0

К акви мотиви могат да превърнат един човек в убиец? Какво се случва в психиката му и дали се е родил такъв, какъвто е сега или нещо е разбърникало съзнанието му?

Съпрузите Александър и Александра Андорил, известни с псевдонима Ларш Кеплер, разказват нова динамична и обсебваща история в роман №8 от серията за инспектор Юна Лина. „Огледалния човек“ (издателство „Ентусиаст“) е с мрачен и смущаващ сюжет, който умело предава сложната психика на убиеца. До момента заглавието е разпродадено в тираж от над 15 милиона екземпляра по целия свят и заема челните места в класациите за най-четени романи в няколко страни.

След „Хипнотизаторът“, „Договорът „Паганини“, „Свидетел на огъня“, „Пясъчния човек“, „Преследвачът“, „Ловеца на зайци“ и „Лазар“ В „Огледалния човек“ авторите изследват най-тъмните кътчета в човешката душа и тестват границите на злото. Този роман е толкова въздействащ, че ще накара читателите да се съмняват в собствените си възприятия за реалността.

Седемнайсетгодишната Джени е отвлечена посред бял ден и е отведена в изолирана къща, където е окована и затворена в клетка с други момичета. Похитителят им е непредсказуем, хитър и изключително жесток. Той успява да осуети всеки техен опит за бягство, а веднъж хванати, те рядко оцеляват след наказанието си. Дотук в общи линии откриваме сценарий за насилник, който е експлоатиран десетки пъти. Но интересното се случва, когато пет години по-късно Джени е намерена мъртва, а полицията се мъчи да открие следа сред оскъдните доказателства. Криминален инспектор Юна Лина разбира, че убийството ѝ има връзка със смърт, обявена за самоубийство преди години. Когато и седемнайсетгодишното сираче Миа изчезва, на Юна му става ясно, че си имат работа със сериен убиец, чийто вилнеж тепърва започва.

Докато полицията се приближава към него, Миа и останалите пленници са изправени пред още по-голяма опасност, а Юна се озовава в привидно невъзможна надпревара с времето, за да спаси младите им животи.