0

Ч аша ароматно кафе, топли пантофи и вихрушка от творческа муза - всичко това бе познато на фрийлансърите и хората със свободна професия, към които вече могат да се присъединят и работещите от хоум офис. Интересен факт е, че всички те са свидетели на по-спокойния процес, носещ удовлетворение и високи резултати. Това е една от малкото причини, ако работите от вкъщи, да обособите свой кът. Нашият съвет е да си помислите добре дали си струва да жертване цяло помещение за нещо, което всъщност може да бъде доста по-компактно и функционално, разбира се, без да пренебрегване красивия вид и линията на общия интериорен план.

Стил

Най-лесната трансформация се случва във всекидневната. Това е така, защото в повечето случаи е стаята с най-голяма квадратура, естествена светлина и възможност за усамотение. Висока маса в един от ъглите би свършила чудесна работа, особено ако последвате съветите на дизайнерите, които през последните няколко години обръщат поглед към винтидж мебелите. Добрата новина е, че фокусът за изтънчения стил, придаващ аристократичност на дома, може да се оформи както в общ мащаб, така и с леки акценти. Представете си масивно бюро, удобно кресло, рафт с най-важните пособия, отворения ви хартиен график или работен лаптоп - повярвайте, подобен офис не бихте сътворили дори в най-дръзките си мечти. А освен чай и домашни дрехи може да се насладите на гледката през прозореца, декора от любима картина или сантиментална статуетка. Изборът е ваш!

Приключението ще отключи въображението ви, затова внимавайте. Съсредоточете се върху основните линии. Ако тепърва ще купувате мебели или пък необходими стол, кошче, органайзери… Изчистете докрай идеята си. Основният елемент в домашния офис е цветовата схема. Ако жилището ви е обзаведено в зелено например, не правете експерименти - като офис обзавеждане в яркочервено. Съобразете всичко до последния детайл и се ръководете от неписаното правило - колкото по-малко неща са видими, толкова по-добре. Хитовата палитра включва топло кафяво, бежово, млечно, бяло и пр. Разновидностите на кафе, лате и пр. се използват успешно както индивидуално, така и комбинирано.

Уют

Обърнете специално внимание на работния стол. Не правете компромис с качеството на материал и изработка, имайте предвид, че ще прекарвате голяма част от деня си в домашния офис и е необходимо да се погрижите за удобството, гарантиращо здраве. Т.е. подвижни подлакътници, регулиране на височина, удобна облегалка и пр. Дори чудото “работа у дома” да отшуми и работодателите да наложат стария ритъм, столът ще ви върши работа, докато четете любимата си литература или просто се наслаждавате на свободното си време през уикенда.

Вече споменахме, но декорът действително е от ключово значение. Изберете подходящи стайни растения. Смята се, че намаляват стреса, допринасят за по-чистия въздух в помещенията и водят до по-добра концентрация. Подходящи са кокосова палма, дяволски бръшлян, фикус, зелена лилия и разпространеният, но носещ ползи кактус.