0

П ървият български вентролог и един от най-добрите стендъп комедианти в страната Димитър Иванов - Капитана ще представи в Перник своето стендъп комеди шоу "Хомеопатия за душата". Спектакълът ще е на 26 април на сцената на Общинския драматичен театър "Боян Дановски".

Сюжет

Постановката е създадена по авторски текст на Капитана, който играе главната роля като гост-актьор. Режисьор на представлението е Емил Йорданов. Спектакълът се играе в партньорство с HashtagSTUDIO и с участието на актьори от трупата на Драматичен театър "Рачо Стоянов" в Габрово. Зрителите ще видят на сцената любимеца на народа, българина от едно време и житейски мъдрец в сегашно време – Бай Тъньо, както и TikTok сензацията Алекс Йорданов, известен още като AJ

TikTok. Защо алкохолът не е решението, какво можем да научим от кучетата и откъде се е зародил българският манталитет? Това са само част от въпросите, които няма да получат отговор, но ще заредят с много емоции и добро настроение публиката на комедийното шоу.

Кукла

Димитър Иванов е първият вентролог в България. Куклата, която актьорът е назовал Бай Тъньо, оправя света – нравоучителства, мърмори, поставя диагнози и за кратко време се превръща в истинска сензация. „Бай Тъньо всъщност се казва Станислав Георгиев Георгиев, родом е от село Зетьово, Чирпанско. Той е човекът, дето е от онова време. Дето всичко е било по-хубаво тогава. Трева и сега има, и тогава е имало, ама оная е била по-зелена. С единия крак здраво заседнал в миналото, с другия нежелаещ да стъпи в настоящето. Той е еманация на едно закостенялото виждане, на антипрогреса, противник на капитализма и защитник на всичко социалистическо и червено. Колкото и да е далеч обаче от модерното общество, той често има много валидни гледни точки за случващото се днес“, разказа преди време пред „Телеграф“ Капитана.