0

Н апомня за баница, но вместо с кори плънката от яйца и сирене се завива с патладжан. Вкусният бюрек е лесна рецепта за гладни хора, които ценят домашната кухня. Ястието се приготвя на два пъти. Първо трябва да запържите патладжаните, за да омекнат и с тях да се работи лесно. След това трябва да ги панирате и да запържите всичко още веднъж. Знаете, че патладжаните поемат много олио, така че е повече от задължително да ги извадите върху кухненска хартия. Свикнали сме да консумираме пържените патладжани с доматен сос. Тук е по-подходящ чесновият сос на млечна основа. Може да го поднесете отделно и всеки да си сложи колкото иска, а може предварително да залеете бюрека и да сервирате така, обясняват от matekitchen.com.

Бюрек

Продукти:

- 2 патладжана

- 200 г сирене

- 1 яйце

- 2 скилидки чесън

- 5 стръка копър

- черен пипер на вкус

За панировката:

- 2 яйца

- 100 мл олио

- 100 г галета

За млечния сос:

- 1/2 кофичка кисело мляко

- 100 майонеза

- 4 стръка копър

- 1 ч.л. чесън на прах

-  сол на вкус

- черен пипер на вкус

Приготвяне:

Нарежете патладжаните на филийки с дебелина 3 мм и ги посолете. Запържете ги от двете страни в сгорещено олио, колкото да омекнат, извадете и отцедете в чиния със салфетка.

За панировката натрошете сиренето, смесете го с яйцето, нарязания копър и накълцания чесън. Вземете една от изпържените филийки патладжан, намажете със сместа и затворете отгоре с друга филийка. Потопете в разбито яйце, после в галета, отново яйце и за финал галета и изпържете в тиган със загрято олио.

Пригответе млечния сос, като смесите киселото мляко, майонезата, солта, чесъна, нарязания на ситно копър и черен пипер и залейте вече изпържените патладжани.