0

В еликден е! Времето, което ни подарява доза въображение и творческа муза. Ако сте пропуснали да боядисате яйцата на Велики четвъртък, то събота е точният момент да се фокусирате върху пъстрата палитра, превръщайки най-важния акцент на празника в шедьовър. Разбира се, за мнозина семплата гама и изборът на един цвят като червен, син или зелен е достатъчен, за истинските ценители на красивата визия обаче това е само основа на платното, върху което през 2023 година ще се рисува със специални бои и четки.

Пролет

За да създадете яйца от този тип, се нуждаете от време, търпение, талант и желание. Подгответе боите си – изборът на насищане, релеф и преливка е във ваши ръце. В близост разположете купичка с вода или специален разтвор, с който да почиствате четките, които по-рано трябва да сте подбрали според търсения размер. Най-често прилежните домакини изобразяват цветя, това е така, защото се ръководят от идеята за пролетни елементи. Върху яйцето се правят тънки линии, които по-късно се запълват с желания цвят, в украсата влизат още клонки, стъбълца и листа. Един от ефектните начини е да използвате само един цвят, като целта е да създадете усещането за винтидж визия. За майсторите изборът са патенца, кокошки, различни растения и плодове, в това число кошници, панделки и пр. 

Трик

Ако рисуването не е бил вашият предмет в училище – няма страшно. Има няколко трика, чрез които отново ще провокирате усмивки, а именно изобразяването на очи, нос и устни, превръщащи яйцето в миниглава. Вече изпробваният и стопроцентов фаворит са яйцата с кристали, тази бляскава визия определено се превърна във водеща през последните години, от една страна, прилагането й е лесно, а, от друга, бързият и впечатляващ резултат е налице. Боядисването с чорап или памук ни връща към любимите години от детството, време, което безспорно е обвързано с близките ни. През тази година преливането на цветове може да се случи с гъбичка. Изключително красиви са яйцата, които са “прегърнати” от няколко нюанса, от тъмни към светли, на един и същ цвят.

За финал – независимо от метода на боядисване и сложността на идеята задължително включете най-малките. Великден е най-големият християнски празник и споделените усмивки с малчуганите са неизменна част от него. Оставете малките художници да се забавляват от сърце, а след това фотографирайте първите им изпълнения. 

Розовият цвят е винтидж

Да създадете кошница с розови яйца е сложна задача, тъй като самото забъркване на цвета отнема време. През последните години се продава цикламен цвят, но той е далеч от идеята за семпла и елегантна визия, отвеждаща ни често в света на винтидж стила. Нашият съвет е, ако все пак се справите с желаната светла гама, да използвате сходни цветове при рисунките или допълнителната декорация, става дума за бяло, небесносиньо, светложълто и ненатрапчиво оранжево. Нарисувайте цветя или тънки преплитащи се линии, не залагайте на груби рисунки или фигури. Ако използвате лепенки, постарайте се те да бъдат от едната страна на яйцето. Не ви препоръчваме да украсявате със стикери от различни комплекти, това обикновено е необмислен ход и рядко води до добри резултати.