0

В тората по важност опера във Виена – Фолксопер, назначи нашата певица Марина Петков за новия си сезон.

Това се похвали пред „Телеграф“ баща й – баритонът Георги Петков, който е ученик на легендарния Борис Христов и е професор във виенската консерватория „Франц Шуберт“.

Красивата певица с баща си баритона Георги Петков

 Красивата певица с баща си  баритона Георги Петков
Личен архив

Брилянтин

В момента и двамата са във ваканция и са използвали свободното време да се приберат у нас. Те разпускат в родната му къща в ямболското село Кабиле, прочуто с единствения в България запазен голям тракийски античен град. Броени дни преди да тръгне за родината, получи примамливо предложение – да участва в спектакъл на прочутата виенска Фолксопер, на чиято сцена някога се е изявявала и легендарната Люба Велич. Става дума за модерна версия на един от първите рок мюзикъли, за който младата певица ще се подготвя, докато си почива у нас. Тя е забелязана от ръководството, след като игра в „Брилянтин“ в театъра в Сен Гален, а публиката я сравни с Оливия Нютън Джон, в чийто коронен образ влезе нашенката. „Марина придоби ново самочувствие. Не се уплаши да приеме поканата от Фолксопер“, добави татко й.

Танци

Георги Петков е женен за австрийка, а плод на тяхната любов е красивата певица. Девойката учи в балетното училище на Щаатсопер в австрийската столица. Продължава образованието си в авторитетната Академия за танцово и театрално изкуство във Виена. Класическото балетно образование й помага да постигне удивителна пластичност на тялото. Надарена с хубав сопранов глас, Марина започва и да пее. Признава, че дължи много на учителката си по джаз танци Керъл Елстон. Вслушва се в съветите й и върви напред. Събират й се общо осем учебни години, през които и танцува, и пее. Научава перфектно английски, езика, необходим за мюзикъла.

Тя изпълнява ролята на То от прословутия филм на Стивън Кинг в спектакъла „Смъртта ни отива“ - компилация от черни приказки, с която випускът на Марина се дипломира през 2014 г. През годините играе Криси в „Коса“, Пеперудата в „Питър Пан“, Чача в „Брилянтин“. В момента съвместява работата си на мюзикълна актриса със следване във Виенския университет – избрала е педагогическа специалност, а с баща й мечтаят да направят общ концерт както във Виена, така и у нас.