0

С викнали сме да свързваме магическите познания на ромите с гадания на ръка и различни предсказания, но от древни времена този пръснал се по света народ е известен и със своята пълноценна астрология.

Тя също има 12 знака, но те са с различни наименования и в малко по-различно време от нашите зодии, но отново са свързани със съзвездия. Иначе изследователи казват, че явно древният ромски зодиак има същите корени като съвременния европейски и е свързан преди всичко със стари познания на Персия и прилежащите територии, откъдето идват ромите според някои учени, а също и с много силни индийски влияния. Тъй като самите роми не са еднородна маса, те имат различни познания за небето и зодиите, като се прибавят и някои по-късни наслоения от териториите, през които преминават. Но ето някои основни характеристики на ромските зодии, поне на някои от тях. Може би всеки ще открие нещо ценно за себе си в това.

Чаша – 21 януари – 19 февруари

Представителите на зодия Чаша отговарят на името на своя знак. Преди да вземат решение, те претеглят плюсовете и минусите и ясно знаят кое е добро и кое е лошо. Смята се, че най-често тези хора заемат страната на доброто, обичат да философстват по различни теми и да помагат на другите. Те могат да станат добри лекари, учители, ментори и филантропи. Освен това хората, родени под знака на Чашата, могат да бъдат креативни и с активно въображение. Смята се, че по природа имат страхотно чувство за хумор и винаги създават у околните впечатлението, че имат късмет – дори и да не им върви.

Качулка (Гугла) – 20 февруари – 20 март

Родените под знака на Гуглата се отличават с добро трудолюбие, граничещо с перфекционизъм. Изглежда, че няма работа, която да не могат да свършат. И когато наистина няма друг начин, те, без да се оплакват, са готови да започнат живота си отначало, без да се страхуват от нищо. Околните може и да се страхуват от представителите на това съзвездие, но тези, които ги познават добре, им доверяват най-съкровените си тайни. Родените под знака на Качулката обикновено имат малко приятели, но всички те задължително са проверени от времето и обстоятелствата.

Кама – 21 март – 20 април

Хората, родени под знака на Камата, притежават неудържима енергия. Това са много целенасочени и упорити личности. Ясно знаят какво искат от живота и постигат това, което искат, независимо от цената. Вярно е, че понякога представителите на тази зодия са твърде импулсивни и дори агресивни към другите. Но трябва да се разбере, че хората с Кама в хороскопа могат да бъдат както груби, така също и да не са способни съвсем правилно да изразят своята гледна точка, като това не е породено от злоба. Най-често те се оказват успешни бизнесмени или спортисти.

Венец – 21 април – 20 май

Родените под егидата на Венеца са истински естети и ценители на красивото. Не случайно много представители на този знак могат да постигнат успех в творческите професии. Най-малкото - те трябва абсолютно винаги да бъдат в центъра на вниманието и да слушат комплименти по свой адрес, иначе става сложно за всички наоколо. Но в повечето случаи тези хора са наистина достойни за похвала. Те се стараят според силите си винаги да имат добър външен вид. Имат вродено чувство за стил, като в същото време са мили и искрени хора.

Свещник – 21 май – 20 юни

Родените под знака на Свещника според ромския хороскоп обичат да угаждат на другите. Те са невероятно чаровни и приятелски настроени и могат да намерят общ език с всеки. Такива хора често се наричат душата на компанията. Винаги е лесно и удобно да се общува с тях. В същото време дълбоко в себе си тези хора могат да бъдат потайни и не бързат да разкажат на другите за себе си. Представителите на този зодиакален знак се отличават със своята пестеливост, те знаят как да боравят с парите като никой друг.

Колело – 21 юни – 21 юли

Представителите на този зодиакален знак, свързан с едноименното ромско съзвездие, се отличават с повишена чувствителност, емоционалност и дори силна уязвимост. Те също предпочитат да планират всяко събитие в живота си и не могат да живеят в безпорядък и хаос. С такъв характер човекът, роден под знака на Колелото, трябва да работи за себе си или да бъде служител на стабилна организация. В любовта и приятелството представителите на знака са верни и стабилни, ценят семейните традиции и могат да живеят в един град или дори в една и съща къща през целия си живот.

Звезда – 22 юли – 22 август

Родените под закрилата на Звездата отговарят на името на своя знак - те са много ярки и интересни личности, които просто няма как да останат незабелязани. Смята се, че представителите на това зодиакално братство имат много приятели, обичат шумните партита и предпочитат професии, където другите могат да им се възхищават. В любовта обикновено поемат инициативата в свои ръце, а в семейството се смятат за лидери. Често ги наричат галеници на съдбата или просто късметлии. Смята се, че родените на тези дати имат реални шансове да постигнат всичките си цели в живота.

Камбана – 23 август – 22 септември

Родените под знака на Камбаната правят впечатление на уравновесени, сдържани и интелигентни хора. Те обикновено са изключително интересни събеседници и могат да поддържат разговор на всяка тема, винаги ще ви насърчат и ще дадат ценни съвети. В същото време самите те са потайни и не обичат да говорят за себе си, още по-малко за проблемите си. В повечето случаи представителите на този знак са истински работохолици и знаят как да печелят пари. Въпреки че славата и луксът не са техните цели, те могат с лекота да ги достигнат.

Монета – 23 септември – 22 октомври

Представителите на зодиакалния знак Монета са весели и позитивни хора, които излъчват доброта и щастие. Поне външно изглежда сякаш никога не са в лошо настроение. Или поне никога не го показват. Те също обичат всичко красиво, така че от раждането си могат да имат безупречен вкус и да имат склонности към изкуството във всичките му проявления. Освен това родените на тези дати имат много таланти в най-различни области - от готвене до плетене на една кука и всичко, за което можем или не можем да се сетим.

Дълъг кинжал – 23 октомври – 21 ноември

Родените под знака на Дългия кинжал в циганския хороскоп се отличават със силен и дори твърд характер. Тези хора ясно знаят какво искат от живота и вървят към целите си, без да забелязват препятствията. Те обикновено достигат до лидерски позиции или са неформални лидери на всеки екип, защото са родени да водят. Имат вродена склонност да бъдат отлични психолози и да предугаждат ходовете на останалите. Не прощават предателства и измени, но в същото време постъпват така, както те смятат за нужно.

Брадва – 22 ноември – 21 декември

Хората, родени под знака на зодиакалната Брадва, обикновено са енергични и активни. Те могат да поемат няколко задачи едновременно и в същото време да ги изпълняват перфектно. Те са родени странници, имат жажда за пътуване и всякакви приключения. Смята се, че е невероятно трудно за представителите на този зодиакален знак да седят на едно място. Родените на тези дати се считат за надеждни и предани приятели или партньори в общата работа. Имат развито чувство за справедливост и никога няма да ви подведат, ако са спечелили доверието ви или са ви дали дума.

Подкова – 22 декември – 20 януари

Представителите на зодиакалния знак Подкова не могат да си представят живота без цел и посока. В противен случай всичко, което се случва наоколо, губи смисъл за тях. Тези хора не виждат себе си извън работа или някаква конкретна дейност, която извършват. За тях е важно да бъдат в центъра на събитията и да виждат своето професионално или лично израстване в дадена сфера. В същото време родените на тези дати имат нужда от подкрепата и грижите на близките и приятелите си. Самите те много ценят семейството и приятелите си.