0

Л ятото е най-стимулиращият сезон за секс.

Когато температурите се качат, дрехите и задръжките падат. За никого не е изненада, че именно лятото е сезонът, в който хората имат най-голямо желание за ласки. Истината е, че големите жеги влияят на нагона. Топлината се отразява на сексуалната функция на мъжете и жените.

Стимулация

Когато телесната температура се повиши, нивото на хормоните пада много рязко, при мъжете ерекцията може да липсва в подходящия момент, а при жените либидото намалява рязко. Според сексоложката Ванеса Марин от Лос Анджелис лятото е сезонът, в който най-лесно намираме сексуални партньори, а също така и броят на интимните ни контакти се увеличава от 2 до 5 пъти. За съжаление горещините крият сериозни опасности за здравето по време на секс. Тук възниква въпросът какво да правите, когато навън е адска жега и прехвърля 35 градуса. Сексолози съветват например да включите лед в любовната игра. Бучка лед прокарана по кожата на партньора, може да ни охлади и да ни стимулира допълнително. Ако сте с по-богато въображение, може да опитате дори със сладолед.

Вода

Добър вариант за секс в горещините е, ако го правите във вода, например в морето. Водата е доста секси и може да разпали всякакви желания, по-важното е, че тя може да ви разхлади. Истината е, че сексът в басейн е малко опасен, особено за жените. Водата може да свали естествения лубрикант и да направи проникването грубо и дори болезнено. Освен това има опасност от бактерии в басейна, които може да докарат вагинални инфекции. За това по-добре е естествен водоизточник, река, море, може да опитате под душа. Докато охлаждате телата си, нагорещявайки игривата страна от характера си, което лесно свършва в спалнята.

Пози

За да избегнете допълнително потене в жегата, добре е да правите секс в определени пози, които не изискват плътно докосване на телата едно в друго. Може например да легнете на една страна на леглото. Подходящи са също така позицията на ездача или назад, но внимавайте с ритъма - бавно. Използвайте помещения, които са по-хладни, например ако имате приземен етаж в къщата. Със сигурност използвайте стая, в която има климатик. Алтернативен и атрактивен вариант е да опитате хладната теракота в кухнята. Придържайте се към тези съвети и не забравяйте, че всички температури над 30 градуса са сериозен рисков фактор. Половият акт е физическа активност, която за хора на възраст или хора със сърдечносъдови заболявания трябва да се дозира. За хора над 40 години кардиолозите препоръчват в разгара на горещините да контролирате сексуалния си апетит и за всеки случай да проверите здравословното си състояние.