0

П рекрасна рецепта за картофени кюфтета намираме на receptite.com. Нито е веган, нито е постна, но пък наистина е чудесна. Кашкавалът придава не само вкус, но и помага за спойката на продуктите заедно с яйцата. Ако искате, може да ги оваляте в брашно и/ли галета, за да не се пръскат из тигана. Може да сложите и малко сирене вместо част от кашкавала.

Картофени кюфтета с кашкавал

Необходими продукти:

  • 1 кг картофи
  • 200 г кашкавал
  • 3 яйца
  • 1 глава лук
  • подправки на вкус и по желание

Начин на приготвяне:

Картофите се сваряват и обелват. Намачкват се и към тях се прибавят яйцата, лукът, настърганият кашкавал и подправките. От получената смес се правят кюфтенца, които се пържат в олио.

Съвет: В друг вариант слагаме 2 с.л. брашно в самата смес, зелен лук, сирене и кашкавал, също и 1/2 ч.л. чубрица. Стават уникално вкусни.