Омлет по германски
Вземаме 125 г брашно, 2 чаени чаши мляко, 5 яйца, сол, черен пипер, 1 лъжица топено масло.
Разбиваме яйцата, прибавяме млякото, брашното, солта, черния пипер и маслото и разбъркваме добре сместа. В голям тиган поставяме 2 лъжици краве масло и изсипваме сместа. Пържим на умерен огън. От време на време правим с лъжицата малки разрези върху омлета, за да се изпържи по-лесно. Когато омлетът се зачерви от едната страна, обръщаме го от другата, изваждаме го след това в чиния и поднасяме горещ.
Спагети със сирене или кашкавал
Вземаме една четвърт килограм спагети, една четвърт килограм сирене или 150 г кашкавал, 2 пълни лъжици масло, сол.
Натрошаваме на едро спагетите и ги слагаме да се варят около 1 час в 6-7 чаени чаши подсолена вода. Прецеждаме спагетите, прибавяме им добре запърженото масло и половината натрошено сирене, изсипваме в голяма чиния, отгоре натрошаваме останалото сирене. Поръсваме с още малко запържено масло и поднасяме горещо. Вместо със сирене, можем да поднесем спагетите, приготвени по същия начин с настърган кашкавал.
* Снимките са само илюстрации, а не са към съответна рецепта.