0

А ко някога сте се чувствали влюбени след секс, помнете - не сте единствените.

Има няколко основни доказани причини, след като правите секс с някого, дори и напълно непознат, да се появи чувство на привързаност. Първата е свързана с отделянето на хормони.

След

След секс и двамата партньори отделят окситоцин. Толкова популярният хормон на щастието, често наричан и хормон на гушкането, е виновен за привързването на партньорите. За да се получи тази химия обаче, има едно много важно условие. Сексът трябва да не е просто удовлетворяващ.

Трябва наистина да сте си паснали в леглото, за да може после в прегръдките си да отделяте хормона на любовта. Лош секс никога няма да доведе до привързаност и дори да сме се забавлявали, отделянето на хормони не означава автоматично, че ще се свържем и създадем емоционална привързаност.

Не забравяйте, правенето на секс не означава, че трябва да се влюбите. И ако искате да избегнете това, е добре да следвате няколко основни правила.

Поставете си граници. Има ли неща във вашето съзнание, които автоматично сигнализират за интимност? Опитайте се да ги избегнете. Някои хора се въздържат да целуват своя партньор, тъй като се чувстват твърде близо до истинска връзка. Други предпочитат да не се гушкат след акта. Трети избират да си тръгнат и да не останат да спят с партньора си след секс. Това ще предпази вас и сърцето ви от прекалено инвестиране.

История

Избягвайте да спите с хора, с които споделяте романтична история. Трудно е да се върнете към приятелство с някого, с когото вече сте били, след романтична или сексуална връзка. Добавянето на секс обратно към микса винаги ще възроди чувствата на любов и привличане.

Едно от нещата, които разделят приятелите от двойките, е липсата на сексуална връзка. Подновяването му ще разпали отново страстите, свързани с чувства, независимо дали искате или не. Това включва спането с близки приятели. Представете си, вие вече се харесвате, щом сте в един кръг, добавете към това секс и остава много малко от това да станете двойка.

Случайните връзки не са за всеки и това е добре. Ако сте склонни да си падате по всеки човек, с когото спите или си търсите партньор, тогава трябва да помислите два пъти, преди да си легнете с някого. Ако просто искате да се забавлявате, нямате интерес или желание за връзка и искате да експериментирате малко, трябва да се чувствате свободни да продължите.

Правенето на секс, защото сте самотни, наскоро сте имали разбито сърце или сте наранени, често е рецепта за нежелано привличане, докато се опитвате да компенсирате чувствата си с новия си сексуален партньор.

Ако искате да се предпазите от влюбване и да оставите отношенията си на ниво „просто секс“, избягвайте дългите разговори, прекарани в опознаване, особено на интимно ниво. Те често водят до любов и чувство на привличане.

Автор: Васка Игнатова