0

Т я живее в Ню Йорк, пише собствена колонка и има самочувствието, че знае всичко за връзките и любовта. Но съветите й могат да прецакат живота на всяка жена.

На 25 март 2024 г. Сара Джесика Паркър стана на 59. Това е повод да си припомним за образа, с който мнозина я свързват. Въпреки че в реалния живот тя няма нищо общо с героинята си и сама не спазва съветите от колонката, ще припомним някои от тях. С едно наум: Не прекалявайте!

И така, Кари е фен на обувките и е готова да даде и последния си долар за чифт чисто нови Jimmy Choo или Manolo Blahniks. Друг е въпросът дали точно малко кривите крака на актрисата са подходящи за такъв акцент, но пък не върви за такива подробности да се прецаква сценарият.

Някогашната красавица с буйни къдрици, която днес изглежда по-скоро уморена, отколкото секси, отчаяно търси любов в „Сексът и градът“. Героинята е романтична, донякъде наивна и най-важното е отворена за нови приключения. Дори прекалено. По време на първата си среща с публиката тя е на 32 години. Брадшоу е успешна в кариерата си и е оптимист за срещата с потенциалния си партньор в живота.

В продължение на 6 сезона тя, заедно с тримата си верни приятели, прави грешки, поема рискове, търси решения, влюбва се, отказва се от всичко и така в един порочен кръг. Но най-важното е, че тя прави изводи от всяко свое действие, като същевременно щедро споделя собствените си заключения с жените. За съжаление, някои от тях могат да съсипят живота, ако бъдат следвани.

Правило 1: Не вярвам в имейла. Придържам се към старите традиции. Предпочитам да се обадя и да затворя (сезон 4, епизод 6)

Толкова е важно да не се доверявате на потока от думи и съзнание на емоциите, а да се опитате да формулирате мисъл на хартия. Това често се случва с оплакванията на глас - изглежда, че се е случило нещо ужасяващо, но когато се опитате да го опишете, се появява съвсем различна картина.

Правило 2: Във фантазиите си често срещах мъжа на мечтите си и неговата съпруга, но в тези фантазии аз карах камион (сезон 3, епизод 9)

Психолозите казват, че е изключително важно да разиграете определени сценарии в главата си (включително болезнени и негативни), за да се предпазите от последствията от тяхното възникване, така да се каже, да се подготвите. Но най-лошото е да се фиксирате върху гнева си и да загубите ориентация в живота.

Правило 3: За да се отървете от една разрушителна страст, трябва да преминете към още по-разрушителна (сезон 1, епизод 4)

Самата Кари често използва тази стратегия. Подобен ход на нещата обаче може да ви завлече в дълбока бездна от проблеми. Толкова е важно периодично да си правите почивка и да анализирате случилото се. И няма значение за какво говорим – за любов или работа.

Правило 4: Бях изгорена от предишен роман и се страхувах да започна следващия (сезон 3, епизод 1)

Страхът може да унищожи всичко! Човек, който се страхува да не се изгори, може да спре да си приготвя даже топла храна. Този въпрос може да стигне до абсурд! Затова не трябва да се страхувате, винаги трябва да анализирате случилото се, да правите изводи и да продължите напред.

Правило 5: Беше като рокля на Donna Karan. Знаеш, че не е в твоя стил, но го пробвай за всеки случай (сезон 1, епизод 3)

Колко често жените са склонни да предприемат авантюристични действия, дори и да знаят как ще свърши! Разбира се, „рискът е благородно нещо“, но е по-добре да се впуснете в ново приключение с богатство от знания и хладна глава, отколкото с твърдото разбиране, че предстои ново фиаско.