0

П римата на българската естрада Лили Иванова ще зарадва почитателите си с три концерта през юли. Лошата новина е, че датата във Варна вече е напълно разпродадена. „На път сме да обявим за продаден и концерта в Шумен до няколко дни“, заяви пред „Телеграф“ пиарът на звездата Николай Недеков. През август Лили Иванова и целият й екип ще се отдадат на заслужена почивка. „Все пак свършихме доста работа от декември до юли и трябва и да вземем ваканция, а и август е ретрограден, но през септември имаме още три дати, които отново са в летни театри и ще продължим с турнето“, добави Недеков. Всяка година турнето на примата започва с определен сет песни, които са добре подредени и професионално изпипани. По време на летните концерти в Шумен, Варна и Бургас Лили Иванова ще изпълни за първи път две от новите си песни - „Два белега“, по текст на Мартин Карбовски, и „Спомен“, по музика на Ангел Дюлгеров и текст на Александър Петров. И двете песни бяха представени по време на декемврийския концерт на звездата в НДК. Освен това гостите на летните концерти на певицата ще чуят две добре познати и популярни нейни песни в нови аранжименти. Разбира се, звездата на българската естрада е известна със своя перфекционизъм.

Стил

На сцената освен с неподправения си музикален стил и класа тя блести винаги в сценични тоалети от последните колекции. И през лятото тя ще блести с облекла от последните колекции на любимите й марки - „Ив Сен Лоран“ и „Лаботен“.

Почитателите на певицата все още могат да си купят билети за лятното й турне, а те варират от 60 до 160 лв., в зависимост от зоната.

И докато Лили Иванова е избрала да почива през август, Йорданка Христова ще събере почитателите си на голям концерт в Античния театър в Пловдив в разгара на лятото. Концерт-спектакълът "Завинаги" е представен за първи път през миналата есен в зала 1 на НДК. Сега почитателите на Христова ще имат възможността да изживеят отново интимното усещане и да се насладят на артистичността на българската звезда. Това е много специален момент в професионалния път на Йорданка Христова, тъй като, независимо че чества 60 години на сцена, досега не е имала възможността да сподели тази невероятна сцена под звездите със своята публика. Билетите за концерта са на стойност от 30 до 80 лв., като тези на най-висока цена са до сцената, но вече са разпродадени.

Обич

Лятното турне на Веселин Маринов "Лесен за обичане" започва на 19 юли в Пловдив. Градът под тепетата ще събере феновете на Маринов в Летния театър, билетите вече са в продажба и са на цена от 20 до 40 лв. През юли Маринов има десет дати за концерти в календара си. Още на следващия ден след Пловдив ще събере феновете си в Летния театър в Стара Загора. След това наред са Горна Оряховица, Шумен, Русе, Каварна. На 26 юли Летният театър във Варна ще бъде домакин на концерта. Там цените на билетите са най-високи, като ВИП местата са обявени на стойност от 90 лв. На 30 юли пък Веселин Маринов ще гостува в Несебър. 4 дати в началото на август край морето ще сложат край на лятото, като последното му участие е в Бургас. Срещите на Тони Димитрова с почитателите й през лятото ще са основно през август. Турнето „Ах, тази Тони“ тръгва към морето, като първата дата от Черноморието е на 17 август в Летния театър в Бургас, още на следващия ден ще пее на сцената във Варна.

Китара

Кралицата на българската поп музика Мария Илиева вече стартира така дългоочакваното си турне „100 причини“ още на 21 юни в Стара Загора. Следващият град, в който зарадва почитателите си, бе във Варна, където те пяха заедно с нея на 24 юни. Илиева бе буквално затрупана с цветя. В концертите си красавицата ще изпълни както най-големите си хитове, така и чисто нови песни от предстоящия й албум. Музикантите на сцената до нея са Георги Янев - китара, Мартин Ташев - тромпет и вокали, Васил Вутев - барабани, Емилио Мархолев - бас, Александър Васев - пиано, Владислав Мичев - тромбон, трио „Тринити“ - беквокали. Следващите дати от турнето са в Пловдив на 6 юли, а след това на 12 септември ще свирят в Плевен. „Ново турне“, така се казва концертът на Любо Киров. Турнето започва на 10 юли, а за първия концерт в Плевен вече няма места. Във Варна Любо ще пее две поредни вечери, като за едната дата билети също няма, а местата за следващата са ограничени. Цените на билетите започват от 30 лв. и стигат до 100.

