0

Т антрическият секс е изцяло нов начин да бъдете в сексуална връзка, който ви позволява достъп до по-дълбоки нива на чувство, усещане и енергия и в крайна сметка повече от това, което сте изпитвали някога, отприщвайки трансформиращата сила на вашата еротична енергия и водейки ви до някои от най-разтърсващите душата оргазми в историята.

Тантрическият е сексуална практика, която е част от древния духовен път, известен като тантра. Тантра от санскритски се превежда като „тъкане, изтъкаване“. А в секса се отнася до сплитането или обединяването на мъжките и женските сили във всички нас, небето и земята, човешкото тяло с трансцендентното.

Целта на тантра е да открие екстатичен (възторжено възбуден, в екстаз) съюз с целия живот отвъд отделното усещане за себе си. Свещеният или тантрически секс – аспект на тантра – се разглежда като една врата към тази трансцендентна истина, след като се научим как да я използваме.

Интимност

Най-простото обяснение на тантрическата интимност е, че става дума за привеждане на огъня на вашата сексуална енергия, страст и желания в съответствие с вашето сърце, вашия дух и чувството за доброта в живота ви. Когато тези сили влязат в баланс и хармония, искрите на междуличностната магия наистина започват да хвърчат и сексът се превръща в нещо лечебно, овластяващо, трансцендентно и дълбоко красиво.

Легло

Създайте свещено пространство – това е основното правило. Съзнателно се откъснете от ежедневния свят и влезте в света на божественото - света на удоволствието. Изключете устройствата, запалете свещи или тамян и съберете всякакви специални лакомства като шоколадови бонбони или горски плодове. Пречистете се, като вземете душ и се облечете в нещо прекрасно; пречистете пространството си, като подредите и приберете всичко. Също така е най-добре да пропуснете или да намалите употребата на упойващи вещества като алкохол, за да присъствате напълно в сеанса.

Доста двойки преминават към секса прекалено бързо. При тантричния секс е много важно нещата да се случват постепенно и бавно. Не бързайте дори с целувките. След като сте се изкъпали заедно и сте се намазали с лосион, може да пристъпите към масаж. Седнете един срещу друг и се гледайте. Може да опитате да се гледате очи в очи. Галете се, докосвайте се, но избягвайте ерогенните си зони. Любовната игра преди проникването е един от най-централните аспекти на преживяването на тантричен секс. Оргазмът не е крайната цел тук. Затова се подгответе да прекарвате много по-дълго време, отколкото обикновено. Това се счита за жизненоважна част от целия акт на интимност и трябва да бъде удължено.

Труди Стайлър, съпругата на Стинг, хвали музиканта, че дори и на тези години (в момента е на 70) продължава всеки ден да прави с часове секс с нея благодарение именно на техниките за постигане на оргазъм на тантра. А спецовете съветват още когато усетите, че атмосферата се е нажежила и не можете повече да отлагате акта, пристъпете към него. Нека движенията са бавни и се старайте да отложите оргазма максимално. Може да останете интимни в продължение на часове в крайна сметка, като се спирате само за да медитирате заедно. Когато накрая достигнете връхната точка, обикновено ще бъде по-интензивно преживяване.

Сърце

Съществуват 5 фази на тантричния секс. Опитайте т.нар. ръце на сърцето. Седнете с кръстосани крака, обърнати към партньора си, и поставете дясната си ръка върху сърдечната чакра на другия и лявата върху дясната ръка на партньора си. Фокусирайте се върху сърцето си и след това върху нематериалната емоция и енергията, излъчвани от него. Забележете сърцебиенето си и ръката на партньора, която се свързва със собственото ви сърце. Можете да затворите очите си или да изберете да гледате в очите на другия и да дишате в хармония.

Много популярно е хармонизиращото дишане. За разлика от ритмичното системно дишане на йога тантричното дишане е средство за вътрешно размишление. Не се опитвайте да промените начина, по който дишате. Просто го осъзнавайте. Съсредоточете се върху това как вашият партньор диша и осъзнавайте собствения си дъх. Опитайте да синхронизирате дишането си така, че да вдишвате и издишвате заедно. Последната стъпка е сексът. Друга възможност е да сложите край на практиката и просто да лежите заедно в спокойно, блажено състояние, вие решавате.