0

Н осителката на титлата „Супермодел на България за 2003 г.“ Александра Николова стана диджей при Рачков.

Красавицата е част от „Забраненото шоу на Рачков“, което тръгва на турне. Тя споделя, че работата й с него е „голям кеф“, изпълнена с много забавни моменти и смешки. В момента са в подготовка за новия сезон.

Вибрация

Всъщност Алекс има голям опит като диджей. Започва да се занимава с това още през 2011 г. „Музиката винаги е била голяма моя страст, от малка много излизам и по заведенията. В един момент усетих как много ми се иска аз да съм човекът, който да определя каква музика да се слуша в клуба, за мен това беше нещо като суперсила. Не бива да се подценява изобщо влиянието и въздействието на музиката. Тя може да ни лекува, но може и да разболява. Така че бих казала на хората: Внимавайте каква музика слушате. Например класическата музика лекува, хеви метълът и по-агресивните текстове и музика имат друга вибрация“, споделя Алекс. За да е всичко напълно професионално, моделката минава курс за диджей. След като го завършва, майка й прави най-страхотния подарък пулт и миксер. Малко след това е и първото й участие. Съдба или не, то съвпада и с нейния рожден ден. „Как мина ли, ами много ми тракаха още парчетата, на диджейски език (смее се), казано по-разбираемо, миксът не ми мина както трябваше, но беше добре, защото се запалих и продължих да правя това години наред, та и досега“, разказва Алекс. Щастлива е от работата си, първо заради отношението й към музиката, за нея това е най-силният енергиен канал. Тази работа й дава щастие и свобода. Работила е в едни от най-актуалните нощни клубове у нас, а през 2018-а печели награда за най-добър хип-хоп диджей.

Мъжкарана

През 2018 г. забременява с малкия си син и това я отдалечава от пулта. „Две години бях в майчинство. Програмата ми покрай детето много се промени и нямах възможност толкова много да отсъствам нощем. Грижата за детето изисква да си се наспал, да му отделяш време, сложих нещата на везните и избрах детето“, казва Алекс. Синът на моделката се казва Никола. Любимата игра на майка и син е реденето на пъзели. „Ние двамата сме като скачени, неразделни сме, много се обичаме и искаме да прекарваме времето си заедно. Разбира се, бабата и дядото помагат, когато се наложи. Иначе пътуваме много, обичам и искам да му показвам нови неща, да ги откриваме заедно“, разказва моделката. Какъв ще стане като порасне още не се знае, засега обича много да рита топка и го прави непрестанно. Самата Алекс разсъждава, че това какъв са като малък невинаги говори за това какъв ще си като голям. Тя например била бурно и диво дете. „По-скоро бях мъжкарана и никой не очакваше от мен, че ще стана манекенка, но изненадах всички, като през 2003-та сама реших да се явя на кастинг за супермодел“, обяснява тя и става една от най-добрите ни моделки, работила 6 г. отвъд границите на страната ни.

Аура

Все пак Александра има влечение към окултното още от дете. „От много малка, както и да прозвучи, виждах и усещах някакви неща, което впоследствие се оказаха аури, на хора, на животни. Впоследствие винаги когато е имало енергиен курс или практика, съм била там, рейки, кристалотерапия, буда медицина и т.н. Всъщност това не е нещо, което може да се научи на 100 процента, трябва да го носиш в себе си. Има души, които имат много прераждания и те носят вътрешно знание и спомен, аз съм от този тип души. От малка знам и виждам неща и когато пораснах, започнах да се записвам в различни енергийни практики, за да видя как бих могла да ги използвам за моето ежедневие и живот“, обяснява Александра. Рейки енергията е един от специалитетите на бившата моделка. Категорична е, че тя може да лекува в начален етап много болести и е профилактика за здрав дух и тяло. Друго увлечение на Александра е кристалотерапията. Разказва, че ползва всякакви камъни - любими са й аметист, розов кварц, лунен камък. Различните камъни отговарят на различните вибрации на клетките в тялото. Минералите и кристалите могат да се използват за всичко. „Ако те боли глава, може да ти помогне аметистът и лунният камък, но не само той, минералите имат широк спектър на влияние“, казва Алекс и добавя, че всичко е възможно само когато вярваш. Съветва да не си купуваме камък според зодията, а да вземем първия, към който посегнем, от такава енергия има нужда тялото ни. „Това е както когато се чудиш каква нова книга да си купиш, правилният е избор е тази към, която ни влече най-много“, споделя тя.

Прави бонбони от натурално розов шоколад

Красавицата помага в семейната работилница за шоколад. Разказва, че диамантът в короната са ръчно направените бонбони от натурален розов шоколад. „Руби шоколад, той е най-скъпият в света. Какаовите му зърна са с естествен розов цвят“, разказва тя. Малкият Никола също върти бонбони с дядо си и, както казва майка му, може да го кара само на сладко.