0

П опулярната певица от „Трамвай №5“ Джина Иванова се грижи за 15 котки, разкри пред „Телеграф“ самата тя.

Често споделя във фейсбук профила си снимки на домашните си любимци и разкри, че всъщност нейното хоби е да се грижи за тях: „Моето хоби са животните. Имам пет котки вкъщи и 15 навън, за които се грижа от душа и сърце. Имам една простреляна котка, която е с памперс. Преди три години циганите я простреляха и е с прекъснат гръбнак. Тя се движи само с предните лапи. След като беше простреляна, докторите казаха, че е най-добре да се приспи, но на мен сърцето не ми го позволи и за това сега се грижа непрестанно за нея. За сметка на това тя ми дава толкова любов чрез прегръдки и целувки и виждам колко добро и чисто създание е. Едно от котетата - Даяна, беше болно, но за щастие вече всичко е наред. Мога да кажа, че животните са много по-добри и благодарни от хората. Това животно постоянно ми показва благодарност, тя не може да се изхожда по голяма нужда заради прекъснатия гръбнак и аз с моя пръст й бъркам в дупето всяка сутрин, за да й помогна да се изходи“, споделя звездата.

Рожден ден

Певицата Джина Иванова разкри, че нямала настроение за честване на рождения си ден вчера: „Празнувах рождения си ден със семейството си вкъщи. Предния ден майка ми трябваше да навърши 83 г., за това нямах настроение за празнуване. Песента ми „Прости ми, майко“ е посветена на нея“. А на въпроса дали е приятелка с дъщерите си Кристина и Мартина, тя отговори така: „Да, близки сме много. Голямата ми дъщеря Кристина избра да живее в чужбина, а по-малката Мартина е изключителен музикант. Тя е завършила висше образование с класическа китара. Тя има усет към музиката и дори понякога я карам да ми напише някоя песен за мен. Дъщеря ми Мартина получи покана да представя България в Македония с песента „Мамо“. Аз съм много щастлива да се нарека тяхна майка“. На въпроса дали е време вече за внуци, тя отговори така: „Ха-ха, ами то не зависи от мен. Кристина се омъжи, но все още съм в очакване, а Мартина иска, тя има човек до себе си, но имат проблем с религията. Семейството му държат на тези неща и майката в това семейство трябва да изповядва същата религия. Тя трябва да изучи купища неща, за да им докаже“, като добави, че се разбира прекрасно с половинката на Мартина: „Той е голям сладур. Страхотно и слънчево момче, много го харесвам“.

Игриво

Джина разказа, че няма само една любима своя песен: „Аз имам толкова много песни. Наскоро издадох фолклорен албум, посветен на баща ми. „Игриво“, „Сто раздели“ и „Така ме обичай“ са песни, които са много красиви и носят лични послания, така че мога да ги нарека любими“. А на въпроса дали може да разкрие някоя интересна случка с групата „Трамвай номер 5“, тя отговори така: „Тези случки, за които се сещам, не са много за разказване“. Изпълнителката сподели, че с другите от групата е много близка, събират се много често и са като роднини: „Много сме близки. Ние сме като едно семейство, виждаме се много често“. Иванова много обича децата и преподава уроци по пеене и има любим ученик: „Имам едно любимо детенце, в което виждам много бъдеще като музикант“.

Изхарчила всичките си спестявания

През пандемията Джина е издала два албума, от които единият е фолклорен, а на въпроса как се справи тя през този тежък период, отговори така: „Освен че ние, изпълнителите, останахме без работа и изхарчихме всички спестявания, нямам какво друго да кажа. Аз издадох два албума, единият е фолклорен като мисля, че

той е по-успешен и вече имам седем клипа, които се излъчват по телевизията. Поп песните, аз си ги харесвам, но никой не ги пуска“ и добави: „Винаги съм се справяла с всички трудности на пътя ми. Все пак съм изгледала и две дъщери. Вместо да ходя на масажи, да си почивам и да се глезя, аз тичам по животни, съседи, хора... Не мога да си представя да живея само за себе си. Не мога да си представя да се събудя и да си кажа, сега отивам на масаж, след това ще си почивам и т.н. Скоро се видях с кумата ми Катето от „Ритон“ и тя също ми каза, че съм много добър човек, татко също ми го повтаряше и казваше, че се гордее повече с моята доброта, отколкото с песните и успеха ми“.

Гледа болна съседка

„Всъщност от половин година се грижа за една съседка, която си няма никого. Почти половината ми време го отделям за нея, ходя да й пазарувам, да й взимам пенсията, купувам й лекарства, да се грижа за нея. Аз не го правя, за да ми плати, а го правя, защото съм човек, отдаден на доброто. Обичам да помагам. Хората постоянно ми казват, че съм луда да се раздавам толкова много за останалите, но за мен това е нормално. Баща ми беше такъв човек и той ме е възпитал така. Това да помогнеш на някого или да му помагаш всекидневно е човещина за мен. Като цяло през свободното си време помагам на всички около мен, освен на себе си. Като знам, че петнайсе животни чакат на улицата да ги нахраня, отделно тези вкъщи, съседката може би отново е паднала и няма кой да й помогне, не мога да си го позволя“, сподели още певицата.