан от които яркооранжевият. Той се съчетава прекрасно с масленозелените оттенъци, които не слизат от подиума. Някои от предложенията не са от плат, а гумени – подробност, която провокира въображението на младите и те сътворяват от скучния си гардероб шеметна визия.