0

Т ой е висок, строен, красив, умен и сговорчив. Вече няколко дни всички гадаят кой ще е новият министър-председател на България. Имаше ли Бойко Борисов някого предвид? Или просто каза първото, което му дойде наум, както често се случва?

Риск на живото предаване. И предимство. Дори най-върлите му критици не могат да не признаят, че има талант на оратор. А също и чувство за хумор, каквото липсва у стерилните политици, които успиват аудиторията със заучени фрази, клишета и академичен език. Каквото и да говорят за него, истината е, че той направи нещо, които малцина политически лидери в родните ширини са успявали да постигнат. И даде урок на младите и напористите да изчегъртат него и партията му от политическата карта, че първото място не е даденост. 

Последната година притури бръчки по челото на безспорния играч на седмицата – Бойко Методиев Борисов. Няма нещо, което да не се знае за него. От фактите, през клюките и градските легенди – той е популярен герой. Или антигерой – зависи от гледната точка. Но това, което предстои другата седмица е знаково. Защото един лидер, обвиняван често в авторитаризъм, даде личен пример с призива водещите фигури в политическите формации да отстъпят назад и да направят компромиси и отстъпки в името на това, да има работещо правителство. С това на масата за преговори бе сложена оферта за широка коалиция. Дали такава ще има, зависи от волята на всички участници. Но ще припомним една реплика на Борисов: „Когато всички са заедно в управлението, народът е в опозиция“. Дано не се стигне дотам.

Трилогия

И тъй като няма защо да повтаряме това, което всички знаят за лидера Бойко Борисов, с помощта на астролози ви представяме неговия звезден портрет, за да допълним любимото ви приложение „Маг Зодиак“.

Рождената му дата 13 юни 1959 г., а числото на съдбата му е 7. Това, което може би не сте чували досега е, че астрален близнак на Бойко Борисов е Гойко Митич, наричан Източния Винету. А това може би обяснява любовта на Борисов към трилогията за този знаменит персонаж на Карл Май. 

Числото 7 символизира мистерията, както и знанието. Линията на това противоречие може да бъде продължена. Родените под този знак притежават личностни черти като трудолюбие и поетична душа, макар и с някои странности, склонност към аналитично мислене и силна интуиция, богато и живо въображение.
С това число се раждат и възпитават композитори и музиканти, писатели и поети, философи и отшелници, мислители и отшелници. Тяхното вдъхновение изисква уединение. А това, както добре знаем, е любимо състояние на Бойко Борисов. 

Мислители

Хората, чиято съдба е ръководена от това число обикновено стават философи и мислители. Като правило те са потопени в собствените си мисли и следователно донякъде откъснати от другите. Те също имат любов към всякакви пътувания. Начинанията на тези хора обикновено завършват успешно.
Щастлив ден от седмицата за числото 7 е събота. Планетата на Бойко Борисов е Сатурн. Това е планета на дисциплина и отговорност в астрологията. Родените под този знак са амбициозни, отговорни, силни и смели хора. Постигат всичко, с цената на упорит труд и постоянство. 
Съвет: По-слабите биват въвлечени в блатото на унинието и песимизма, по-силните стават ярки личности, хора със световна слава. И фотолентата на Бойко Борисов сред световните лидери, която ви представяме, показва той от кои е.

Раздразнителност

Седмицата вдъхновява мистици и философи, но прави човека суетен, малко мрачен, понякога раздразнителен и неконтактен. Това пасва като ръкавица на Бойко Борисов. Числото, от една страна, призовава към самота и творческо уединение, разкрива бариери и ограничения. От друга страна, покровителства брака, сътрудничеството и партньорството. И тъй като Бойко Борисов е сам, нека се концентрираме върху сътрудничеството и партньорството, към които той тези дни призова партиите, от които зависи живота и съдбата на Народното събрание. Така един лидер, роден за войни и победи, показа наистина нова и непозната за него черта – отстъпчивост. И изненада отново онези, които мислеха, че го познават и могат да предвидят всеки негов ход.

В звездния портрет на Бойко Борисов според датата му на раждане фигурира голяма доза самодостатъчност и независимост. Вътрешната сила и сериозното отношение към живота и любовта го правят да изглежда студен и безчувствен. Чрез издръжливостта той постига повечето от целите си. Интимността се стимулира от неговия интелектуален интерес. За мнозина той изглежда разумен и мъдър по въпросите на любовта. Понякога мисли само за себе си, но в близки отношения може да омекне и да бъде нежен и страстен любовник. Има рицарска представа за любовта, възвишена и благородна. При съвместен живот е по-добре той да има отделна стая, тъй като има нужда от уединение. 
Взаимното разбирателство е много важно за него, може би повече от любовта. Той твърдо следва избрания път и ако една жена не иска или не може да върви с него, той е в състояние да се раздели с нея без колебание.

