0

М ного от звездите обичат и дори обожават домашните си любимци. Хранят ги със скъпи и специално поръчани за породата им храни, водят ги разходки, подстригват ги при високо платени фризьори и се снимат с тях за акаунтите си в социалните мрежи. Но посегателствата срещу домашните любимци на знаменитостите са обичайна практика. Най-често заради откупи, животните често са обект на злонамерени атаки. Затова някои от тях дори имат собствени охранители.

Съмнения

Германският супермодел от близкото минало Хайди Клум преживя изненадваща и тежка загуба. Тя и партньорът й Том Каулиц съобщиха в социалните мрежи, че любимите им кучета – 15-годишният Капър и 4-годишният Антон, са починали. Хайди и Том са двойка от малко повече от четири години и до този момент възприемаха любовта си към кучетата като нещо, което ги обединява. Двете кучета имаха статут на членове на семейството.

В първия момент звездната двойка сметнала, че може да става дума за инцидент с лоша храна. Но почти по същото време умира и булдогът Стич на брата на Том - Бил Каулиц. Том и Бил се усъмняват в това съвпадение и поръчват аутопсии на домашните си любимци. Резултатите са стряскащи, но и очаквани – животните са били отровени с една и съща отрова. 

Поп певицата Тейлър Суифт е пословична с почти фанатичната любов към своите котки. Тя не обича да говори за тях и трудно допуска някой до своите писани. Извежда ги навън само за фотосесии. Смята се, че поне една от котките на Суифт е загинала през миналата година, но е невъзможно това да бъде установено със сигурност, тъй като във всеки един момент Суифт има поне три котки до себе си.

Любовта към животните предизвика истинска буря от емоции във Великобритания. Над 35 хиляди подписа бяха събрани под петиция, която има за цел да забрани на бившия модел на „Плейбой” Кейти Прайс да притежава какъвто и да е домашен любимец. А причината е, че домашните любимци на едрогърдата блондинка умират прекалено често. Последната жертва е померанът Шарън. Кучето изскочило от къщата на Прайс и било прегазено от преминаваща наблизо кола. 

Британците искат забрана за Кейти Прайс да има домашни любимци.

 Британците искат забрана за Кейти Прайс да има домашни любимци.

Дори този инцидент да бъде определен като трагична случайност, все пак трябва да се уточни, че Шарън е шестото куче от дома на Кейти, което умира. Преди него тя съобщи за смъртта на кученцето Роло, докарано във ветеринарната клиника буквално премазано от електрически люлеещ се стол. 

Екшън

Далеч не всички се държат безсърдечно с домашните си любимци. Потвърждение за това е Лейди Гага, която обожава френските си булдози Коджи и Густав. 
Като в истински холивудски екшън на 24 февруари 2021 г. трима маскирани и тежко въоръжени мъже ги похищават, точно до известния булевард „Сънсет“. 
Булдозите имали собствен асистент, който всеки ден ги извеждал на разходка. Във фаталния ден отговорен за кучетата бил Раян Фишър. При отвличането им той бил прострелян и ранен тежко. 

Лейди Гага обещава награда от половин милион долара на този, който намери любимците й. Офертата предизвиква истинска буря - десетки хиляди се втурват да търсят любимците на звездата. Два дена по-късно пред дома на певицата идва Дженифър Макбридж, която води кучетата. Обяснява, че ги е намерила вързани за пътен знак. Но историята не свършва дотук. 
Дженифър се сторила подозрителна на полицията. Светкавично разследване установява, че тя е свързана с похитителите. Първоначално те планирали да искат голям откуп, но обявената награда вдигнала прекалено голям шум. Това ги изплашило и те решили да се отърват от тях. 

Дженифър е осъдена на две години пробация. Но като в истински трилър краят на историята отново не настъпил. Дженифър не само не се разкаяла и снишила след престъплението си, но наема скъп адвокат и завежда иск срещу Лейди Гага за милион и половина. Тя твърдяла, че певицата дала лъжливо обещание за награда, а самата Дженифър била подложена на стрес и обида при ареста.

Свръхестествено

Преди Лейди Гага друга знаменитост влезе в новините с нетрадиционните начини да си върне домашния любимец. Парис Хилтън направи и невъзможното да гушне пак любимото си куче чихуахуа, носещо името Даймънд Бейби, което просто изчезва.

Парис обещава 10 хиляди долара за намирането на домашния си любимец. На втората седмица, след като няма следа от Даймънд, богатата наследница на хотелиерския магнат решава да предложи седемцифрена награда. В последния момент най-близките й я спират. Аргументът им е, че даването на голяма награда допълнително ще стимулира посегателствата над домашни любимци. И че самата Парис може да бъде изложена на опасност от похищение. 

Затова тя се обръща с молба за помощ към последователите си в социалните мрежи. Само в Инстаграм звездата е следвана от над 20 милиона души. Но след като кучето не било открито, Парис плаща огромни суми за гледачки и екстрасенси. Наела цели осем медиума, които твърдели, че могат от разстояние да говорят на езика на кучетата.

Издънка с домашните любимци съвсем наскоро имаше и риалити звездата Ким Кардашиян. По Коледа тя обяви, че кучетата й Суши и Саке са изчезнали и вероятно са отвлечени. Историята претърпя изненадващ обрат, след като в поредното клипче на коледните подаръци на фамилията, чорапчета и прочие украси, в кадър влиза и отворената врата на гаража. През нея се виждат животните, вързани и изглеждащи отчаяни и нещастни. Клипчето било набързо изтрито, но вече било видяно от милиони. Според наблюдатели Ким просто се е наситила на палетата и е разпоредила да ги вържат и затворят. 

Ким Кардашиян държала кучетата вързани в гаража.

 Ким Кардашиян държала кучетата вързани в гаража.

Съвсем искрена в скръбта си бе Деми Ловато. Тя посвети няколко поста в Инстаграм на загубата на любимото си куче Бела. 
Певецът Джон Леджънд още скърби за френския си булдог Пипа, умрял буквално в ръцете му в края на миналата година. Джон отказва да споделя детайли за смъртта на любимеца си, като казва, че болката е прекалено голяма. 

Трагедия застигна и първото семейство на САЩ, след като президентът Джо Байдън съобщи за смъртта на 13-годишната немска овчарка Чамп.

Джо Байдън се прости с любимата си немска овчарка.

 Джо Байдън се прости с любимата си немска овчарка.