0

2023 г. е напълно възможно да не бъде най-успешната, а това означава, че талисманите са особено подходящи за преодоляване на негативни сили и за придобиване на допълнителна енергия, отсичат астролози. И правят кратък списък за това кои сили, минерали, изображения или руни биха помогнали на отделните зодии.

И тук се цитират предсказания, предписвани на Ванга за догодина. Според тези предвиждания 2023 г. щяла да бъде нервна, изпълнена с негативизъм, дори по-лоша от отминаващата си 2022-ра.

Но специалистите казват, че както за всяка болка си има лек, така и за всякакви трудности има неща, които могат да ни помогнат да се предпазим от лошотията на света и околните, независимо дали те я отправят волно или неволно към нас.

Човекът като социално същество много зависи от взаимодействието с другите от обкръжението си и от тези, с които се сблъсква или пък работи всеки ден.

В случая помощта на близки и приятели, най-вече на семейството, е много важна. А за да предизвикаме добрите сили на вселената, е необходима и положителна нагласа. По-малко мрънкане, тюхкане и повече работа по същество. Но ето все пак и някои от талисманите, които могат да ни помогнат по знаци от зодиака.

Овен

През 2023 г. почивката за Овните ще бъде трудна работа. Фигури на бързи животни ще ви помогнат да направите всичко и да не пропуснете нови възможности. Може да използвате например коне, гепарди, антилопи, ако искате нещо по-екзотично - велосираптор - бързия динозавър от всичките джурасик паркове и светове. За представителите на тази зодия догодина са подходящи различни вещи, дрехи и амулети с отпечатъци на такива животни, но също и модели на летяща стрела. Последната е идеалният талисман. Силата на минерала карнеол ще помогне за бързо попълване на енергийните резерви, смятат вещите в занаята.

Телец

Бижутата от платина и цирконий ще помогнат на Телците да не попаднат във властта на съмненията и разрушителните емоции през 2023 г. Догодина народът от тази зодия трябва доста неща да решава, 2023-та хич няма да е лека и еднозначна. За да привлечете късмета към себе си, е важно да останете оптимисти и да отделяте внимание на детайлите, да внимавате и за малките неща. Фигури на мъдри животни ще помогнат на Телеца в това начинание - за такива по източния зодиак се смятат змии и дракони, а в западната традиция това са сови и бухали. Най-добрите минерали и догодина за Телеца са камъните на елементите на Земята - оникс и хелиотроп (известен още и като кървав камък или кървави сълзи).

Близнаци

През 2023 г. Близнаците ще имат цял набор от нови перспективи и възможности, но понякога ще бъде много трудно да ги забележат. За да се справят с тази задача, представителите на знака на елемента Въздух трябва да бъдат подпомогнати от платинени бижута, а в дрехите им задължително трябва да има някакви ефирни нюанси, които ги правят свободни и им позволяват да мислят по-рационално. За най-подходящи цветове догодина за Близнаци се смятат бяло, синьо, но и черно. Бижутата с диаманти могат да се използват като талисман. 

Рак

Раците за 2023 г. да помислят какво могат да носят на първо място от минерала малахит като талисман. Това е минералът на истината и на четирите елемента. Също така полезни ще бъдат сребърните продукти и накити, които помагат да се премахнат токсичните хора и изпиващите енергията индивиди. През 2023 г. ще бъде трудно да се запази положителна нагласа, но фигурката на слон ще помогне да се коригира това, което ще укрепи и физическото здраве на Раците, отсичат познавачите.

Лъв

2023 г. и за Лъвовете ще е сложна, но те не трябва да се предават пред трудностите, както и да не се оставят да бъдат командвани от други хора. Енергията на увивните растения и растенията с бодли - в офиса и у дома, ще и помогне да се адаптират към обстоятелствата и да отблъснат вражеските атаки. Златните предмети ще събудят у Лъвовете техния роден елемент - стихията на Огъня. Котешкото око, минерал, подчинен на елемента Вода, ще ги предпази от болести и уроки.

Дева

Догодина Девите са едни от късметлиите в зодиака. Но късметът и успехът са капризни неща и както идват, без да питат, още по-лесно могат да си отидат, дори и да не се обадят. Използването на зелени и кафяви цветове в дрехите ще им помогне да поддържат стабилност в тази посока. Енергията на тези нюанси ще помогне за постигане на цели, възстановяване, а и за ползотворни преговори. Като талисман можете спокойно да използвате кунцит - камък, който съчетава силите от елементите на Земята и на Огъня. Той ще изостри интуицията им и ще им помогне да вземат по-трезви и точни решения.

Везни

Енергичните Везни ще бъдат много успешни догодина, но това предполага, че ще е необходима и по-силна защита срещу недоброжелатели. Талисманите на 2023 г. за тях трябва да бъдат с отразяващи повърхности, които могат да пренасочат негативната енергия в друга посока. Това може и да са обикновени предмети от ежедневието, като портативно огледалце, сребърни прибори. Енергията на полускъпоценния камък циркон е особено полезна като талисман. Минералът ще помогне за укрепване и на интуицията.

Скорпион

2023 г. обещава да бъде изключително богата на събития по отношение на решителността, но и способността да устоят Скорпионите на съмнения и страхове. С помощта на дрехи с водни нюанси (синьо, снежнобяло, тюркоаз) ще бъде възможно да се поддържа вътрешна хармония, а енергията на минералите яспис и авантюрин ще им помогне да се справят с делата и да реализирате всякакви планове както в областта на любовта, така и в бизнеса.

Стрелец

За Стрелеца през 2023 г. е по-добре да използва като талисмани фигурки и рисунки на хищни животни: най-добре на лъв и/ли тигър. От минералите трябва да избере обсидиан, който ще му помогне да заобиколи проблемите по време на пътуване. Друг особено подходящ минерал е тайнственият авантюрин, който може да им подскаже най-печелившата стратегия в сложните любовни отношения. Тази година по принцип авантюринът е минералът в любовта.

Козирог

Козирозите по-лесно ще се справят с проблемите и ще намерят щастието в личния си живот, като използват бели и зелени нюанси през идващата сложна и бурна година. Това могат да бъдат както дрехи, така и аксесоари. За да привлекат късмет през 2023 г., хората от този зодиакален знак също трябва да носят със себе си ахат, както и да поставят на работното си място изображение на руната Хагалаз (първата руна на втората Ета), която в случая привлича добрата сила във Вселената.

Водолей

Водолеите трябва да изберат като талисмани за догодина минералите планински кристал и/ли родонит. Първият ще им помогне да запазят спокойствие във всяка една ситуация, а вторият ще им покаже правилния път в любовните отношения. Бижутата от сребро ще помогнат за защитата на Водолея от токсичното влияние на недоброжелатели. Всякакви неща, направени от титан, ще помогнат за подобряване на здравето, смятат познавачите.

Риби

Рибите през 2023 г. могат да очакват много изненади и подаръци, но трябва да са подготвени за тях. Важно е да се вземат правилни и информирани решения. Използването на черно в дрехите ще им помогне в това отношение. Защитният ефект на такъв сложен камък като флуорит може да помогне да се установи защита от негативното влияние на хората наоколо, защото Риби са склонни често да предизвикват необясними изблици на негативни емоции и енергии у другите. Образът на руната Вуньо може да помогне да се привлече добрата силата във Вселената.