0

Н а 21 януари 2023 г. навлязохме в Годината на черния воден заек според китайския календар. В целия дванадесетгодишен цикъл на източния хороскоп тя се счита за най-щастливата, просперираща и успешна година. Настъпва веднъж на всеки 60 години. Нека се доближим до този символ на годината, който ни обещава благополучие и да разберем какъв заек сте.

1. Овен - активност

Овенът е просто огън, а не знак. Вие сте откривател на зайци, активен, любознателен, енергичен. Злите езици твърдят, че освен всичко останало вие сте и упорити и имате неприятния навик да режете истината безкомпромисно и безжалостно, до корен, дори когато никой не ви моли да го правите... Затова същите езици твърдят, че не всеки може да се разбере с вас. Може би всичко това се говори просто от завист. В края на краищата е трудно околните да се съревновават с вас, вие неуморно галопирате към целта на дългите си крака и развявате гордо дългите си уши, поразявайки околните с неуморната си енергия и воля за победа... Сякаш сте навит на пружина, изобщо не спирате. Просто споделете една тайна с всички останали: откъде намирате сила, откъде се зареждате с нея? Откъде толкова упоритост и самочувствие?

2. Телец – практичност

Познавате Зайо от „Мечо Пух“. А спомняте ли си сцената, в която Пух му отива на гости?

- Аха! (Тра-ла-ла, рум-тум-тум!) Ако зная нещо за нещата, тази дупка значи Зайо - каза Пух. - А Зайо значи Компания. А Компания - значи Похапване и Публика, която Ме Слуша, докато Тананикам, и тям подобни… Рум-тум-тум, тум-ру-рум! Мечето се наведе, пъхна главата си в дупката и извика:

- Има ли някой в къщи?

Отвътре се чу трополене и после - тишина.

- Питам има ли някой в къщи? - извика силно Пух.

- Не! - обади се един глас и после добави. - Няма защо да крещиш толкова! Чух те много добре още първия път!

Ето такъв заек е Телецът – практичен и прагматичен, находчив, трудолюбив, пестелив. Даже в излишък. Може да има известна склонност към събиране и трупане на вещи, което може да достигне до синдрома на Плюшкин. Телецът като никой друг се отличава с постоянство, желание за комфорт, способност да се обгражда с близки (както и с техните близки), а също и с всички възможни материални блага.

3. Близнак - раздвояване

По принцип Близнаците са два заека в едно. Или заек и котка, събрани в едно. Да, да, вие сами вече сте забелязали тази странност зад себе си. Днес сте невероятен събеседник, весел, интелигентен, любознателен, общителен, остроумен... А утре сте тъпо същество, което не иска да прави нищо и вярва, че животът е болка. Или може би тези двамата ще се сменят един друг след час-два. Въпреки тези нелицеприятни истини вие имате много приятели. И много от тях не се интересуват колко са пълни килерите ви с моркови, а също и на кой крак сте станали днес. Казват, че обикновено всички завиждат на Близнаците, защото тези братя зайци могат да правят всичко наведнъж. И бързо. Заекът близнак е и швейцарец, и жътвар, и свирач на тръбата... Казват също, че Близнаците са ужасно сантиментални. Или просто се преструват на такива.

4. Ракът - сантименталност

Раците определено са сантиментални зайци. Чували ли сте шегата за зрителите, които гледат еротични филми до края само защото вярват, че накрая всички непременно ще се оженят? И така, това е за вас, за Раците. Ако сте Рак, със сигурност знаете, че сте нервно, треперещо, мнително, често подозрително и много уязвимо същество. Но външно, разбира се, никога няма да го демонстрирате. Освен ако - само пред най-близките хора, приятели или партньори. Следователно имате малко приятели, но това са хора, които внимателно сте проверили. И то не само веднъж.

5. Лъвът е харизматичен заек

Имате ли своята гордост? Въпреки че сте заек? Значи сте Лъв. Защото никой не може да се сравни с вас по самочувствие, харизма и количество чар на килограм тегло. Не е нужно да подчинявате никого, всички вече са повлияни от вашия чар, дружелюбност и откритост, така че имате много познати, приятели и просто почитатели. Злите езици, между другото, твърдят, че няма да навреди да вземете лъвския пай от вашата кралска особа... И да го дадете на друг знак. Но вас не ви засяга какво говорят, стига да говорят...

