0

Т ри сестри се опитват да вземат съдбата си в свои ръце. Това се случва в свят на уредени бракове, сложни отношения между деца и родители и любов, която устоява на многобройни предизвикателства.

В предния брой на „Златно време“ разказахме какво се случи дотук в най-новия сериал по Диема фемили - „Три сестри“. Днес е ред да представим основните героини – кръстихме ги Пленницата, Чучулигата и Дръпнатата - и актрисите, които влизат в техните роли. Разбира се, няма да пропуснем и главния дразнител в сериала – богатия наследник Сонер, защото какво е една приказка, ако в нея няма принц на бял кон. И какво е един сапунен сериал, ако лошият герой не се осъзнае и не влезе в правия път.

Главните роли в турския хит са поверени на Йозгчю Кая, Алмила Ада и Мелиса Бербероулу. Режисьор на сериала е Еда Тексьоз, а сценаристите са Бетюл Яасаан, Нилюфер Йозчелик, както и създателката на историята Иджлял Айдън. Зрителите имат шанса да я видят и в самия сериал, където се превъплъщава в образа на майката на момичетата Несрин. Ето кой кой е в сериала.

Йозгчю Кая - Тюркан

Instagram

Централната роля на най-голямата от трите сестри в сериала – Тюркан, се изпълнява от Йозгчю Кая. Тя е родена на 5 февруари 1996 г. и съответно е на 27. Родена е в Истанбул и от детството си проявява склонност към творчество. Вярно, в началото е музиката. Йозгчю свири на цигулка и пиано, пее и дори влиза в консерваторията на Истанбулския университет. В същото време момичето посещава актьорско училище, където я съветват да отиде на прослушвания. Красивата и атрактивна Йозгчю не може да бъде пренебрегната и на 21-годишна възраст тя дебютира в сериала „Той е легенда“, след това имаше роли в проектите „Обсадата на Ал-Кут“, „Никой не знае“ и „Три сестри“. Младата актриса не е омъжена, но до миналото лято, съдейки по публикации в турските медии, имаше връзка с партньора си в сериала „Никой не знае” Бурак Сердар Шанал. Йозгчю не афишира личния си живот и не публикува интимни кадри в социалните мрежи, за да демонстрира, че е във връзка с някого. В сериала цигуларката свири по тънката струна на зрителите. Дотук тя е Пленницата – момиче, което е очаквало принца на белия кон, а вместо това получава отчужден и капризен богаташ, който не смее да се опълчи на властната си майка и превръща натрапената му булка в затворничка, над която свекървата издевателства. Предстои да видим дали романтичката, пристрастена към любовните романи, ще прояви характер. Във всеки случай пърхането с мигли на жена, която изглежда така, сякаш всеки момент ще изиграе танц на пилон, е малко прекалено.

Алмила Ада - Донюш

Instagram

Средната сестра, от чието име се води разказа в „Три сестри“, е Донюш. В ролята влиза Алмила Ада. И въпреки че на екрана Тюркан й е кака, в реалния живот тя е с две години по-голяма от нея. Алмила Ада е родена на 4 август 1994 г. (възраст 29 години) в Истанбул в семейството на баща журналист и майка моден дизайнер. Алмила се занимава сериозно с балет от дете и дори получава професионално образование в тази област в Университета за изящни изкуства. След това момичето заминава в Лондон, за да учи допълнително и там започна да действа. Алмила Ада, между другото, участва в малък епизод на филма „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“ (2015 г.), където играе ролята на героинята на Скарлет Йохансон в детството. Заради контузия балерината, а сега актриса, е принудена да се върне в Истанбул, където участва в сериалите „Той е легенда“, „Сълзите на Джанет“, „Луд вятър“ и „Гълъб“. Алмила Ада е известна и като модел, работещ с популярни марки.

Мелиса Бербероулу - Дерия

Instagram

На 22 март 2023 г. Мелиса Бербероулу, която изпълнява ролята на Дерия в сериала, навърши 27. Тя е родена в Истанбул и получава специализирано театрално образование. Досега Мелиса играе в различни частни театри в Истанбул. Актрисата направи своя екранен дебют през 2019 г. и оттогава успя да се снима в сериали като „Агенцията“, „Червената стая“ и „Йешилчам“. В последния тя играе второстепенна роля, но е забелязана както от зрителите, така и от турските режисьори и е поканена в една от главните роли в „Три сестри“.

Беркер Гювен - Сонер

Instagram

Актьорът Беркер Гювен, който изпълнява ролята на богаташкия наследник Сонер, е роден на 7 септември 1994 г. в Измир. След като завършва училище в родния си град, младежът отива в Истанбул, за да учи кино и телевизия. Дебютира на екрана през 2017 г. в ролята на Ариф в драмата „Баща ми“, след което участва в историческия сериал „Ти си моята родина“ (негови продуценти са прочутите братя Тилан, които познаваме и покрай „Великолепният век“), но славата му идва след излизането на многосерийната теленовела „Безмилостен град“, където играе ролята на Недим, останал инвалид след падане от покрив още като дете. Взимал е уроци по актьорско майсторство от Ипек Билгин и Чаг Чалъшкур, а в САЩ - при Сюзън Батсън (която е обучавала редица звезди, сред които Том Круз, Жулиет Бинош и Никол Кидман).

