0

Плутон ще донесе големи промени в България след 9 октомври

Юпитер е бил близо до Земята и при ядрената Карибска криза

Избягвайте плановите операции заради Марс от 30 октомври до 19 януари

- Г-жо Майсторова, какво вещаят звездите за месец октомври?

- Ще започна с уточнението, че това, което ще кажа, е обща прогноза. За всеки човек се прави индивидуална прогноза, като се анализира личната му звездна карта. Тя може да бъде и по-добра и да няма толкова негативни аспекти, колкото в общата. Важно е да не се плашат хората, че това касае всички. Ние ще говорим за настоящите космични процеси, които засягат цялото човечество, но няма всички хора да бъдат засегнати от планетните влияния, индивидуалните са си индивидуални. Ще говорим и за България и българите – те не трябва да се плашат, че всичко лошо ще се струпа на главите на всеки. А че ще има напрежение и стрес за всички, ще има. То се чувства повече на психическо ниво, не толкова на физическо, но ще има и катастрофи и природни бедствия.

- И така – какво ни чака?

- На 26 септември, когато беше Новолунието във Везни, добротворната планета Юпитер беше най-близо до Земята като километри, което се случва веднъж на няколко десетилетия. Тази планета е свързана с религиозното развитие на човечеството, с духовността. Социално-политическите процеси също са под влиянието на Юпитер. Когато той се доближава до Земята, това означава, че ще има големи промени в политическия и обществения живот в света. Месеците октомври, ноември и декември са много важни за цялото човечество. Най-драматичен, най-стресиращ ще е октомври.

- На какво се основава тази ваша прогноза?

- През октомври вече се наблюдават много динамични движения на планетите. Звездните влияния ще бъдат особено въздействащи. Въпреки че управителката на знака Везни – Венера – изисква нещата да се случват без конфликти и напрежения, и иска винаги да има баланс между стремежите на собственото его и необходимостта от хармонично сътрудничество с хората, което да устройва всички, то поредицата от негативни аспекти не позволява това да се случи. Но да се върнем на планетата Юпитер. Тя е била много близо до Земята и по време на Карибската криза през октомври 1962 г., най-острата международна криза по време на Студената война, възникнала в отношенията между СССР и САЩ във връзка с разполагането на съветски установки за изстрелване на балистични ракети в Куба. И една година по-късно беше убит американският президент Кенеди. „Сега се наблюдава същата звездна картина и светът пак е под ядрена заплаха”, казва в своето видеообръщение един от най-добрите български астролози – Филип Филипов. А в края на октомври, когато и военнолюбивата планета Марс влезе в ретроградната си фаза, опасността от ескалиране на военните действия близо до нас е много голяма. Може да се говори дори за планетни влияния, които се явяват при евентуално убийство на голям световен лидер.

- А има ли звездни знаци за спокойствие?

- Да, на 2 октомври, на обяд, планетата на комуникациите – Меркурий, се обърна от ретроградна в директна позиция. Вече може по-смело да се договарят партньорските взаимоотношения и по-спокойни да са комуникациите в тях. В ретроградна фаза до 8 октомври се намира и планетата на трансформациите Плутон, която ще тръгне директно на следващия ден, когато ще настъпи пълнолунието в знака Овен. Това ще доведе до разплитането на много карми и ще предизвика трансформации в личния и в обществения ни живот. Мъдростта на жените, тяхното търпение и любов ще са решаващи за предстоящите събития у нас и в света през следващите 6 месеца. 
Планетата Плутон астрологически се свързва със задкулисието и тайните съглашателства, с подмолните действия, всичко това, което сега има значение. Когато стане стационарна, тя създава страшно напрежение и това ще продължи до края на октомври.

- Значи по-добре Плутон да е ретрограден ли?

- Като е ретрограден, пак има някакви уроци за учене, но когато стане стационарен, се увеличава още повече вътрешното напрежение, психическото. Искрено казано, като погледнах движението на планетите през този месец просто ми се доплака. Напрежението ще бъде голямо. Плутон става директен след дълго пребиваване в ретроградната си фаза, за да ни въвлече като участници в мащабни проекти и масови движения – възможно е някои от тези движения да имат протестен характер. Хората вероятно ще протестират за цените, които главоломно растат.

- Къде са опасностите тук?

- Когато стационарното положение продължи, както ще бъде през октомври – първо при Плутон, а после и при планетата на кармата - Сатурн, напрежението ще нараства. 
До 11 октомври Меркурий ще се намира в знака Дева, където той е управител, както и в Близнаците. А след 11-и ще премине в знака Везни, което ще е хубаво – защото той е знакът на партньорството и равновесието. Тогава можем да се посветим на определена дейност, която от дълго време искаме да извършим.
Планетите Сатурн, Плутон и Марс, когато се свързват в негативни аспекти, се определят с едно име – малефици, от френската дума “мал” – което означава зло. И трите ще бъдат в пълно действие, в ход през октомври, особено Марс, който в края на октомври ще се намеси с негативен аспект. На 23 октомври планетата Сатурн ще се обърне и ще се движи вече директно.
След тази дата ще има възможност да се управлява по-ефективно и продуктивно – да планираме, да слагаме начало и край, да бъдем отговорни стопани на своя живот и да се надяваме на по-добри отношения с началниците.