6. Дева - работохолизъм

Това е мениджърът по доставките, фанатично пълнещ долапите у дома с моркови и други зеленчуци за зимата. Чистникът. А също и анализаторът, който внимателно изучава влиянието на колебанията на времето върху падането на налягането и настроенията на домакинствата. Работохолик, който очевидно трябва да се лекува, защото заекът Дева не само не знае как да се отпусне, но и е в състояние да зарази всички около себе си със зависимостта си от работата. Да живееш до такъв заек е трудно. Но е и хубаво. Защото една Дева винаги ще се грижи за любимите си хора: ще сготви три ястия, ще почисти апартамента и ще направи масаж на заешката си половина, ако я боли гърбът... Ако сте заек Дева, можем да ви посъветваме едно нещо. Овладейте най-трудното изкуство - научете се да си почивате.

7. Везни - естети

Всички Везни поне веднъж в живота си са седнали в магазин за обувки, с ботуш от един модел на левия крак и друг модел на десния. Защото да направиш избор за вечно променливите Везни е катастрофа. Ами ако е грешка? Ето защо Везните често напускат магазина с два чифта обувки (два пуловера, шапки и т.н.). Но вие знаете как да бъдете приятели с почти всички. Добро качество на Везните: тези зайци са сангвиници по темперамент, имат лек, непринуден и уравновесен характер, не могат да се сърдят дълго време и майсторски избягват конфликти.

8. Скорпион – справедливост

Някои хора обичат да говорят лоши неща за Скорпионите. Били затворени и дръпнати, обидчиви, отмъстителни и ревниви. Можем да кажем с увереност: никой от тези хора не ги познава достатъчно. Защото при по-внимателно вглеждане биха разбрали, че Скорпионите са най-душевните зайци. И най-надеждните приятели. Да, Скорпионите са капризни, взискателни, имат повишено чувство за справедливост и не лесен характер. Но кой каза, че това е недостатък? Поне за самия Скорпион това е огромно предимство. Лично за вас това означава, че никой не може да ви се качи на главата и да играе хоро там.

9. Стрелец - откривател

Буря и порив. Знак на мечтатели, пътешественици и откриватели. Стрелците се отличават с любопитство и жажда за знания, те винаги се разкъсват някъде в далечината. Или нагоре, към непостижими цели. Стрелецът има една не много приятна черта. Личното мнение на Стрелеца е единствено правилното. Съответно обратното мнение е неправилно. Ако Стрелецът греши, прочетете от самото начало. Въпреки това злощастно недоразумение Стрелците винаги имат много приятели. И как тези зайци успяват да се сдобият с толкова много от тях е голямата тайна на този знак.

10. Козирог - лидер

Ако сте свикнали да командвате от раждането си, дори когато няма кого да командвате, ако имате авторитетен глас и просто не знаете как да говорите по различен начин, тогава вие сте Козирог. За надеждността, организаторските способности и практичността на представителите на този знак се носят легенди. Козирозите държат всичките си дела под бдителен контрол и са в състояние да се справят с всяка ситуация, тъй като всичко, което може да се случи - те вече са го изчислили предварително. Също като Девата Козирогът е работохолик. Той просто физически не може да стои бездействен.

11. Водолей - индивидуализъм

Най-странният, креативен и богат на въображение заек. Не съвсем от този свят, обикновено изглежда малко като герой от Алиса в страната на чудесата. Заекът Водолей се облича приблизително по същия начин. Той шокира другите с цвят на косата, странни асоциации, парадокси, комбинация от дрехи и като цяло желанието да бъде различен от всички останали. Разпознахте ли се? Въпреки цялата им външна необвързаност Водолеите са напълно способни да се интегрират в света около тях. И знаят как да угодят на всички. Е, почти на всички.

12. Рибите - фантазьори

Още една напълно непрактична зодия. Рибите могат да се гмурнат толкова дълбоко в света на своите фантазии, че са напълно способни да повярват в това, което сами са измислили. И в същото време да убедят другите в това. Следователно заекът мечтател е много по-добре във вътрешния си свят, отколкото във външния. Рибите обаче много добре намират контакт с представители на други зодии. И това не е изненадващо, Рибите зайци са добри, чувствителни, състрадателни. И винаги ще намерят какво да кажат в трудни моменти.