0

Н а 30 срещу 31 юли се задава рядък астрологичен феномен, когато три звездопада се събират в нашата част на планетата и според вярванията това е подходящо време както за намисляне на желания, така и за любов.

Делта

В тази нощ на небето падат около 30 звезди в час, породени от звездите потоци делта-Аквариди и алфа-Каприкорниди, които достигат своя пик. А вече започна и метеоритният поток Персеиди, който ще продължи до 24 август. Най-бързите метеорити са от делта-Аквариди, докато от алфа-Каприкорниди са със средна скорост на падане. Така че най-трудно ще може да се изкаже желание при първата група падащи звезди.

Персий

Метеоритният поток Персеиди още в древността са го наричали звездния посланик на любовта. Именно от него тръгва и поверието, че ако видиш падаща звезда и си пожелаеш някой да се влюби в теб, то това ще се случи. После това поверие е разширено за всички падащи звезди и за всякакви видове желания. Но така или иначе Персеидите се смятат за покровителите на любовта.

Астрологично се предполага, че най-облагодетелствани в това отношение ще бъдат представителите на стихията на въздуха, както и водните знаци. Но преимущество ще имат три зодии, всичките с двойствен характер – Близнаци, Везни и Риби. Това не означава, че влюбени от другите знаци няма да имат успех, особено ако си изиграят добро козовете.

Като цяло Персеидите покровителстват любовта и най-вече желанието за стабилни и дълготрайни романтични отношения.