0

В секи знак си има свои цветове, които му помагат да извади на преден план силните си страни и да потисне слабите. Има и такива, които вършат точно обратното. Цветовете на дрехите, които избираме, говорят много за нашия характер или чувствата ни в момента. Понякога черното подсказва, че човек е депресиран и унил, докато топлите нюанси насочват към ведро настроение. Но черното е и цветът на непукизма, а преди всичко то превръща носещия го във фатален индивид. Но и тук важи правилото, че не на всяко прасе му отива звънче. Според астрологията цветовете, които харесваме, са свързани не само с личните ни предпочитания, но и с нашата зодия. Практиката е показала, че всеки човек избира цвят и спрямо възпитанието си, образованието и традициите. А често има и още куп неща, които определят какво носим – например някои смятат, че черното ги прави по-фини, а бялото им придава още килограми в очите на другите и т.н. Ето кой нюанс подчертава вашия характер според знака ви в зодиака или поне според някои астролози, които знаят, че планетите им разкриват тайните. Тези предложения важат повече за дамите. А и се знае, че личните предпочитания далеч надхвърлят всяко едно правило.

Овен – червен, златист, оранжев, жълт, бял

Червеният цвят носи успех на родените под този огнен знак и се свързва с динамичния им характер. Цветът във всичките му нюанси носи стремеж към лидерство, а целта на Овните е именно първото място. Освен това този цвят показва страст, оптимизъм и енергия. Червеното и неговите производни оттенъци привличат късмет на Овните, кълнат се астролозите. Когато са в лошо настроение, дрехите с този цвят помагат на който и да е Овен жена да мисли по-положително и да гледа на света като през розови очила. Другият цвят, подходящ за тази зодия, е златистият. Червеният е любимият знак на Марс – покровителя на зодията, а златистият идва от Слънцето, където знакът е в астрологична екзалтация. Оранжев, жълт и бял са други подходящи цветове. Смята се, че Овенът трябва да избягва черно, морскосиньо и сиво.

Телец – зелен, син, жълт, розов, кремав, кафяв

Зеленият цвят се смята, че прави духа на представителите на този знак по-силен. Телците по определение обожават природата и именно зеленото, особено по-тъмните му нюанси, ги успокоява и осъществява връзката им с нея. Ето защо и пролетта е предпочитаният сезон за Телците (или поне рожденият) - тогава те зареждат сетивата си. Зеленото носи добро здраве и положителна енергия. Друг цвят, който се харесва на Телците, е жълтото, което ги предпазва от апатия. Затова най-добре дамите Телци да ходят в зелено и тук-там жълто, възкликват неекспертите. Синьото също е от астрологично предопределените цветове за втория зодиакален знак. Управител на зодия Телец е планетата Венера, а това означава освен добри сметки и най-вече чувство към разкоша и тънък усет за красивото. Така че, когато Телец съчетае дори немислими комбинации като кафяво и синьо, те изглеждат при него уместно. Телецът е от зодиите, за които не може да се каже, че има цвят, който да не се препоръчва. Но може да се спре още на розово, кафяво и кремаво.

Близнаци – жълто, синьо, сребърно, бяло

Жълтото - този топъл цвят определено повдига духа на Близнаците, които са близки по характер с Телците. Те често са неспокойни и живеят в два различни свята, затова предпочитат по-ярките цветове, които да балансират настроението им. Смята се, че жълтото, понеже се свързва със Слънцето, което ни сгрява и носи ново начало на всеки ден, е особено подходящ цвят за Близнаците жени. Освен това по традиция се приема, че жълтото във всичките му нюанси засилва умствения потенциал. Цветът на Меркурий придава лекота и подпомага комуникацията между хората. Синьото, особено в нюанси небесно и кралско, също е отличителен цвят на зодията, покровителствана от елемента въздух. В повечето случаи ярките цветове помагат на Близнаците. На тях им прилягат също сребристо и бяло. Смята се, че Близнаците трябва да внимават при използването на червено, оранжево и зелено – неприятелските цветове на техния елемент въздух, но и тук не е фатално астрологически, ако се използват.

Рак – сребърно, бяло, светлосиньо, виолетово

Сребърно и бяло се свързват с интуицията на Раците. Те повишават чувствителността им. Душата им е чиста и неподправена като водата, поне така казват астролозите, изготвили подредбата (а те може и да са типични Раци). Сребърното, цветът на Луната – покровителката на зодията, се свързва с хармония и бистър ум, а бялото от своя страна в Западния свят е цветът на мира и спокойствието, но е по-пасивен. Сребърният цвят влияе положително при лошо настроение. Но пък има астролози, които твърдят, че един Рак никога не трябва да носи сиво, ако то не лъщи като сребро. Ракът е кардинален знак в елемента вода и затова светло синьо и виолетово също са помагащи цветове. Червено, оранжево и жълто са цветовете, които не са от най-препоръчваните за Рака.

Лъв – златен, жълт, оранжев, червен

Тъй като е огнен знак, златното – цветът на покровителя на зодията Слънцето - подхожда най-много на Лъва и това навсякъде се смята за неговия най-върховен цвят. По принцип това е цветът на властта и престижа, а хората от тази зодия винаги се стремят към тях. При това имат голямо самочувствие, което в повечето случаи си има добро покритие. Златното определено привлича вниманието, а Лъвовете обичат да са в центъра на всеки разговор. Златното носи щедростта на хората, родени под този знак, както и оптимизма, с който гледат на живота. Лъвовете обожават красивите неща, а златото е едно от скъпоценностите, които носят (когато го носят). Жълтото, оранжевото и червеното се смятат за цветовете на огнената стихия, която е водещата при Лъва. Астролозите смятат, че тази зодия трябва да внимава при носенето на синьо, зелено и черно, но при нея това също не може да се сметне за фатално.

