0

В ъпреки че е често срещан проблем, разговорът за секс с партньора ви може да бъде плашещ.

Споделянето на подобни идеи с непознати хора в социалните мрежи може дори да ви се стори по-лесно, отколкото да ги обсъждате директно с партньора си. Това всъщност обяснява защо сексът е толкова често обсъждан във форумите за връзки онлайн.

Безпокойствие

Тези разговори могат да предизвикат значително безпокойство, което може да ви накара да ги избягвате напълно. Познаването на няколко стратегии обаче може да ги направи по-лесни и е вероятно да откриете, че „говорът за секс“ си струва усилието.

Изследванията са установили, че двойките, които имат силна сексуална комуникация, са по-удовлетворени от сексуалния си живот. Ако имате проблеми с него, честният разговор за това с партньора ви може да го подобри, както и връзката ви. Отворената комуникация може да доведе до по-големи чувства на интимност и по-силна връзка. Всъщност честният разговор с партньора ви може да увеличи цялостното ви удовлетворение.

План

„Жените, които продължават да симулират оргазми, са по-склонни да покажат неудобство да говорят за секс с партньора си по ясни начини. Повече от половината съобщават, че са искали да общуват с партньора по отношение на секса, но са решили да не го правят, за да не наранят чувствата му“, гласи проучване от 2019 г.

Важни теми за обсъждане, за които трябва да говорите с партньора си, могат да включват промяна в либидото, желание за нещо ново, какво ви липсва, важна ли е любовната игра преди акта и т.н. Разбира се, преди това трябва да помислите как и къде да проведете този разговор. Изчакването на подходящия момент за разглеждане на темата може да ви помогне да преодолеете някои от онези чувства на дискомфорт или неудобство, които могат да бъдат често срещани по време на сексуални разговори. Изберете неутрално място, което е лично и удобно и за двама ви. Не прибързвайте веднага след акта да започнете да изброявате, кое не ви харесва и какво трябва да се включи. Изчакайте момент, когато можете да бъдете по-обективни и не нападайте човека отсреща.

*Автор: Лина Димитрова