0

Е дна от най-търсените манекенки у нас в близкото минало Виктория Джумпарова създава мода за дома. Красавицата продава пердета, дамаски и всякакъв текстил за интериора на къщата, научи „Телеграф“ от самата нея. Казва, че работата й харесва, защото по един или друг начин се доближава до предишната й – на модел. 

Бизнес 

Срещаме се с Вики близо до шоурума, за който разказва за новото си амплоа с голям ентусиазъм. Идеята да продава пердета дошла съвсем импулсивно. Нейна приятелка й предложила да направят общ бизнес. Както и в модата за хора и тук има тенденции, а моделката е запозната с тях до най-малкия детайл. Препоръчва текстилът в интериора да бъде акцент, а не масовка. Любимите й дамаски и пердета са с атрактивни, цветя, пеперуди и различни акценти.

„Иска ми се българинът да бъде малко смел, когато избира. В шоурума имаме всякакво разнообразие, пердета с акценти, различни комбинации на цветове, материи, щампи, декорации по тях, пана и т.н., прави ми впечатление, че хората влизат впечатлени от колорита и накрая си тръгват с едноцветно семпло перде.  А има толкова много комбинации. Сега на мода е пепитът и всякакви варианти на синьото и зелено, а любимите ми пердета на мен лично са мрежестите с всякакви декорации, дантели, камъни и други“, обяснява Виктория. Спалнята на моделката е решена в лилаво, което е и нейният любим цвят, а тази година е един от актуалните за дома, обяснява тя. 

Семейството е най-важно за Виктория. 

 Семейството е най-важно за Виктория. 

Лудница 

Освен че развива свой собствен бизнес, Виктория е майка на две деца. Ванеса, на 4 г., и Макс, на година и половина. Споделя, че хубавото да имаш деца с малка разлика е, че имат еднакви интереси и могат да се забавляват заедно. Минусът е, че лудницата понякога е огромна, особено в случай на нейното семейство, когато към малките деца се прибавят 3 кученца порода „Йоркширски териер“ - Спайк, Лейди и Пърпъл. „Аз съм майка на 5 деца. Приемам домашните си любимци като мои собствени рожби и не ги деля от децата си. Не мога да разбера хора, които имат куче вкъщи и след като се появи първото им дете, го подаряват на някого или още по-страшно го изхвърля“, споделя Виктория. 

Денят на хубавицата е подреден. Сутрин става, прави закуска на децата. „В повечето случай таткото кара Ванеса на градина, а аз оставам с малкия вкъщи“, обяснява Вики и добавя, че за грижите на децата разчита на детегледачка, за да може и тя да свърши нейните професионални ангажименти през деня. „След 4 взимам малкия и заедно отиваме за каката в градината, след това е нашето време. Водя ги да играят, зависи от времето, може да е на детски кът или парк. Прибираме се вкъщи навреме цялото семейство. Всички обичаме домашния уют, вечеряме заедно и така свършва денят“, разказва Джумпарова.  

Разходки 

С кучешка торта на рождения ден на Пърпъл и Трикси.

 С кучешка торта на рождения ден на Пърпъл и Трикси.

С усмивка споделя, че става истински цирк, ако излезе на разходка с двете деца и кучетата. „Правила съм го, но не е добра идея. Всеки тръгва в някаква посока и нямат стигане“. Обяснява, че в най-смелите си мечти разходките са само с две кучета и двете деца. „Мъжкото ми йорки е доста своенравно като всеки мъж, за това ако излизам с момичетата, го оставям да пази къщата или оставям тях вкъщи и излизам само с него“, допълва тя. Да имаш три домашни любимеца е щастие, но и ангажимент, голяма отговорност и грижа. Виктория си признава, че ги обожава и не може да си представи живота си без тях. „Те са част от моето семейство“, с любов обяснява манекенката и разказва как всяка година организира партита за рождените дни на кученцата, на които прави една човешка торта и една специална кучешка торта. Има си всичко и украса, и свещи, и подаръци. Успява да ги изненада с аксесоари, дрешки или лакомства. А най-щастливи от това са Ванеса и малкият Макс. 

