0

- Г-жо Раянова, как от юрист станахте лечител на човешките души?

- Не се чувствам лечител. Аз мисля, че мога да помагам на хората да решат свои проблеми. Родена съм в Трявна. Завърших право в Бургас и останах да живея тук. Когато следвах, бях много отдадена, дипломата ми е висока, учех с желание и амбиция. Но пътят ми беше труден, защото бях много амбициозна и в стремежа си да имам много постижения и знания стигнах до нервен срив и започнах да получавам паникатаки.

Започнах да ходя по лекари, които ми казваха колко съм здрава и как нищо ми няма, но аз се чувствах много зле. Тогава започнах да търся сама как да се справя. Разбрах, че има такова нещо „социална тревожност“, стигнах до една група за емоционална интелигентност – 4 г. ходих 2 пъти седмично там. Започнах да разбирам, че има нещо много по-голямо от мен в тоя живот, каква е вселенската мъдрост, какви закони движат света, защо аз се чувствам зле.

Опитът и преживяванията през годините ме накараха да осъзная колко нужен е вътрешният свят на човека и емоциите му за справянето в живота. Когато човек не владее емоциите си, колкото и знания да има, не може да живее пълноценно. Аз се научих да владея себе си и емоциите си, започнах да разбирам живота и го показах на другите хора.

- Колко време ви трябваше първо да помогнете на себе си?

- Бях на 24 г., когато светът ми се счупи. Две години се лутах, докато започна усилено да работя със себе си, и така вече 9 години.

- Кога се почувствахте готова да помагате и на други хора?

- От години помагам на близки и познати, но от една година вече го правя по-професионално.

- Как всъщност помагате?

- Помагам със знанията, които имам, с опита си. С нумерологията помагам на хората да променят живота си. Това са психологични консултации, но през числата.

- С какви въпроси се обръщат хората към вас?

- Хората много често се интересуват защо им се случват неприятни неща, а много често отговорът е, че просто не са си на пътя – душата е избрала да дойде на този свят за нещо, с определена мисия, и когато човек не я изпълнява, влиза в страдание. Човек върви в живота си или през знанието – знаеш го, разбираш го и го правиш, или през страданието е другият вариант, но когато се умориш да страдаш, започваш да търсиш причините и пак стигаш до знанието.

Другото, което много често питат, е за партньорските взаимоотношения, за тези с деца, с родители. Нумерологията дава възможност да се проследят различни модели на поведение - защо даден човек реагира по определен начин и когато се знае отговорът, това е разбиране за другия, което помага на човек да търси начин как да се справи. Тогава човек става творец на живота си, защото вече знае, че силата е в него, от него зависи как ще се справи.

- Какво представлява кармата?

- Аз не обичам думата карма, за мен по-скоро човек има собствена мисия на душата. Всяка душа слиза тук с определена мисия. Кармата е някаква причина в предишен живот и следствието, а мисията е цел, посока, идея, път, по който да вървиш. Всеки има мисия, но трябва да я разбере, за да я изпълнява, защото ако не я знае и изпълнява, страда. Ще ви дам пример - днес имах една консултация с мъж, който е в огромно страдание, защото е в чужбина и работи там като охрана. Стреми се да изкарва много пари, а неговата мисия в този живот е духовното развитие. И когато той гледа към материалното, а не развива душата си, той не е щастлив, няма партньорска връзка, всички взаимоотношения наоколо се разрушават.

- Мисията на душата е константна даденост или може да се променя от човека?

- Не може да се променя, константна е. Мисията има определена цел и ако човек не върви към нея, а се отклонява, тогава идва страданието, защото пътят му много се е отклонил от това, за което е дошъл.

- Има ли хора, чиято мисия е да бъдат богати, да бъдат материалисти и да не са чак толкова духовни?

- Да, има хора, които са дошли в тоя живот да изкарват пари и да оставят материални неща. Всеки човек е с различна мисия.

- Променя ли се мисията при прераждането на душата?

- Когато човек е дошъл в този живот с определена мисия, ако не я изпълни, след прераждането душата ще се върне обратно със същата мисия.

- Аурата на хората влияе ли върху мястото, където живеят?

- Всеки човек има собствена аура, хората правят мястото със съвкупността от своите аури.

- Каква ще е 2023 г.? В кои месеци има кармични кръстове и бихте ли обяснила това понятие?

- 2023 г. е с вибрация 7, което означава, че годината е подходяща за духовно израстване. Хубаво е да се правят различни духовни практики – рейки енергия, психотерапия, астрология, нумерология. Всички те носят знания, които са от вселенската мъдрост. Подходящи са всякакви духовни практики, всичко, което е по-голямо от теб и ти носи знания за света около теб. Тази година има нужда духът и материята да намерят баланс помежду си. Годината поставя много въпроси, свързани с вярата – в какво вярваме, какви са вярванията ни, колко силна е вярата ни, вярваме ли в себе си или все търсим нещо извън себе си. Ще има много провокации в тази посока.

- Кой ще ни подложи на тези провокации?

