0

М илиардерът Илон Мъск подложи на безпрецедентен тормоз филмовото студио „Уорнър Брос”, за да гарантира участието на любовницата си Амбър Хърд в продължението на „Аквамен”.

Режисьорът на лентата Джеймс Ван бил категорично против участието на моделката заради тоталната липса на талант и нулевата химия на екрана между нея и главния герой, пресъздаден от Джейсън Момоа.

За капак, името на Хърд било свързано със скандално съдебно дело с бившия й съпруг Джони Деп. В съда всички претенции на Хърд, която твърдеше, че е малтретирана от Деп, паднаха и тя бе уличена в лъжа.

КРАЙ НА САГАТА: Амбър Хърд и Джони Деп си стиснаха ръцете

И когато всички в студиото били сигурни, че Хърд е уволнена, „Уорнър Брос“ получават изненадващо телефонно обаждане от милиардера Илон Мъск. Богаташът заплашил, че идва и „ще изгори всичко до основи”, съобщава сп. „Варайъти“. Продуцентите отстъпват и Амбър получава желаната роля.

Телеграф/БТА/БГНЕС/БулФото/Ройтерс

 Телеграф/БТА/БГНЕС/БулФото/Ройтерс
Архив

Удар

Амбър се запознава с Илон през далечната 2013 г. на премиерата на екшъна, в който участва - „Мачете убива”. Тя изкушава милиардера в продължение на цели четири години, през които е омъжена за Джони Деп. Поддържа огъня на страстта, като уж бяга с частен самолет за рождения ден на Илон и други подобни.

„Тя е отрова. Има токсично влияние върху него”, коментира пред eonline.com братът на Илон Мъск Кимбал. „Може да се каже, че когато се влюбя, леко оглупявам”, признава самият Илон Мъск. Трудно може да се повярва каква е основната причина милиардерът да дундурка безкрайно Хърд.

Пред личния си биограф Мъск споделя, че Амбър му напомняла до болка за Мърси, героиня от компютърната игра Overwatch, в която бил влюбен като дете. Той урежда живота и на третокласната актриса Талула Райли, за която се жени два пъти.

Но най-успешната известна златотърсачка се казва Хилтън и е наследница на едноименната хотелска верига. Но това не е скандалната Парис, а слабоизвестната й по-малка сестра Николая (Ники) Хилтън.

.Парис Хилтън

 .Парис Хилтън
gettyimages

Тя смазва конкуренцията, като оплита Джеймс Ротшилд, наследник на легендарната банкерска фамилия. Родът Ротшилд е известен с това, че държи богатството да се умножава, а не да се разпилява и по тази причина дори има бракове между братовчеди. Ники е голямото изключение.

Съпругът й Джеймс разполага със „скромните” 1.2 млрд. долара, но с него завършват родови връзки на стойност над 1 трлн. долара.

Милиарди

Привилегия да избира филмите, в които участва, има Салма Хайек. Тя не се явява на кастинги и не чете купчини от сценарии. Причината е в съпруга й Франсоа Анри-Пино, който е най-богатият французин.

Салма Хайек

 Салма Хайек
Gettyimages

Активите му са предимно в модната индустрия и включват марките Баленсиага, Гучи, Ив Сен Лоран и др. Състоянието му възлиза на над 40 млрд. долара.

„В началото всички казваха, че съм с него само заради парите и бракът е по сметка. Дори да е така, това изобщо не ви влиза в работата”, коментира тя в интервю за Glamour.

Още по-далеч стига актрисата Елън Баркин. Тя успява да свали собственика на «Ревлон“ и милиардер Робърт Перелман. Развеждат се след шест години, защото Елън не просто искала да си избира ролите, а пожелала собствено студио. Получава 40 млн. долара неустойка и години наред съди Робърт за провалените си мечти. В крайна сметка измъква още четири милиона.

По трудния начин урока за временната страна на славата научава певицата Джанет Джаксън. След два неуспешни брака с музиканти тя рязко сменя стратегията и се омъжва за неизвестния, но много богат Висам ал Мана. Той има 55 фирми и е милиардер. Джанет му ражда син Ейса.

Сделки

През 2017 г. мнозина осъждат модела Миранда Кър. Тя зарязва бащата на детето си и един от най-желаните мъже в Холивуд - Орландо Блум. Без много шум Миранда се жени за невзрачния Евън Шпигел.

„Той беше толкова търпелив с мен. Отношенията ни бавно еволюираха. Почти бях забравила какво е това любов”, коментира тя пред Vogue. Тя лесно спестява факта, че основният мотив да бие шута на Орландо е банковата сметка на новия й мъж.

Евън е създателят на Snapchat и от продажбата на компанията прибра 2.6 млрд. долара. Миналата година той реши да поглези любимата Миранда с имение за 175 млн. долара в Лос Анджелис.

Но златотърсачките не винаги са просто красив трофей за богаташите. Моделът на бельо Стефани Сиймур отчаяно се надявала на кариера в киното, но тъжната истина била, че имала талант колкото да се появи по сутиен в клипове на „Гънс енд Роузес“ и толкоз. Затова Стефани избрала другия път и заковала Питър Брант.

Когато срещнал Стефани, той разполагал с 1.5 млрд. долара. По-малко от пет години по-късно в сметките му останали „само” 500 млн. долара.

Оксана

Ярък пример за златотърсачка, която е тръгнала от нищото и е стигнала до върха, е рускинята Оксана Григориева. Тя буквално била на улицата при разпада на Съветския съюз.

Успява да прелъсти адвоката Игор Баранов през 1989 г. Той бил билетът на Оксана към висшето общество. Зарязва го само след три месеца и се измъква от Русия. През 1992 г. се жени за британския художник Никалъс Роуланд. Следва нов развод и афера с изпълнителя на ролята на Джеймс Бонд - Тимъти Далтън. Но и той не е достатъчно добър.

През 2009 г. Оксана успява да разведе Мел Гибсън и да забременее от него. През 2011 г. Оксана се развежда с Гибсън. Получава не само 750 хил. долара кеш, но и имоти на стойност 16 млн. долара.

Бившият модел Ел Макферсън също е златотърсачка, но от по-висока класа. Тя се жени за милиардера Арпад Бусон и му ражда две деца. През 2013 г. обаче решава да му бие шута и го заменя с друг милиардер - Джефри Софър. Вторият брак оцелява едва четири години, но Ел прибира за раздялата 53 млн. долара в брой и тузарска къща за 27 млн. долара.