0

В последните десетилетия пуешкото месо се налага все повече и при нас, стане ли реч за коледно похапване. Месото е смятано за доста по-полезно, подходящо е за диабетици (особено бялото месо). Ето рецепта на Ути, която става не само за различни празнични случаи, но и за всякакви дни, собено в студеното време. Видяна е на uti.bg и bnt.bg.

Пуешки бутчета с горчица

Необходими продукти:

  • 1 кг долни бутове от пуйка
  • 1,5 кг кисело зеле
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1/ ч.л. семена от копър
  • 1/2 ч.л. семена от анасон
  • 1 ч.л. ким на зърна
  • 1 ч.ч. пилешки бульон
  • 2 с.л. бял винен оцет
  • 2 ч.л. едрозърнеста горчица
  • 3 с.л. олио
  • щипка черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне:

Оваляйте бутчетата в брашно и ги запържете в тиган с олио. Сложете ги на дъното на глинен съд, покрийте със зеле, сложете няколко зърна хвойна. В тиган с малко олио запържете наситнен чесън, семена копър, ким и анасон. Добавете горчицата и оцета, сол и черен пипер. Изсипете сместа върху зелето. Добавете малко бульон или топла вода. Захлупете с капак и го сложете да се пече, малко преди да е готово ястието махнете капака, за да се запече и отгоре.