Щастие

Владимир Ампов-Графа тръгна на лятно турне. То ще мине през пет града в страната. Първият концерт беше специално за почитателите му в София, на 28 и 30 юли ще гостува в Бургас и Варна. „Най- щастливото турне“ - така го е нарекъл музикантът. Първата дата от турнето е в Стара Загора. За да подгреят шоуто, там пристигат младежите от Junior Band. Атрактивният духов оркестър нашумя след успешни участия в телевизионни продукции и благодарение на огромния талант на музикантите в него. Деца до 4 години ще се допускат безплатно, без право на седящо място, а всички над 5-годишна възраст и учениците ползват 50% отстъпка от редовната цена.

Сълзи

След много емоции и усмивки Софи Маринова и Йордан Камджалов завършват турнето си „Мистерия и свобода“ в морската ни столица – Варна. Билетите отдавна са изкупени, като най-скъпият е на стойност 90 лв. Почитателите им ще могат да чуят любимите си песни в Летния театър от 20:30 ч. Двамата талантливи музиканти вече зарадваха публиката си в няколко града, но изживяното в Пловдив определено остава в сърцето на Софи, тъй като певицата успя да се разплаче от прилив на емоции. „Мистерия и свобода“ е много специално нещо за мен! А тази вечер така ме развълнува. Малко са пътите, когато се разплаквам на сцената. И винаги е, когато мама е в публиката. Не мога да спра сълзите си, особено когато изпълнявам най-красивата песен „Облаче ле, бяло“, написа изпълнителката след участието си на 21 юни в Пловдив.

Море

Б.Т.Р. ще отбележи 30 години успешна музикална кариера с турне в страната. Началото бе в Стара Загора на 27 юни. След това групата ще направи концерти във Варна – 2 август, Бургас – 9 август, Пловдив – 14 август, Плевен – 28 август, и Велико Търново – 29 август. Победителят в „Като две капки вода“ започва музикалното The Winner Tour заедно със SLNG, P.I.F. и NIKECA в пет града това лято. Концертите са обединени от заглавието The Winner Tour, което е естествено продължение на победата му в последния сезон на телевизионното шоу „Като две капки вода“. Артдиректор на турнето е Рафи Бохосян. „Очаквам с нетърпение това турне. Постарали сме се шоуто да е взривоопасно. Ще има много изненади“, споделя преди началото на турнето „Обич и песен“ в 10 града.

Турнето „Обич и песен“, дава среща на различни стилове и жанрове, обединени от музиката. Мелъди рок в лицето на „Диана Експрес“, които честват 50 години на сцена, дискохитове от любимците братя Аргирови, класическа естрада от легендата Мими Иванова и фолклор и образци от българската поп музика от Жената глас Нелина. Рок легендата Силвия Кацарова и чаровната й дъщеря Теди Кацарова също участват в турнето. Естрадната легенда Мая Нешкова, изпяла песента на 8 милиона българи - „Честит рожден ден“, също ще е част от турнето. Един от най-нежните и обичани български дуети – ШИК, ще гастролира в градовете Добрич и Варна.

Турнето „Обич и песен“, ще има единадесет концерта в страната. Русе - 08.07, Плевен - 09.07, Велико Търново - 10.07, Добрич - 11.07, Шумен - 15.07, Стара Загора - 16.07, Пловдив - 17.07. За август има три дати на морето: Варна 19.08, Бургас - 20.08, Созопол - 21.08. Концертите са в летните театри на градовете и започват от 20:30 ч. 

Големият концерт е в София в зала 1 на НДК на 28.10 от 20:30 ч.

Билети може да намерите на касите в градовете домакини и онлайн в eventim.bg и grabo.bg.