0

- Г-жо Игнатова, откога са уменията ви в астрологията?

- Завърших астрология - първо курс в София, след това в Москва. Работих като библиотекар. Сега вече съм пенсионер, на 74 години. Занимавам се с астрология, защото тя е сериозна наука – ако аз или някой друг астролог сгреши нещо, това означава, че аз съм сгрешила, а не астрологията. Тя е всеобхватна наука, която доказа своите възможности с годините. В България късно стана популярна.

Астрологията е индивидуална наука, за всеки поотделно, защото не може да се предсказва за някой по слънчевия знак. Не може да се каже например, днес на всички представители на зодия Овен или Везни ще им се случи това и това. Възможно е да има някакви съвпадения, но всеки човек е индивидуален. Затова един хороскоп може да се повтори след близо 12-14 хил. години. Дори близнаците имат различни хороскопи, защото има разлика в минутите на раждане.

- Колко вида астрология има?

- Има рождена или натална астрология с няколко предсказателни техники, има хорарна астрология, която отговаря на точни и ясни въпроси – дали да тегля заем, дали да пътувам в чужбина, дали да си направя операция и т.н. Но същевременно, след като се видят показателите от хорара винаги се прави сравнение с рождените и годишните показатели.

Има още медицинска и бизнес астрология. В астрологията се работи с 12 знака и 12 домове. В зависимост от това какъв е въпросът и какво иска човек да научи се интерпретират планетите и светилата – Луната и Слънцето.

Хорарната астрология се занимава предимно с всекидневните неща. Практикувам я повече от 20 години. В миналото, когато хората са я използвали, са гледали движението на Луната, за да узнаят какво да правят в земеделието и овощарството.

- Какво най-често ви питат хората?

- Жените се интересуват кога е най-удобният момент за забременяване, кога да правят ин витро процедури. Методът е известен на астролозите. В средата на миналия век чешкият гинеколог и астролог д-р Йонас е установил, че освен медицински фертилни дати има и астрологични. Когато той изчислява всеки месец разстоянието между Луната и Слънцето в рождения хороскоп, намира астрологичната фертилна дата и по този начин е помогнал на много жени да забременеят. Другите неща, които питат жените, са за взаимоотношения, за децата си, за здравето.

- А какви са въпросите на мъжете?

- Мъжете също питат за взаимоотношения – дали връзката с конкретна жена ще бъде успешна, какво в момента тя чувства и дали тази връзка може да се развие. Интересуват се и дали ще е удачно да отидат в еди коя си държава да работят. Например, ако ме попита дали да отиде да работи в Англия, му пускам хорарната карта и ако тя каже „да“, пускам рождената карта, и ако тя каже „да“, пускам годишната карта, и ако тя каже „да“, аз казвам: „Да, заминавай“. Ако в една от картите има някакви по-напрегнати аспекти, казвам: „Можеш да заминеш, но първите месеци няма да бъдат много успешни и трябва да се пренастройваш“.

- Търсят ли ви известни политици, хора на изкуството?

- Хора на изкуството не чак толкова, но политици ме търсят. Имала съм и някои конфликти, особено, когато написах, че Цецка Цачева няма да стане президент и че ГЕРБ трябва да излъчат друг. Тогава имаше доста анонимни обаждания и обиди, но в крайна сметка тази прогноза се сбъдна.

Политиците обикновено ме питат ще влязат ли в парламента или могат ли да станат еди какво си и когато им кажа не, не става, те обикновено казват: „Ами кажете ми как може да стане“. Но когато на човек не му е дадено, как може да стане – няма възможност.

- Може ли човек да промени съдбата си?

- Човек може малко да промени от съдбата си, да му дадеш някакви насоки, но тотално не може да я промени. Може да стигне до някакво положение, но не може да надхвърли каквото му е дадено Отгоре.

- А случвало ли се е да сгрешите в астрологичните си отговори?

- 3-4 пъти съм грешила за 20 години. Когато имам някакво пристрастие и човекът е мой близък роднина, не ми се иска да се случат някои неща, но в крайна сметка това е моя грешка, а не на астрологията.

Когато в една карта има някакви предразположения, това означава, че може да стане, но не и без човек да положи усилия, за да се получи. Например в рождената карта на един човек той има предразположение да стане професор, но без учене и подготовка няма как да стане.

- Правили ли сте хороскоп на България, какво ни чака?

- Дори да бъде създадено зорлем правителство, догодина ще имаме нови избори. Докато планетата Уран не излезе от знака на Телеца, а това ще стане до 2 години, всяко правителство ще бъде с много перипетии и разногласия.

Има карта на българския етнос през 680 г., като в нея асцендентът е в знака на Козирога. Най-ниската точка е 4-ти дом в картата, където България е в знака на Телеца и там транзитира Уран. Докато той не излезе, нещата няма да се оправят. Тази година на 10 ноември асцендентът е в знака на Телеца, който е 4-ти дом в рождената карта на България от 680 г. Астрологичното тълкуване е, че това не дава възможност за стабилно управление, за самостоятелна партия да управлява. Но има и друг момент – Слънцето в хороскопа на България започва да се издига и може да се каже, че нещата вече могат да вървят малко напред.

Астрологична карта на българския етнос на 24 април 680 г. показва започващ възход

 Астрологична карта на българския етнос на 24 април 680 г. показва започващ възход

Астрологична карта на България на 10 ноември 1989 г. вещае промените, които започнаха тогава.,  

 Астрологична карта на България на 10 ноември 1989 г. вещае промените, които започнаха тогава.,  

- След 2 години по-добра ли ще е ситуацията в страната?

- Да, тогава Уран ще отиде в Близнаци в 5-и дом, това е по-добре.

- А какво ще стане през 2023 г. у нас?

- И тази година ще има много хора, които ще напускат България. Много малко ще се връщат. На първо място трябва да се обърне внимание на образованието, след това на здравеопазването, защото оттам започват много от проблемите ни.

- Какво е впечатлението ви за хората, които се обръщат към вас – от крайна нужда ли го правят или заради емоция?

- Повечето хора, които се обръщат към мен, или имат здравословни проблеми, или от нищета се чудят в коя държава да отидат да работят. И друго, което ми прави впечатление, са взаимоотношенията – като че ли ценностната система за семейство вече не работи. Това е много голям проблем. Младите понякога не могат да направят разлика между личната им отговорност и взаимоотношенията в семейството.

- Какво е необходимо, за да направите звездна карта на човек?

- По часа, датата, месеца, годината и мястото на раждане може да се каже за годишния хороскоп, но обикновено хората се интересуват за конкретни неща, повече ме търсят с конкретни въпроси. По-рядко ме питат каква ще им бъде годината като цяло. Рожденият хороскоп е много обширен, както и годишният, аз съм на възраст и предпочитам точно определени въпроси, на които да отговоря. „Какво ме очаква?“ е нещо много обширно, много общо – човекът може да очаква едно, аз да забележа друго или да прескоча нещо. Хората се вълнуват от конкретни отговори. Астрологията е точна наука, която може да отговаря на всекидневни въпроси, дори за съдебни дела и в спорта кой отбор има възможност да спечели.

Това е тя:

  • Йорданка Игнатова е сред доайените на родната астрология.
  • Родена е в Плевен, омъжена в Пазарджик и над 50 години живее там.
  • Завършила е Московската академия по астрология.
  • От десетилетия прави звездни карти, чрез които отговаря на въпроси на хората.
  • За България казва, че всичко тук става мъчно и бавно, но има условия, дадености и потенциал държавата да бъде рай на Балканите.