Преди да се включи в "Три сестри", Беркер Гювен участва в сериала "Ярък пламък". Актьорът не е женен и предпочита да не говори за личния си живот.

Иджлял Айдън - Несрин

Instagram

Турската писателка и актриса Иджлял Айдън е родена на 14 септември 1971 г. в Невшехир. Учи в анадолска гимназия, а през 1989 г. постъпва в театралния факултет на университета в Анкара, но на втората година напуска университета и се премества в Берлин. За да продължи живота си в Германия, актрисата едновременно учи театър и работи като мияч на съдове в ресторант. Шест години се е занимавала с професионална театрална дейност в Германия. Участвала е в различни социални изследвания и семинари.

През 1996 г. Иджлял Айдън напуска театъра и се връща в Турция, а от 1997 г. започва да се появява в различни телевизионни проекти. През същата година актрисата участва във видеото на групата Ayna за песента I Can't Love You When I Die. Между 1998 г. и 2000 г. Иджлял води програми по Radio D, Radyo Cumhuriyet, Radyo Kent и BRT FM. През 1999 г. тя е водеща на телевизионната програма „Животът е прекрасен“. От 2003 до 2005 г. актрисата е главен редактор на седмично женско списание. Между 2001 г. и 2013 г. тя дава интервюта и пише ежедневни колони във вестник Sabah и след това във вестник Vatan.

През 2006 г. Иджлял Айдън играе в сериала "Две семейства" заедно с Емре Кинай. През 2012 г. заедно с Метин Акпънар, Ипек Тузкуоглу и Гювен Кирач участва в сериала „Състояние на любовта”. През 2014 г. актрисата изигра Хасрет в многосерийния филм „Това е моят живот“. През 2022 г. Иджлял Айдън изигра ролята на Несрин в драматичния сериал „Три сестри“ на режисьора Еда Тексоз. Нейният образ е доминиращ, тъй като играе майката на Тюркан, Донюш и Дерия. Актрисата е носителка на множество награди в различни области.

Реха Йозджан – Садък

Instagram

В ролята на бащата в семейството – Садък, влиза 58-годишният Реха Йозджан. Роден на 5 юли 1965 г., той започва кариерата си като актьор след 40-те. Но оттогава насам е успял да се снима в над десет филма. Познаваме го като безотговорния баща Фикри от „Нашата история“, където повтаряше до припадък репликата „Дай бира“ и вместо да бъде забавен в образа на пияница и пройдоха, маниерничеше и правеше муцки, с които трудно би накарал публиката да оцени достойнствата му на комедиант. Но ако се абстрахираме от това, в ролята на Садък изглежда по-смислен.

Веда Юртсевер Ипек – Рючхан

Instagram

Веда Юртсевер Ипек е в ролята на злата свекърва Рючхан. Родена на 5 септември 1969 г., 54-годишната актриса изглежда мила и красива, когато отмие тежкия грим на властната господарка. Още една музикантка в сериала – Веда е завършила Държавната консерватория в Ескишехир. Детството и ранната й младост преминават в Бингьол, Истанбул и Диарбекир. Още от дете тя се интересува както от театър и актьорско майсторство. Харчи джобните пари, които й дават родителите й, за да гледа постановки в Държавния театър в Диарбекир. Споделя в интервюта, че това съвпада с периода, в който е решила да стане актриса. Въпреки че семейството й не подкрепя решението й да учи актьорско майсторство, тя не се отказва. Актрисата е играла в много представления в Анкарския художествен театър, Държавния театър в Анкара и Държавния театър в Диарбекир. Работила е като асистент-режисьор в Истанбулския държавен театър. През 2008 г. актрисата играе Зейджан в биографичния филм на режисьора и сценарист Ахмет Халук Юнал „Тайнствените очи“. Това беше последвано от роля в мелодрамата "Моят девствен остров" на писателя и режисьор Чаан Ърмак. Познаваме я в ролята на Ендер Алагьоз от сериала „Пепел от рози“. През 2019 г. играе Сема в многосерийния филм „Богати и бедни“, както и Кудрет в телевизионния сериал "Вавилон". През 2020 г. Ипек изиграва Ханъм в сериала „Ярък пламък“, режисиран от Ахмет Катиксъз. През 2022 г. се присъединява към актьорския състав на „Три сестри“.

Назлъ Сенем Юнал – Мине

Instagram

Другата отрицателна героиня в сериала е любовницата Мине. В ролята много добре влиза Назлъ Сенем Юнал. Родена на 22 май 1991 г. - Бурса, Турция, тя участва в много реклами, филми и сериали. Дебютът й пред камерата е в телевизионния сериал „Извинявай, Лейла“ през 2000 г. През 2019 г. тя играе в комедията „Зет Айкут“ на режисьора Онур Билгетай. През същата година актрисата участва във филма „Полет с вълшебен килим” на режисьора и сценарист Йълмаз Ердоган. След това участва в телевизионния сериал „Много красиви движения 2“. Следва ролята на амбициозната секретарка на агенция EGO Джулиде в сериала „Обадете се на моя агент“.