0

Г олямата грандама на българската естрада Йорданка Христова тръгва на турне със своите колеги.

С него тя ще отбележи два забележителни юбилея - 60 години на сцена и личен житейски - 80 лазарника, както звездата обича да се шегува. Може би, защото годините изобщо не й личат.

Христова заедно с Тони Димитрова, братя Аргирови, Силвия Кацарова, Мими Иванова, Мая Нешкова, Нелина, Роси Кирилова, дует „Шик“, Елвира Георгиева и др. ще се раздаде за любимата си публика в турнето "Обич и песен", което стартира в началото на юли.

Първият концерт по традиция е в Пловдив - на 10 юли, и е почти разпродаден. Следват 11 юли - Стара Загора, 12 юли - Плевен и 13-и Русе, навсякъде в летните театри.

На 17 юли "Обич и песен" гостува в новооткрития летен театър "Георги Парцалев", в родния град на великия комик. В старопрестолната столица Велико Търново концертът е на 18 юли и там ще гостува Ева от "Тоника". Варна и Добрич посрещат звездите на България съответно на 19 и 20 юли.

Финал

Финалът за седмия месец в годината се пада на курортния Созопол на 21 юли в амфитеатър "Аполония".

През август ще има концерт само в Бургас на летния театър - навръх 15 август - Богородица. По традиция финалът се поставя в зала 1 на НДК София на 18 октомври, а билетите вече са в продажба. Йорданка Христова няма да участва само в големия концерт наесен, защото подготвя свое честване в същата зала, но на 21 ноември.

Елвира Георгиева е специален гост само в Пловдив, Росица Борджиева в Русе, а дует „Шик“ в Бургас. Тони Димитрова ще извие глас в градовете Плевен, Русе, Велико Търново и Добрич. Братя Аргирови участват в Пловдив, Стара Загора, Левски, Велико Търново, Варна и Добрич. Останалите творци ще пеят във всеки един град. 

Драго Драганов ще е водещ в Пловдив, Наско от БГ радио в Бургас, а в Стара Загора - и двамата. 

Продуцент и организатор на турнето "Обич и песен" е Евгени Боянов. Паралелно със сборния спектакъл той прави и турне на „Тоника СВ“, което стартира на 2 август в Пловдив и наесен продължава в Русе, Добрич и др.