0

М ексиканците излязоха с едни гърди пред останалия свят, след като показаха мумии на извънземни в парламента си.

НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ! Показаха невиждани досега мумии на извънземни (ВИДЕО)

Разбира се, веднага се застраховаха, че става въпрос за предполагаеми извънземни и с уговорката, че може да са си от нашата планета същества, но от непознат вид.

Начало

Мумиите на извънземните се оказаха дребни и през минута се казваше, че са предполагаеми пришълци, да не би човек да си помисли нещо друго.

Въпросните останки на предполагаеми извънземни същества са сиви на цвят. Чертите на лицата им наподобяват човешките. Те бяха донесени от Хайме Маусан - мексикански журналист, изследовател и привърженик на теорията за извънземни в древността. Маусан казва, че е намерил двете мумифицирани тела в платото Наска в Перу през 2017 г.

„Това са нечовешки същества. Не искаме да ги наричаме извънземни, защото не знаем“, дълбоко подчерта на няколко пъти той по време на пленарното заседание, свикано от депутата от управляващата Мексико партия Серхио Гутиерес. Последният мотивира дискусията с обяснението, че подобен дебат е от "обществен интерес".

Една от мумиите, показани в мексиканския парламент.

 Една от мумиите, показани в мексиканския парламент.
РОЙТЕРС

Маусан обясни, че чрез въглеродно датиране, направено от учени от Националния автономен университет на Мексико, е установено как „тези същества са умрели преди около 1000 години“. По-късно бе уточнено, че едната мумия е на предполагаема възраст около 800 години, а другата е на около 1800 г. И двете същества са с по три пръста и имат издължени черепи. Изследване на ДНК показва, че голяма част съвпада с човешкото, но поне 30% е с непознат произход. Възможно е да са наследници на някакъв неизвестен за науката клон на човекоподобните маймуни, възможно е и да са пришълци от други светове или измерения.

Институтът по физика към въпросното висше училище потвърди в разпространено изявление, че е направено изследване, но само за определяне на възрастта, а не и на произхода на екземплярите. В обръщението се отбелязва, че лабораторията на института „се дистанцира от всякакво последващо използване, тълкуване или невярно представяне, направено с получените резултатите“.

По време на изслушването депутатът Гутиерес поиска от участниците в дебата да положат клетва, че ще говорят истината и изследователят прие това. Конгресменът каза, че Хайме Маусан е настоял да се проведе заседание по темата, след като през юли бивш служител на разузнаването на САЩ съобщил в комисия на американския конгреса, че хората не сме сами във Вселената и че американските власти прикриват доказателствата.

Изследователят показва същество в парламента, което има 30% различна с човешката ДНК.

 Изследователят показва същество в парламента, което има 30% различна с човешката ДНК.
РОЙТЕРС

А преди това НАСА проведе първата си публична среща по въпроса и призова за по-строг научен подход при изясняване на произхода на т.нар. неидентифицирани аномални явления, познати у нас като НЛО (неидентифицирани летящи обекти).

Показаното на Маусан в Мексико стана повод хиляди по света да му се присмиват. Породиха се и вицове, а дори някои предложиха да го назначат за главен отговарящ по връзките с други цивилизации и всякакви цветове извънземни.

Сериозно

Сериозните изследователи обаче припомниха, че в Перу от преди инките има древна традиция по смаляване на мумии. И благодарение на тази техника човешка глава може да бъде направена с размерите на ябълка. А тези мумии, които са на предците на съответното семейство, стоят в къщите и се явяват като духовни пазители на дома и наследниците си.

Що се отнася до издължените черепи, то такива са намирани по целия свят, като едни от най-известните са български, по-точно с балкански произход. Те обаче са на хора с нормални размери.

Т.нар. баварски черепи издълженият е на жена от нашите земи.

 Т.нар. баварски черепи  издълженият е на жена от нашите земи.
САЙЪНС

Преди време германци разкриха проучванията си на т.нар. баварски черепи. В различни южни места на Германия бяха намерени странни издължени черепи наред със съвсем обикновени. Проучване показва, че издължените са само женски и притежателките им идват от Балканите, по-специално от българската част на полуострова и от днешна Южна Румъния. Въпросните притежателки са живеели около 500 и повече години преди Христа. Бе издигната теорията, че тези жени са участвали в политически бракове. Тракийските владетели са ги пращали на Запад. За по-ясно – Рим още не е завладял Апенините и тепърва му предстои да стане република. Прадядото на Александър Македонски още не се е родил. Това е възходът на Одриското царство.

Богове

Една от теориите на уфолози, смятащи, че в древността е имало масирано присъствие на извънземни из цялата планета, гласи, че земните жители са приемали тези пришълци като богове. Те имали издължени черепи. И земните, особено знатните особи, правели така, че черепите на децата им да бъдат удължавани. Това се смятало за божествено. А удължаването става с помощта на пристягане на черепа в ранна детска възраст и той постепенно става издължен.

Но са намирани и черепи, които по естествен начин са получили това издължаване. За тях науката спори дали става въпрос за болестно състояние или за извънземни, както настояват уфолозите. Един от тези черепи е намерен точно в Мексико. А и там са открити няколко от легендарните кристални черепи с издължена форма. Та в Мексико са пристрастени към идеята за извънземни и всякакви други същества с издължени черепи.