Дева – зелено, кафяво, сиво, бежово

Зелено и кафяво са водещите цветове на Дева и се съчетават идеално, помагат на представителите на зодията да останат здраво стъпили на земята и да се съсредоточат върху своето усъвършенстване. Най-вече кафявото носи стабилността, докато зеленото се определя като цвят на растежа и желанието за успех, готови са да се закълнат някои астролози (но други в никакъв случай не биха приели това за вярна насока от звездите). Според астрологични определения, представителите на зодия Дева трябва да избягват да носят дрехи в ярки цветове. На тях се смята, че им отиват по-приглушените, сред които дори сиво. Но пък какво ще е една Дева, ако няма кой да я забележи?! Червено, жълто и оранжево – цветовете на огъня, не се смятат за препоръчителни за една Дева, която е подчинена на земния елемент.

Везни – светлосиньо, розово, синьо и зелено

Тези цветове помагат на Везните да отворят сърцата си за хората, поне така е по астрологично определение. Розово и синьо, особено в по-бледите им нюанси, успокояват и помагат на носещите съдбата на този зодиакален знак да създадат приятно впечатление навсякъде, където ходят. Синьото им помага да държат баланса в живота, а розовото стимулира романтиката и любовния им живот. Като въздушен знак Везната има способността да визуализира цветовете и да медитира, дишайки по определен начин, като не е нужно да създава впечатление, че напълно се изключва. Небесносиньото е цветът на Везни, подчинени на елемента въздух. Розовото, зеленото и бялото допълват тази стихия. Астролозите съветват за повече внимание при червено, оранжево и жълто.

Скорпион – черно, червено, виолетово, бордо

Самото животно скорпион много често е с черен цвят. Тъмното в случая се асоциира със силата на знака, покровителстван от планетата Плутон – господаря на подземния свят. Той помага на Скорпионите да бъдат по-съсредоточени, но им носи както негативи, така и позитиви. В западните култури черното е цветът на трансформациите. За ежедневието си представителите на тази зодия може да използват по-тъмните вариации на червеното. Този нюанс може да бъде забелязан на много места в дома им наред с черното. Така че се получава истинска класика – червено и черно. Виолетово се отнася към стихията на водата, а бордо е цветът, който успокоява този пълен с тайни знак. Смята се, че трябва да избягва небесносиньо и жълто, в по-малка степен и зелено.

Стрелец – лилав, син, жълт, оранжев

Лилавото се нарича кралски цвят и е бил любим на Клеопатра, поне така гласи мълвата. Получава се след съчетанието между синьо и червено. Първият символизира стабилност, а вторият - енергия. Като цвят на изобилието, лилавото носи късмет на Стрелците и им помага в търсенето на духовност и нови хоризонти. Те могат да носят и дрехи в синьо. В източните култури лилавото е цветът на мира и успокоението. Видиш ли някой в лилаво, значи нищо лошо не ти мисли, дори и да не пее. Стрелец и покровителстван от Юпитер и елемента огън. Затова жълто и оранжево също им прилягат. Но да внимават с червено, зелено и черно.

Козирог – кафяв, сив, черен, син

Кафяво и сиво си отиват и помагат на хората с този знак, подчинен на стихията на земята и планетата Сатурн, да бъдат по-практични. Комбинацията между кафяво и сиво, колкото и да не е приемлива за дизайнерите, се смята че в случая засилва увереността на козирога. От гледна точка на астрологията кафявото е най-късметлийският цвят за Козирозите. Той се свързва с дружелюбието и стабилността. Кафявото може да се носи в ежедневието, по време на работа, но когато сте на почивка, ползвайте сиво или по-светли цветове, твърдят астролози. По време на почивка и сивото, и ярките цветове привличат положителна енергия и късмет, сочи заключението. Черен и син само придават още по-голяма стабилност на Козирога. Но да внимава с червено, оранжево и жълто.

Водолей – син, светлосин, сребърен, бял

Тук късметлийският цвят е синьото във всичките му нюанси, а най-вече наситеното и светлото, кълнат се с присъщата си тайнственост астролози. Смята се, че Водолеите, подчинени на елемента въздух и планетата Уран, предпочитат цветовете на морето и небето, а не по-ярките тонове, които могат да нарушат тяхната вътрешна хармония. Синьото по природа успокоява и зарежда с енергия. За да бъдат по-спокойни, Водолеите носят дрехи, които са с подобни оттенъци. Вариациите на зеления също са подходящи за носене от представителите на тази зодия, но най-вече сребристото и бялото. Но да внимават, както повечето в зодиака, при носенето на червено, оранжево и жълто.

Риби - светлозелено, резеда, бяло, виолетово

Светлозеленото и резедата са цветове, които дават вдъхновение на Рибите и им помагат да гледат по-положително на живота. Другите нюанси, които носят успех на хората, родени под знака на тази зодия, са истински зеленото и виолетовото. Разновидността на лилавото се свързва с трансформациите и намаляване на стреса в ежедневието. От друга страна, зеленото умиротворява, но е добре да се избягва при лошо настроение. Рибите са от елемента вода и са подчинени на планетата Нептун. И за тази зодия се твърди, че трябва да има повишено внимание при носенето на червено, оранжево и жълто.