- Всичко, вселената, учителите - учителите са вътре в семейството, на работното място, приятелите, хората, които ежедневно срещаме. Провокациите идват във взаимодействието с хората. Като си стоиш сам вкъщи, никой няма да дойде да те провокира. Само контактите с хората те карат да се замисляш за някои неща.

Ние трябва да се научим да се доверяваме на вселената и на това, което тя е избрала за нас. Животът е по-голям от нас. Вместо да се опитваме да контролираме всичко, трябва да имаме доверие, че това, което се случва, е за наше добро.

- Какво друго за 2023 г. може да се каже?

- 2023 г. ни пита какви са нашите мечти и идеали. Въпреки трудностите хората не трябва да забравят да мечтаят. Годината ни кара повече да действаме, а не само да говорим. Хубаво би било тази година да е на действието. Миналата година беше съставена от три двойки, което дава много говорене, много споделяне, беше важно хората да споделят. А сега, освен да споделиш какво искаш да направиш, но и да го направиш.

2023 г. реално започва да се разгръща от февруари. Януари беше с вибрация 9, което дава край на старото, за да започне новото. Февруари е подходящ за стартиране на всякакви нови начинания или по нов начин да се правят нещата – сега няма нищо ретроградно. Важно е хората да имат синхрон на мисли, чувства и действия - каквото помислят, каквото почувстват, да го свършат.

- Кои месеци ще бъдат по-трудни?

- Трудните месеци през годината ще бъдат май и юни. Май е с вибрация 4 и картата има геометрия, която се нарича кармичен кръст, което ще даде страдания, стрес, страх, неудовлетворение, недоволство. Хората ще имат трудности с цел да ги преобърнат, да чуят себе си, защото високото проявление на числото 4 е числото на душата. Душата отвътре крещи и иска да я чуем какво иска. И когато ние не й даваме това, което иска, ние сме недоволни. Ако задоволим душата си, тя няма да страда. През май емоциите ще разболяват хората. Юни също ще бъде труден месец. Той е с вибрация 5, геометрията пак е кармичен кръст. Кръстовете дават преобръщане на хората – голяма сила, която идва и преобръща хората. Ако човек иска да направи нещо и не му достига сила, кръстът дава сила, помага да постигнеш целта си. Юни ще е свързан с морала, принципите и законността. Ако си постъпвал неправилно и неморално през предните месеци, ще получиш наказание от обществото под някаква форма или глоба.

- Кога ще са благоприятните месеци?

- От юли нататък всички месеци са хубави. От август до ноември можем да правим всякакви нови неща – да постъпваме по нов начин и да внасяме промени в живота си. Имам любим цитат от Айнщайн: „Лудост е да правиш едно и също нещо отново и отново и да очакваш различни резултати“. През всички тези месеци ни се явява възможност от тяхната вибрация по нов начин да постъпваме и това ще бъде възнаградено. Различното действие ще ни даде различен резултат и ще получим нещо ново в живота си. Хубаво е хората да се възползват и да го правят.

- Като насочвате хората как да променят поведението и живота си, значи оправяте съдби?

- На практика да. Понякога на човек му е нужно много мъничко, за да направи крачка на пътя си, друг има нужда от повече работа.

От неотдавна изследвам родове. По рождените дати на майка, баща, вуйчовци, лели, баби и дядовци, три поколения назад, аз мога да погледна, като изготвя карти с кого е по-свързан от рода си наследникът и какви черти е наследил от родовете, каква мисия са имали прародителите и какво може да е достигнало до наследника като задача.

- Откривате ли родови проклятия?

- Не. Но мога да споделя, че ходя на семейна констелация – това е метод от няколко години в България и чрез него човек може да види също с кой прародител е свързан. Има хора, чиито рождени карти са с кармичен кръст, това дава тежка съдба, някаква карма да изкупи. Тези хора често живеят живота на някой прародител и изобщо не могат да си влязат в живота. Много често децата застават на мястото на някоя баба или дядо, на някой изключен от рода. Например, когато е имало пияница в рода, не се е говорело за него, било е срамно, това се нарича изключване, родът спира да говори за него. След време в рода се ражда човек с проблеми с алкохола, за да напомня за изключения роднина с коментари от типа: „Виж го, като чичо си е“.

Аз не владея този метод на семейна констелация, но през нумерологичната карта мога да видя, че има възможност за някакво объркване с майката или бащата. Когато родителите са в неподходяща връзка за брак, обикновено някой от тях усвоява детето за партньор. Ако детето стане партньор на майка си или баща си, то в живота си не може да има партньор, остава сам, защото партньорското място до него е заето от някой от родителите му.

Това е тя:

Ивелина Раянова е на 35 г. Родена е в Трявна.

Завършила е право в Бургас и от 15 г. живее там.

Преди 9 г. почувствала, че е „прегряла“ от амбиции и започнала да търси начини да си помогне сама.

Постепенно стигнала до нумерологията и различни духовни практики.

С времето придобила много нови знания и умения и вече е уверена, че може да помага на хора за един или друг проблем, както и да сочи верния път, начертан им от вселената и душата.