П рекрасна рецепта за картофени кюфтета намираме на receptite.com. Нито е веган, нито е постна, но пък наистина е чудесна. Кашкавалът придава не само вкус, но и помага за спойката на продуктите заедно с яйцата. Ако искате, може да ги оваляте в брашно и/ли галета, за да не се пръскат из тигана. Може да сложите и малко сирене вместо част от кашкавала.
Картофени кюфтета с кашкавал
Необходими продукти:
- 1 кг картофи
- 200 г кашкавал
- 3 яйца
- 1 глава лук
- подправки на вкус и по желание
Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват и обелват. Намачкват се и към тях се прибавят яйцата, лукът, настърганият кашкавал и подправките. От получената смес се правят кюфтенца, които се пържат в олио.
Съвет: В друг вариант слагаме 2 с.л. брашно в самата смес, зелен лук, сирене и кашкавал, също и 1/2 ч.л. чубрица. Стават уникално вкусни.