0

К огато говорим за удоволствие в съвременния интимен свят, мястото на сексиграчките сякаш може и да е водещо, особено при жените.

Реалността е, че някак си остават в сянката и не получават достатъчно обществени заслуги, при все че са толкова страхотни, а и все повече ги използват.

Симулация

Нека се изправим пред фактите - в един или друг момент жените симулират оргазми, защото не са били удовлетворени толкова, колкото биха искали.

И това е доказан и подкрепен факт от един куп статистики и анализи на психолози и сексолози. „Но, дами, удоволствието е във вашите ръце.

В края на краищата самоудоволствието също е форма на любов към себе си и наистина няма причина да се лишавате от радостите на оргазмите. Продължавайте и се забавлявайте, но имайте предвид своя комфорт и безопасност“, възкликват водещи сексолози.

Но все пак защо хората и особено жените използват сексиграчки. Може например да се окаже, че желаят оргазъм, докато за други това помага за подобряване на опита от мастурбацията.

Сексиграчките могат да се използват и за забавление с партньора. В определени случаи те също са полезни, когато става въпрос за лечение на някои сексуални разстройства.

Така че, вместо да ги отхвърлят, дамите могат да се насладят на свободата от ниското либидо. Ето класация, подредена от водещи сексолози в Щатите, за някои от най-добрите и общоприложими сексиграчки сред дамите.

Подредба

Вибратори. Те са в горната част на списъка и има защо. Тези играчки използват вибрации, за да стимулират интимните части. В повечето случаи жените ги използват, за да се възбудят.

Сексолозите казват, че това може да не е нищо друго освен чиста радост. Изследвания показват, че честата дамска мастурбация има положително въздействие върху здравето - както физическото, така и психическото.

В своя анализ сексолози открили доказателства за множество ползи от редовната употреба на вибратор, отбелязвайки, че той подобрява състоянието на тазовото дъно, намалява болката и води до подобрения в цялостното сексуално здраве. Те също така открили случаи на редовна употреба на вибратор, водеща до подобрения в инконтиненцията (спонтанно изпускане на урина и/или фекалии).

Те заключили, че вибраторите могат и трябва да се считат не само за секс играчки, но и за терапевтични устройства.

Пазарът е пълен с вибратори с всякакви форми и размери, така че всяка жена може да избере това, което й харесва, и да се забавлява.
Историята им е дълга. Преди повече от 2400 г. древните гърци също са създавали вибратори.

В немалко произведения са описани предмети, изработени от дърво или кожа, а предназначението им в голяма степен се препокрива с това на съвременните вибратори. Древните египтяни също не се отказвали от подобни интимни творения.

Дилдо

Още в "Кама Сутра" са разгледани различни съвети за сексуални позиции и предложения за употребата на разнообразни сексиграчки от дърво, биволски рога, мед, сребро, слонова кост, злато и т.н. Това били първите предшественици на това, което сега наричаме дилдо или статичен вибратор (тоест не вибрира сам, а само с помощта на ръката).

Анални играчки също са включени от сексолозите в списъка с полезните секспредмети. Както подсказва името, тези играчки могат да стимулират ануса.

Повечето от тях идват с нещо, наречено тапи за дупе, и като цяло са много по-широки от вибраторите. Но има едно предупреждение - уверете се, че използвате лубрикант, когато си играете с анални играчки.