0

Р азликата между Ивана и Ивайло е 16 години в нейна полза. Запознават се на кастинг за телевизионно риалити и любовта им пламва светкавично, а днес е още по-силна от всякога.

В това се убедихме, след като двамата напуснаха „Един за друг“ и гостуваха в „МачКаст“, където разкриха, че все още всеки ден тренират заедно, а любовта изпълва сърцата им във всеки един момент.

Цел

„Извън „Къщата на любовта“ любовта продължава да съществува, както става ясно, щом сме заедно. Макар че много хора дадоха прогноза, че ще се разделим, в кръга на шегата, разбира се. Чувстваме се много добре“, споделя Ивана. „Когато бяхме вътре, не искахме да излизаме и давахме всичко по силите си, за да останем в играта и да не напускаме Вилата на любовта. Но истината е, че и след Вилата на любовта животът е прекрасен!“, категоричен е Ивайло. Двамата смятат, че „Един за друг“ е много полезно за самите двойки, защото или се преоткриват, или се разделят. „Това предаване те вкарва в среда, която е катализатор за потенциални скандали между двойките. С всички въпроси и игри – ти няма как да знаеш на 100% какво мисли твоята половинка, още повече че в живота никога не се срещат такива въпроси. Ако наистина не се познавате много добре, както ние се познавахме, преди да влезем, може да се стигне до раздяла“, казва Ивайло, а Ивана допълва: „Вътре наистина осъзнаваш как значение има само човекът, който е до теб. Само на него можеш да разчиташ. Както се видя“. Една от основните цели на Ивана да влязат в предаването била да си намерят семейни приятели. С някои от двойките ще продължат да поддържат контакт, с други категорично не. „Това, че с някои няма да бъдем приятели и не сме започвали да комуникираме, не е по наша инициатива. Опитахме се всячески да се сближим и да разберем какъв е проблемът. Но те не ни дадоха шанс. А щом те не искат да сме приятели, ние не настояваме. Решихме да уважим тяхното желание“, казва Ивайло. Намерили обаче приятели от предишен сезон на „Един за друг“ - Радина и Петър.

Запознанство

Ивана и Ивайло се запознават в риалити формат. Дамата признава, че преди години е искала да бъде футболна съпруга, но не е вярвала, че това ще се случи. „Толкова силно съм го желала сигурно, че вселената ми изпрати един футболист. Нямах възможността да го гледам как рита, но определено ми харесва“, споделя Ивана. Казва, че първото, което й направило впечатление у Ивайло, били неговите здрави крака. „Аз съм бодибилдър и съм живяла в Италия. Там мъжете са с друга структура, с много слаби крака. И като бодибилдър моите крака са развити и това ми беше проблем, че мъжете, с които общувам, са с тънки крачета. Като видях Ивайло за първи път, ми направи впечатление, че има големи крака. И беше обул едни дънки и ще ги спраска направо“, спомня си Ивана. Ивайло пък казва, че харесал всичко в нея. „Харесах си я цялата. Колко е емоционална тя, експресивна По време на играта се ядосваше, че е емоционална, но й казах, че затова съм я харесал“. Двамата не започват връзка веднага, но пък заживяват заедно за една седмица.

Уроци

Двамата признават, че са научили много за самите себе си не като двойка, а индивидуално от участието си в „Един за друг“. „Аз за себе си научих много малко неща. Не защото не съм искала, а защото от 26-годишна възраст уча за себе си, ходя на терапия и гледам да се развивам. Доста негативни качества от характера си вече съм ги преодоляла. Това, което научих, е да бъда по-търпелива. И по-спокойна. Да преброиш до 10 винаги е по-добре. Може би трябва да поработя и върху комуникацията“, категорична е 46-годишната Ивана. 30-годишният Ивайло казва: „Едно от най-важните неща, които научих, е, че трябва да се науча да губя. Невинаги може да печели. 10-15 г. от моя живот ми е промиван мозъкът, че трябва да съм първи, да печеля и загубите не се приемат под никаква форма. Като бях в „Един за друг“, по време на игрите все едно бях на терена и ставах различен човек. Това не го осъзнавах в реалния живот преди това, защото много бързо направих транзита от терена в друга сфера. „Един за друг“ е място, в което се поставяш в различна ситуация, с твоята половинка си и това твое желание влияе и върху нея. Като си на терена, всички 11 души в твоя отбор искат същото и е нормално да стават ексцесии. Но не ми хареса какъв човек ставам по време на игрите. Как се отнасям с нея. Научих, че трябва да приемаш загубите, защото невинаги зависи от теб. И аз научих, че трябва да бъда много по-спокоен, защото в началото по време на игрите от тази моя мотивация бях по-експресивен, по-избухлив. Колкото си по-спокоен, толкова по-добре“.

Отказва се от футбола заради любимата

Ивайло Крушарски е юноша на ЦСКА, играл е и за мъжкия отбор. Най-голямото му постижение е обаче престоят в Англия, където играе за втория отбор на „Уест Хям“.

Преди няколко години той се отказва от професионалния футбол, за което решение да вземе му помага неговата любима жена. „Един ден, както си седяхме вкъщи, не очаквах, че този разговор предстои, и Ивана ми каза: „Трябва да спреш с футбола“ (смее се). Кратко, точно и ясно. По-добре да се откажеш, когато си бил на върха, отколкото хората да те запомнят в някаква светлина, в която не искаш“, спомня си Ивайло и признава, че й е благодарен, че му е помогнала да вземе трудно за него решение. В момента той се занимава с деца, на които помага да намерят свой отбор.

Цялото интервю гледайте в „МачКаст“.

* По темата работиха: Екатерина Томова и Димитър Пенев