0

С палнята е нашата най-лична територия, както и мястото, отредено за почивка.

Затова е изключително важно промените, които правим в помещението, да създават нужния комфорт и удобство. Безспорно една от хитринките на дамите, решени да преобразят стаята, е да изберат ново спално бельо, отговарящо на последните модни тенденции. През пролетта, отличаващи се от многобройните предложения на пазара, са чаршафите и калъфките от лъскав сатен – любими на романтиците.

Спокойствие

Основното правило е да се запази атмосферата на спокойствие. Според повечето домакини от значение е акцентът върху светлата гама. Властващата в стаята палитра трябва да съчетава в себе си бяло, бежово и сиво. Ярките акценти не са изключени, но далеч не трябва да са доминиращи. Нюансът трябва да е нежен, това действа успокояващо и лесно се комбинира с други цветове. Всеки, решил да промени визията на спалното помещение, може да се възползва от голямото разнообразие на десени и материи. Хит са калъфките от лъскав сатен. Повечето предложения са част от луксозната серия спално бельо. Идеята е да се завърнем към простотата във външния вид, минималистичната орнаментика, подплатена с високо качество на самия текстил. В този смисъл комплект сатенено спално бельо с маслено гладка повърхност е отлична формула, чрез която ще създадете удобство за един или романс за двама. Орнаментите, които красят плика за завивка, са много по-малки, точки, фини цветенца или други декоративни форми в минивариант.

Десени

Обзавеждането на спалното помещение често е задача за дамите, това обаче не значи, че мъжете нямат думата. Според проучвания силният пол си пада по едноцветни пастелни десени, а компромис са вариантите с геометрични форми – кръгове, квадрати, райе и каре. Пастелно, простичко, практично и удобно! Така си представят повечето мъже собственото си легло. Ако за дамите този избор не изглежда твърде скучен, то зарадвайте половинката си, ако обаче искате да внесете цвят – то развихрете въображението си. Може да заложите на един водещ нюанс и да декорирате с възглавници – с различна големина, форма и цвят. Модни остават и моделите, обвити в цветен пух.

Изисквания

За хората, които имат по-чувствителна кожа, спалното бельо от бамбук е подходящ вариант, защото осигурява антимикробни свойства. Тънкото и луксозно усещане е запазено, мекотата е впечатляваща, а украсата е в същия мек вариант, на тънки ивици, пресичащи текстила. Какво да кажем обаче за един от хитовете на сезона – египетски памук, съчетан в спално бельо с красива арабска орнаментика, която прилича по-скоро на пъзел върху тъмносиния текстил.

Без граници

За хората, които искат да внесат по-голяма промяна в спалнята си, специалистите препоръчват иновация, която ще се хареса на всички любители на свободното движение и на хора, които не симпатизират на преградите, делящи отделните помещения. Спалнята без разделителни стени е подходяща и за апартаменти. За по-малки спални вариант ще бъде използването на плъзгащи се прегради, ако наличието им е изискване от страна на живеещите. Този моден тренд ще се побере във всяко пространство, затова не бива да се притеснявате, че ще ограничи територията, с която разполагате. Обединете спалнята и минитрапезарията, мястото, където пиете кафе и се наслаждавате на свободните моменти. Наредете любимите си вещи и декорирайте по собствен вкус.