Рождено число 13

Хората с това рождено число имат подчертано желание за успех, изкачвайки се по корпоративната стълбица. Те са практични, умеят да планират добре, имат остър ум, гордост, независимост, твърдост, издръжливост. Но от друга страна, те са песимисти, несигурни, могат да бъдат разочаровани и да загубят много възможности.
Възможно е да има проблеми с черния дроб, болки в гърба и главата.

С майка си Венета



С кака си Красимира като деца

Сестра му Красимира е неговата опора, внуците го умиляват

Бойко Борисов винаги е давал вид на човек, който знае всичко и не приема съвети. Но това не е така. Две жени в живота му винаги са го напътствали, укротявали и са му давали посока, ако се изгуби. Това са майка му Венета и сестра му Красимира. За майка си казва, че тя го е научила да различава доброто от злото. Убеден е, че тя продължава да го гледа отгоре. А сестра му е плътно до него винаги в труден момент. Борисов, смятан за саможив и суров човек, показа други страни от характера си, когато дъщеря му го дари с внуците Бойко и Иван.

От първо лице

Аз дойдох от бизнеса. По принцип всичко читаво в България работи за частния сектор, в държавния са само кратуни. 
За какво ти е да ставаш премиер на обран бостан?
Живков и царят са ми като два университета. В една тема и двамата бяха много единни, че България и държавата са над всичко.
Такъв ни е генът. Вижте, че почти всеки българин, като се подстриже, прилича на борец.
Няма проблем. Всеки може да ме пипне по мускула.
По-добре да го вдигаш, отколкото да ти пада... рейтингът.
Идвам, виждам и давам още пари!
Пак дойде селянчето от Банкя да изтегли каруцата.
Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме.
Нямам личен живот, ям само вечер и така пестя. 
Вместо да се чудите какво да ядете, садете картофи. 
В ада около българския казан не слагат дяволи, защото сами се теглим надолу.
Моите кучета са страхотни, ама са точно като българите – здраво трябва да се държат.
Този, който пие ракия, пуши цигара, яде сланина и не желае да има хранителни навици, няма други да му плащат лечението.
Така ми се иска да изглежда България – слънчогледи, жита, по средата магистрала.
Как ще режа лента в църква, при началника тук? Режа ленти навън, където аз съм началник. В църквата само смирен. Той вижда всичко и само някой да надигне повече глава, отколкото му е писано, веднага го наказва.
Когато хората виждат един разрушен храм, когато виждат как се е срутил, паднал на земята, запустял, същото нещо влиза в техните души. Когато хората виждат новите камбани, как изглежда храмът, когато видят самите отчета, владици, калугери, попове, които служат, виждат подема в тях.
На празници седя сам като куче горе в Бояна и гледам футбол.
Поръчах ви хубаво време да довършите магистрала „Люлин". Разбрал съм се да е топло до неделя, но за още 15 дни не мога да обещая.
Във всяко сако имам лентички. Като фокусник съм.
Чуя ли „Конгретюлейшън, Борисов”, и спирам да слушам.
Едно теле или агне има свойството да расте.
Не съм самохвалко, а един преуморен човек.
Когато атовете се ритат, магаретата по-добре да стоят настрана. 
Опасявам се, че водени от емоцията - хората се подлъгват по популисти. Трифонов за 2 кампании се показа веднъж. И дори в аванс дезертира от отговорност. 
Политиката не е кой кого ще вкара в затвора или кой кого ще изстърже. 
МВР арестува като на 9-и септември. Тежко въоръжени и маскирани нахлуват и брутално тарашат домовете само на симпатизанти и членове на ГЕРБ. Всичко е по анонимни сигнали и доноси. Слагат се белезници и се извеждат показно хора в цялата страна само защото са от ГЕРБ.
Историята ясно е доказала, че комунистите винаги се провалят!
Всички български граждани имат право да живеят добре. Но освен права преди всичко трябва да спазваме законите в държавата.
На фона на всички останали ГЕРБ изглеждаме най-прогнозируемата, най-експертната и добре организирана партия. 
Нашата политика винаги е била да харчим толкова, колкото изкарваме.
Щом вярващите ни подкрепят, значи сме си свършили добре работата.
Ние малко говорим, но много правим.

* Мариета Владимирова