0

И дея бързо и лесно приготвяне на топло хапване намираме на gotvetesmen.com.

Гювечета с наденички, картофи и сирене

Необходими продукти:

  • 2 големи картофа
  • 2 и 1/2 наденички
  • 2 ч.ч. доматен сок от бутилка
  • 2 ч.л. масло
  • 2 щипки ронена чубрица
  • 250 г сирене
  • 1/2 ч.ч. олио - за пържене на картофите и наденичките
  • 2 яйца

Начин на приготвяне:

Сиренето го нарязваме на парчета, наденичките - на шайби. Картофите ги обелваме и ги нарязваме на шайби и после на половинки. Измиваме картофите. Подготвяме 2 гювечета и на дъното слагаме по половин ч.ч. доматен сок във всяко. Загряваме олиото в подходящ тиган и позапържваме леко наденицата. Вадим наденичките и ги отцеждаме върху салфетка. Много леко изпържваме и картофите и ги отцеждаме също на салфетка. На дъното върху доматения сок слагаме от сиренето, после от наденичките, следват картофките и накрая пак сирене. Леко ги пържим, защото допълнително ще се пекат в гювечетата. Продуктите ги разпределяме по равно в двете гювечета. Поливам с по половин ч.ч. доматен сок във всяко гювече. Поръсваме с ронена, суха чубрица. Най-накрая слагаме във всяко гювече по 1 ч.л. масло на парченца. Захлупваме с капачетата. Слагаме ги във фурната и печем на 200 градуса, без да се загрява фурната. Като станат почти готови, ги вадим, чукваме отгоре по едно яйце и пак печем без капачетата до готовност.