0

П опулярният певец Искрен Пецов дублира бръмбар и мечка в анимационни филмчета.

Последното му превъплъщение е в образа на бръмбара г-н Зунземан в “Пътешествия до Луната”. Признава, че дублажът му е интересен. “Като малък много мечтаех да стана актьор, кандидатствах в НАТФИЗ, играл съм в различни театрални постановки, във филми, така че това винаги ме е влечало. Дублирането не ми е чуждо. Бил съм радиоводещ, все пак нека не го забравяме. Това е допълнение към моите страсти през годините.

Приятно ми е да влизам в образи на различни герои“, споделя той пред “Телеграф”. Преди това озвучава филмчето Албърт, “Заешка академия“ и “Заешко училище“, там влиза в образа на краля на мечките. Дублажите записва в собственото си студио, което е направил в къщата си. “Имам къща в близост до София, там преди време направих звукозаписно студио. Дублажите правя там. Там съм записвал и много други известни и популярни млади артисти като Лидия, Балан, Тино, Ирена Милянкова и други.

Вятър

Лятото Искрен Пецов прекарва с месеци край морето. “Идвам в началото на юни и седя до септември”, разказва той. Избрал си е Северното ни Черноморие и по-конкретно Балчик. “Харесва ми много това районче и ми е приятно“, споделя певецът и е доволен, че успява да съчетава участията си с почивката. Музиката заема централно място в живота му. Почти през ден има различни ангажименти - концерти, мероприятия, работи като аниматор, водещ на различни събития и т.н. От 15 години е запален по кайт сърфа. Основно кара по нашето Черноморие, има си любими точки.

„Понякога карам на Крапец, на най-северната точка, на Шабла, на Кранево, на Аспарухово, Шкорпиловци, на Бургас на централния плаж, имам си пет-шест любими точки“, разказва той. Едно от задължителните условия за този екстремен спорт е вятърът. Прогнозата за времето се следи задължително. „Ние търсим места - хем да има плаж, хем да няма хора на него, а и да има вятър на него. Избират се такива точки и там се гледа прогнозата, за да тръгна. Защото аз, като живея в Балчик, а има условия в Крапец, минавам сто и десет километра, за да мога да карам. Но това е страст и е много приятно“, обяснява Искрен. Освен със сърфа поддържа формата си с плуване и каране на колело.

„Зимата обичам да карам ски“, с усмивка разказва той и споделя, че с нетърпение очаква сезона.

Огледало

На 7 септември Пецов ще закръгли кръгла годишнина. “Шейсет години не са нито малко, нито много, точно са си“, с усмивка казва Искрен. „Има промяна - станах по-отговорен, и в огледалото вече се забелязва, че сме пораснали, но това е животът“, добавя той.

С годините си признава, че предпочита повече спокойствието. „Кайт сърфът ми остана само екстремен, но това ми е страст от преди 15 години все пак“, обяснява той. Сега, за да си почива, няма нужда от шумни места и заведения. „Събирам се с приятели, на спокойствие, пътувам често до къщата, разхождам се“, разказва още той.

Плоча и концерт за юбилея

Празниците свързва с работа, но все пак - понеже става дума за някакъв юбилей, както самият той казва, е измислил нещо. На 2 ноември е планирал да направи концерт по повод шейсетата си годишнина, а на него ще представи и сборна грамофонна плоча с най- доброто от творчеството си. Плочата ще е в много малък, лимитиран тираж, само за ценители. „На концерта ще пеят “Латино партизани”, както и изпълнителки, с които съм работил през годините като Кристина Димитрова, Петя Буюклиева, Мариана Попова, Тони Димитрова и други”, разказва той.

Синът му става кинезитерапевт

Синът на Искрен Пецов учи за кинезитерапевт. „Напоследък покрай мен ли, не знам, следи много времето. Постоянно проверява прогнозите, ветровете, не знам дали няма да стане някой синоптик“, разказва Искрен. За разлика от баща си малкият няма интерес към сцената. „Дъщеря ми, тя беше увлечена по сцената, дълго време танцуваше балет”, спомня си музикантът. Дъщеря му живее и работи в Южна Кореа. „Тя завърши човешки ресурси, за съжаление често няма как да се виждаме. Тя сега ще си идва през септември, а аз не съм пътувал дотам, не съм много по пътуванията“, добавя Пецов. И допълва, че пътешествията не са негова страст.