Спалня 

Най-голямото удоволствие за манекенката е в почивните дни да си легне на спалнята  с децата и кучетата. „Спим шестимата и ми е страхотно удоволствие“, обяснява Вики. Дава си сметка, че е щастлива от факта, че има голямо и сплотено семейство. Особено днес, когато като че ли повечето хора не зачитат тези ценности. „Това е най-голямата ми гордост. Пълната ми къща, децата се смеят - здрави са, кучетата са добре, малките неща , колкото и да са елементарни. В такива моменти си казвам – аз съм много пълноценна“, обяснява Джумпарова. Споделя, че мъжът й иска трето дете, но тя не е готова за това. Споделя, че и двете й бременности са преминали с премеждия и сега иска да се наслади на живота. Обмисля обаче идеята след време да осинови бездомно куче. „Любовта ми към животните наистина е огромна. Аз буквално всеки ден помагам на улични котки, кучета, уча и децата на това. В нас храна не се изхвърля, каквото остане, се слага в една купа или в няколко на улицата, за да знам, че животните ще са нахранени. Децата вече се научиха на това и те също го правят“, разказва Виктория. 

Страх 

“Спомням си като малка аз много исках да стана ветеринар. Исках да помагам и да се грижа за всички животни, но за съжаление имам много голям страх от кръв. Капка кръв да видя и ми става лошо, така че това ме раздели от тази идея“, обяснява тя. Надява се дъщеря й да сбъдне тази нейна мечта. Ванеса обожава животните като майка си. На прощъпалника хванала куклата - нарочена за професия манекен. „Не съм й разказвала за кариерата ми на модел, дори сега си давам сметка, че всякакви снимки и буковете ми са прибрани някъде кой знае къде“. За разлика от други свои колежки ексмоделката признава, че модната кариера й липсва. Подиумът й давал емоция, която не може да бъде заменена, и дори днес на драго сърце би участвала в някое ревю, за да си върне усещането. „Бяха едни страхотни години, забавни, имам много хубави спомени с момичетата. Работила съм в Италия като модел, спомням си, че бая мизерия бутнахме с някакви смешни пари на ден, но все пак беше прекрасно“, разказва още Вики. 

Кръщенето на Макс и Ванеса.

 Кръщенето на Макс и Ванеса.

Мечтае да кара ТИР

Колкото и да е странно, страстта на Виктория са колите. Още от малка събирала малки модели на ретро коли. Започва да се учи да шофира на 13 години, на 15 вече може да кара спортен мотор. „Карала съм всичко, АТВ-та, мотори, скутери, яхти, самолет, май не съм карала само ТИР и си признавам, че ми е голям мерак“, разказва Вики. Точно като нея синът й също има влечение към автомобилите. На  прощъпалника хванал волана. „Има страхотно влечение към коли, за него мога да се подпиша, че ще стане автомобилен състезател. Той може по цял ден да върти един волан и да се прави, че кара кола“. 

Среща половинката си преди 11 г.

Виктория среща любовта в лицето на половинката си – Боби, преди 11 години.
„И днес да е пак него бих избрала за мой партньор и за баща на децата ми“, разказва тя. И двамата са зодия Риби, обичат се много, но спорят постоянно, за това близки до тях познати ги оприличават на двойката – Том и Джери. Откриват се във Фейсбук, срещат се и заживяват заедно от ден едно. „Караме се много, когато нямахме деца, аз постоянно се сърдех за нещо и си събирах багажа, после имаше момент, в който се караме и не си говорим, а се разминаваме в апартамента, но се уважаваме взаимно и се обичаме много и това ни крепи заедно. Вярвам, че в спора се ражда истината и това не е нещо лошо, напротив, там, където няма скандали, има нещо, някаква причина, която кара двойката да си мълчи, да не говори“.