0

Т ригодишната Луна е известна като „момичето Батман“. Родена с маска, тя се бори да има нормален живот като всички останали деца. Така я учи нейната майка Карол Фенър, която смята, че родилният белег върху лицето на дъщеря й е „предупреждение към обществото“ и иска да свали маската на лицемерието и високомерието на хората, които не си дават сметка, че могат да наранят другите с думи и действия.

Лекарите диагностицирали белега като меланоцитен невус. Под въздействието на определени фактори белегът може да се изроди в рак. Въпреки това Карол прави всичко по силите си да отглежда едно щастливо дете и често дорисуват белега на Луна като пеперуда. Междувременно лекарите търсят начин да премахнат петното, като най-голям ефект има лечението в Краснодар.

Карол признава, че не всички възприемат дъщеря й като нея. Скъсало й се сърцето, когато жена придърпала дъщеря си в църквата, за да не е до „дяволското изчадие“. Тази и други случки в битката Луна да намери своето място под слънцето майка й е описала в книга, която наскоро е излязла в ограничен тираж. Предстои тя да бъде преведена на още няколко езика.

„Работих по този проект от три години. Това не е само историята на нашия живот с Луна, тя е предупреждение към едно общество, което често практикува тормоз и предразсъдъци и дискриминира много хора“, казва Карол Фенър.