1

Т оплината ни прави по-активни в половия живот и затова пристъпваме към няколко трика в жегите. Може да сложим всички сексиграчки в хладилника или да рискуваме с лед в устата, твърдят експерти.

Сутрин

Може да ги наречем игри на лед. Забавен и освежаващ начин да избягате от жегата е да поставите сексиграчките си в хладилника сутрин. Така, когато ще ги използвате по-късно, освен обичайните си функции, те ще предоставят нови усещания, свързани с температурата им. Ако нямате играчки или не ви се смесват с доматите, можете да използвате лед. Може да го поставите в устата си и да прокарате устни по тялото на партньора си. Това ще създаде много приятно усещане като в кинокласиката „9 1/2 седмици“.

Душ

Сексът под душа също не е лоша идея. Ако нямате климатик или плувен басейн у дома, или някой от онези трикове, които биха решили много от вашите проблеми с топлината. Можете да използвате банята заедно с партньора си през най-горещите часове, за да се насладите на секс при по-ниска температура. Обърнете внимание на най-добрите позиции за секс под душа, като например мъжът да остане прав, докато тя му се обръща с гръб и се навежда леко напред. Очевидно не говорим за студен душ, въпреки че може би това ще се хареса на някои, въпрос на избор. Най-добре е да изберете температура около 28 или 30 градуса и трябва много да внимавате да не се подхлъзнете. Силно се препоръчва съвместна мастурбация или орален секс под душа.

Спалнята обикновено е една от най-горещите стаи в къщата, което през зимата е супер добре, но през лятото може да бъде ужасно. В случай че във вашия дом е така, експертите препоръчват да потърсите други, по-хладни помещения. Една от най-готините стаи обикновено е кухнята, в която също обикновено има гладки и хладни повърхности като каменни плотове или плочки, които могат да ни дадат свежестта, която търсим.

Поза

Правият секс може да е поза, която не е съвсем удобна. Но по този начин, ако го правите до стената на спалнята, избягвате контакт с чаршафите и усещането за топлина ще бъде по-малко от това, което можете да почувствате, като докоснете тъканта. Поза, която се препоръчва за практикуване на секс в изправено положение, се нарича рафт и е лесна за изпълнение: основно мъжът трябва да стои прав като точка на привързване и той трябва да качи жената върху себе си, за да продължи с проникването.

Вентилатор

Търсете течения у дома или използвайте вентилатор, докато правите секс. Контрастът между топлината, която ще усетите при секс, и свежестта на въздушната струя може да бъде нещо изключително приятно. За това ви препоръчваме да намерите стратегически места, за да се възползвате от въздушните течения, които се появяват във вашия дом. Или директно да използвате вентилатор с доста ниска мощност.

Добра идея е да инсталирате вентилатор на тавана в спалнята, особено в по-горещите райони. Освен че придава на къщата ви колониален или кичозен оттенък, той е отлична среда между климатика и тропическата жега.

Намалете интензивността на вашите сексуални отношения. Възползвайте се от тези летни дати, за да забавите малко сексуалните си отношения. Нямаме предвид, че имате по-малко, а че е идеалният момент да намалите интензивността. Не е нужно да доказвате, че сте Супермен през цялото време, още по-малко по време на дрямка. Отпуснете се и се отдайте на бавен, мързелив секс, който пасва идеално на това време на годината. Препоръчваме ви например да използвате позицията на лъжицата, лежейки на една страна в леглото.

* Лина Димитрова