0

В тората ракета на България Димитър Кузманов се завърна от ваканция в Бали. За 10 дни на това райско кътче Мико събра хиляди спомени и обиколи най-красивите кътчета там, като не скри, че дивата природа му е направила огромно впечатление, а енергията на тропическия остров е била наистина необикновена.

Екзотика

В началото на есента Кузманов разкри в ефира на NOVA и предаването „На кафе“, че тази година е планувал почивка на топло, като първоначално обявената дестинация бе Малдиви. Оказа се обаче, че компанията решили да сменят посоката и така се оказали в Бали, където има доста места за разглеждане и обикаляне. „Смениха се плановете и компанията реши да бъдем на Бали, а не на Малдиви. Мисля, че беше доста по-добре. Голяма група приятели бяхме, обикаляхме из острова, посещавахме много интересни места - разказва Мико и допълва: - Препоръчаха ми да отида в Бали, защото има повече неща за разглеждане и повече възможности как да прекарваш времето от Малдиви“. Малдиви обаче не излиза от списъка с дестинации, които иска да посети, а по-скоро оставя това пътуване в бъдещето.

„В Бали обиколихме много красиви водопади, храмове, видяхме и Циветка, от която се произвежда най-скъпото кафе в света. Успяхме и него да опитаме. Има много готини и диви плажове, които истински ме впечатлиха, опитахме и традиционната им кухня. Препоръчвам на всички хора, копито не са били, да го посетят. Аз съм тук за първи път и много ми хареса“, категоричен е тенисистът. Рекордьорът на България по победи за купа "Дейвис" пусна и видео как се къпе под известните водопади близнаци Банюмала и как прави лицеви опори. Част от забавлението на Кузманов е и управление на ATВ в джунглата. Мико успял да се потопи и в нощния живот на Бали, което само по себе си също е преживяване.

Той не скри, че на острова усетил и специална енергия. „Аз съм много вярващ човек и има енергия, която е много специална. Не знам дали заради религията или заради културата, но всички са много внимателни и отзивчиви“, споделя той.

Instagram

Кариера

В Бали Мико умишлено си забравил ракетата, за да може поне 10 дни да си почине пълноценно. „След 2-3 дни не ме свърташе и трябваше да посетя фитнеса“, смее се Кузманов. Той се задържа на родна земя около 48 часа, след което днес отпътува за Италия. „Ще гледам мача Наполи-Интер в неделя. Там ще ме чакат привържениците на Наполи. Имаме много силна братска връзка Наполи и Локо Пловдив. Над 25-годишна“, разказва още тенисистът. Той ще остане на Ботуша до понеделник, след което се прибира у нас и започва режим за предстоящия сезон.

След края на участието си в Sofia Open 2023 националът за купа „Дейвис“ разкри, че има нов план за подготовка. „С моя екип имаме план за тотално различна подготовка. Надявам се всичко да е наред и да изпълним нашите цели“, каза тогава Мико.

Връщайки се във времето назад, самият Мико не помни да е имал друго желание освен това да бъде успешен тенисист. „Всъщност имах опция за футбол, но когато трябваше да избера и да взема решение, естествено избрах тениса. Майка ми никога не е искала да се занимавам с тенис, защото е човек, който е запознат колко е труден този спорт. И аз като едно малко дете, на което му казват недей, точно това избрах“, с усмивка се сеща днес Кузманов. С днешна дата той обожава това, което прави, но не крие, че най-големите лишения, които е правил за тениса, са свързани с личния му живот, семейството и близките. „И до ден днешен това нещо продължава. С пътуванията, с ангажираността, която имам. Аз съм 35 седмици в годината на път, по състезания, по лагери. Това време за съжаление няма как да го върна“, категоричен е Мико.

За личния си живот той лаконично отговаря, че е ерген, а жената до него преди всичко трябва да има висок морал и ценностна система, каквато самият той твърди, че има. Външната красота не е водеща за него.

Сам организирал юбилея си

На 30 септември Мико организира шумно и изискано бяло парти по повод 30-ия си рожден ден. Макар да го направи 2 месеца след личния си празник, за тържеството се говореше седмици наред. Като локация се бе спрял на родния Пловдив. Усмихнатият тенисист не скри, че сам се е погрижил за всичко - от поканите до това каква храна ще се сервира на гостите, които бяха над 100 души. „Понеже не съм се женил и реших да си организирам едно тържество като малка сватба (смее се), всеки казваше какво правиш, какво организираш. Това е юбилей и исках да присъстват хора, които са били в моя живот под една или друга форма. Имаше много спортисти, някои не успяха да дойдат заради професионални ангажименти. Много любими хора имаше на празника ми и си изкарахме незабравимо. Получи се едно голямо и грандиозно парти“, доволен е Кузманов.