0

С наближаването на топлите месеци се увеличава желанието на хората да постигнат и покажат най-добрата си визия. Инжекционните процедури са перфектен начин да подобрим излъчването си.

Филър

Повечето са бързо изпълними, възстановителният период е минимален, а ефектът настъпва непосредствено след процедурата. Екип на „Телеграф“ се свърза с професионалиста в областта д-р Симеон Личев, който се грижи за съвършения вид на не една и две от популярните дами у нас, за да ни обясни как да сме красиви, свежи и с прекрасна кожа през идващите топли месеци. „Подходящи са процедури като дермални филъри, с които можем да подчертаем формите на лицето, подобрим визията на носа или да оформим устните. Ботоксът е една от най-желаните естетични процедури за подмладяване и освежаване. С него премахваме нежеланите линии на челото, линиите между веждите и около очите“, съветва Личев. След края на зимния сезон и студените дни едно от най-важните неща, които трябва да направим за здрава и сияйна кожа, е да я хидратираме. По този въпрос докторът предлага: „Най-добрият начин за хидратация е с мезотерапии и скинбустер. Те представляват въвеждането в дълбочина на важни витамини, минерали и хиалуронова киселина“.

Стареене

Много от дамите, а и част от господата, които искат да забавят процеса на стареене с ботокс, се вълнуват има ли подходящо време за поставянето му, както и за процедурите с хиалуронов филър, или е удачно да се подлагат на тях целогодишно. „Може да се каже, че поставянето на ботокс и филъри имат минимален възстановителен период, което ги прави подходящи за прилагане през всеки сезон на годината“, казва д-р Симеон Личев и допълва, че възрастта обаче е от значение: „За част от процедурите има възрастово ограничение и се изисква пациентът да е навършил минимум 18 години. Лично аз поставям ботулинов токсин на пациенти над 21 години. Все по-често срещано е използването на ботокс с цел превенция още преди появата на бръчки“.

Другите терапии, подходящи за дамите, които искат да опънат кожата си и да заличат следите на времето, са апаратните процедури, колагеностимулиращи филъри.

С интерес питаме д-р Личев дали има нещо, което съветва пациентите си да не правят, а той заявява: „На пациентите си не препоръчвам да се прекалява с процедурите. Границата между красив хармоничен вид и неестетичен вид е много малка. Често след първата процедура пациентът харесва подобрението в себе си и иска със следващата да надгради постигнатия резултат. Тук е ролята на лекаря да обясни на пациента, че е редно да изчака определен период“.

Променяме носа без ринопластика

В последните години едно от нещата, които дамите най-много не си харесват в лицето, е формата на носа. Оказва се обаче, че вместо да прибегнем до ринопластика и възстановителен период от година след това, има много по-бърз начин да премахнем несъвършенството - с хиалуронов филър. „В момента това е изключително модерна процедура, която представлява корекция на несъвършенствата на носа чрез поставяне на хиалуронов филър в определени зони. Вследствие на което успяваме да коригираме гърбица, асиметрия и паднал връх на носа. Симетричният и пропорционален нос хармонизира всички други черти на лицето и прави лицето да изглежда привлекателно. Резултатът е видим в продължение на повече от една година“, каза пред „Телеграф“ д-р Личев.