- А какво сочат звездите за България?

- Сатурн има силно влияние върху нашата страна, защото е управител на знака Козирог, който е изгряващият знак в хороскопа на България. Затова през много страдания е преминала държавата ни досега. Това има отношение и към сегашните процеси, които протичат у нас. Това важи и за другите държави под влиянието на Козирога - Мексико и Индия, например. В Мексико имаше големи земетресения неотдавна, а в Индия редовно има природни бедствия. А тук при нас – наводнения. Очакват се още природни бедствия. Всичко това е от Сатурн. Затова казвам, че за България тази планета играе специална роля и има специфично въздействие върху държавата ни.
Понастоящем Сатурн се намира в знака Водолей и прави съвсем точен негативен аспект – квадратура, с планетата Уран в знака Телец, последната през тази година. Този аспект също има много отрицателно влияние върху обществения ни живот и върху процеси, които имат разрушителен характер. Позицията на Сатурн във Водолей ще инициира промени в управлението на страната, защото Сатурн се занимава с държавното устройство, с институциите. Ще има промени в администрацията, в някои министерства и ведомства, които могат да засегнат и служителите в тях.

- Какви други промени показва Космосът?

- В края на октомври и планетата Марс ще премине в ретроградна фаза, което се случва веднъж на всеки 2 години. До началото на 2023 г. тя ще се приближи максимално близо до Земята, това е лошо, и ще бъде в опозиция на Слънцето, тоест на живота. През такива периоди се наблюдават конфликти и големи вражди между отделни страни и народи. Тогава ще ескалира още повече войната в Украйна. Това ще задълбочи и без това напрегнатата вече ситуация в световен план.
Влиянието на Марс ще се изрази и в бизнеса с промени в отношенията между партньорите. И това няма да е всичко. На 25 октомври ще има частично слънчево затъмнение, което ще се наблюдава и от нашата територия. А когато се наблюдава от някаква територия, то има по-силно въздействие върху нея.
Слънчевото затъмнение ще стане на 25 октомври – на Новолунието в знака Скорпион, което може да провокира бързи и значими промени в политиката и икономиката ни.

- А на българите по-конкретно, какво още ни се пише?

- За България затъмнението ще окаже силно влияние върху посоката, която ще поеме управлението на страната ни. Тя ще покаже дали управляващите ще бъдат способни да се справят с всички проблеми, които вълнуват българския народ. Съмнително е, защото правителството ще бъде преходно. То ще бъде коалиционно и в него няма да има хармония. Участниците ще се карат непрекъснато.

- Защо влизаме в такава спирала?

- Защото управляващите не милеят за народа ни. Няма ги онези духовни исполини, които да са нравствено силни като предците ни от епохата на Възраждането, които са мислили за благото на народа и са се жертвали за спасяването му.

- Нали Сатурн и преди столетия е влияел върху нашата страна?

- Да, но напоследък следваме повече характерната за знака Козирог стара наша поговорка – “Всяка коза за свой крак”, т.е. следваме повече егото си. Нямаме обединение. В деня на изборите Меркурий от ретрограден стана стационарен и след това тръгна направо, както трябва да бъде. А това може да се тълкува, че дългоочакваната промяна няма да стане. И през пролетта ще има нови избори.
Около 9 октомври ще има и други негативни аспекти между 3 планети – Нептун, Меркурий и Марс. Много грешки и много заблуди ще наблюдаваме в политическия ни живот, особено при някои важни договаряния. 

- Нищо хубаво ли не виждате?

- Все пак ще се усети малка звездна почивка през първата половина на октомври, когато между Сатурн и Слънцето ще настъпи по-хармоничен аспект. Драматичните емоции ще станат много големи след 23 октомври, когато Сатурн обърне посоката си в директна.

- От какво да се пазят хората в личен план?

- То засяга здравето ни. От 30 октомври до 19 януари 2023 г. да не се подлагат на планови операции, не говоря за неотложните, защото в този период Марс, който има влияние върху операциите, е в ретроградна фаза. През януари и Меркурий ще е в ретроградна фаза, а когато тези планети са ретроградни жизнените енергии намаляват. Марс ще е ретрограден до 12 януари.

- Има ли начин за неутрализиране на негативните звездни влияния в живота ни?

- Да, има. Призоваваме хората да се молят. Молитвата е много важна, за да няма природни бедствия, и да се радваме на мира. Може хората да си казват молитви, които знаят, но има определени молитви, които са най-въздействащи – 91 псалм от Библията и молитвите за здраве и мир на духовния учител Петър Дънов. Молитвите е добре да се казват в 12 часа на обяд всеки ден от повече хора.
 
- Защо в 12 часа?

- 12-ият час е много подходящ за молитва, 12-то число е свързано с цикъла на добрата планета Юпитер. Човечеството може да предотврати нови войни и природни бедствия само с молитви, със светли мисли и чувства излъчвани помежду ни.

ВИЗИТКА

  • Завършила е българска филология
  • 10 години е работила като астролог във вестник „Новинар“
  • 3 години е била астролог във вестник „За жената“
  • Автор е на езотеричните книги „Страници из духовната биография на българите“ – 2 тома. И „Пробуждане на душата“. Автор е на много публикации с езотеричен характер