0

К илимите са уникален инструмент, който с лекота може да преобрази визията на всяко едно от помещенията в дома.

Подовите настилки са ключов елемент, затова е необходимо да обърнете специално внимание на формите, цветовете и материите при избора им. Тази година тенденцията е тъмен под, светъл килим. Модни са съчетанията с цвят индиго, както и комбинацията на сребристи или златисти нишки с пастелни композиции.

Сладолед

Симбиозата от багри и тъкани задава основния тон на декора и оптически пренарежда пространството. Ако ви предстои да закупувате килим, вероятно сте изправени пред сложна дилема. Според специалисти в областта хит се оказват моделите, напомнящи за разтопен сладолед. Забавната игра на преливащи един в друг цветове неочаквано завладя последните изложения на килими.

На мода е изявеното присъствие на ярките цветове с подчертано закачлив аспект.

Pixabay

Ключът към правилния подбор на такъв килим е да балансирате стилово мебелировката към нюансите, съветват експерти в сайта ka6tata.com. Диван или маса със семпла структура и ярки тонове са идеално начало. Най-хубавото от всичко е, че цветовете са фини и едновременно с това изразителни, така че да балансират интериорния план в точната пропорция.

Контраст

Един от най-добрите начини, чрез които можете да накарате килимът да изпъкне, е да го положите върху под в контрастен цвят. Двата елемента взаимно се допълват и подчертават. Разбира се, може да използвате трика светъл килим, тъмен под и обратното.

.

 .
Pixabay

Добре е един от използваните в изработката на килима нюанси да присъства и на друго място в интериорния дизайн – независимо дали това е мебел или аксесоар. Ако в стаята са комбинирани няколко отчетливи цвята, изберете този, който най-много ви допада, и поставете килим в същата тоналност.

Дизайн

Геометричните елементи не излизат от мода.

Pixabay

Те са част от задължителните изисквания на жените и мъжете, чиято цел е изтънчена и елегантна визия. Геометричните елементи създават акцент в едно помещение благодарение на интригуващи съчетания от линии и форми. Тъмните килими с геометричен модел в контрастен цвят запазват своята актуалност. Интегрирането на златни и сребристи елементи в пастелните композиции също печели популярност. Това смятат майсторите в областта, които допълват, че тази година на пазара ще са най-смелите дизайни с оживени и колоритни цветове.

Неутрална палитра

Земните тонове са подходящи за всеки стил. Любопитна подробност е, че те намират своето приложение както във вътрешния, така и във външния интериор.

Усещането на богатите теракотени нюанси, дървесно-кафявите и пастелно зелените тонове и съчетанието им с предложенията в лятната гама гарантират една модерна, вълнуваща и изненадваща визия. Тази година килимите с такъв дизайн ще съживят пространството на необичайни за това места като банята, коридора и дори терасата.

Ръчно тъкан „гоблен“ гарантира вечна визия

Ако искате висококачествен килим с вечна визия, то ви препоръчваме да изберете килимите от вълна. Ръчната изработка и шарките ще са солидна инвестиция, която обаче ще ви се отплати в бъдеще. Акцентирайте на цветовете – червено, розово или лилаво – поотделно, ако сте решили да ги комбинирате, опитайте са да подберете пастелна гама.

Pixabay