0

В прогнозите на Вихра Петрова се вслушват стотици хиляди всяка седмица. Тя е астролог и културолог, представя всяка седмица хороскопите в предаването „На кафе“ по NOVA. За връзка Инстаграм @vihrapetrovs и FB Вихра Петрова. Ето и първата част на специалната прогноза за читателите на „Телеграф“, втората очаквайте в следващото издание на приложението „МагЗодиак“ на вестника.

Първа част

4.08 – Новолуние в Лъв.

Още в началото на месеца стартираме с новите начала, а именно с едно силно лъвско новолуние.

Новолунието е срещата на Слънцето и Луната, това явление се случва всеки месец. То ще се случи в 14:12 ч. българско време в 12 градуса на знака Лъв.

Новолунията са мощни магически периоди със силна концентрация на енергия, особено свързана с естеството на знака, в който се случват, с това, за което той отговаря.

Тази среща в знака Лъв ще е много важна и ще ни изпълни с енергия и хъс да реализираме всичко, което си поставим като цел.

Новолунието е в прекрасни хармонични аспекти с Марс - планетата на действието, и Юпитер - планетата на дългосрочните цели, разширението, късмета и щастието. Това е спусък за действие с кураж, смелост и вяра, че всички заложени на този ден желания ще се осъществят по най-добрия за нас начин.

Също така не е изключен кармичен привкус на събитията около това новолуние, защото с хармонични аспекти към него участват и лунните кармични възли, които могат да зададат една нова посока на развитие и една нова перспектива.

Хубаво е да погледнете в кой дом в наталната ви карта ви попада новолунието, защото ще акцентира в тази сфера от живота и в нея ще ви даде възможности да се разгърнете и да имате резултатност именно там.

За всички, които пишат желания и правят ритуалите по новолуние, е важно да знаят, че не е добре и препоръчително да се пишат желания просто защото е дошло новолуние. Най-важното за изпълнение на желанията е настройката, усещането и емоцията, която създава изпълнението на ритуала и вътрешната убеденост, не такава, породена на база рационални съждения, а вътрешната убеденост от потребността на случването на именно тези желания.

Важно е да сме на високи вибрации, а това са състояния на благодарност, на любов, на подкрепа към другите, на толерантност и хармония.

Да не забравяме, че щастието е вътре в нас. Когато сме щастливи, привличаме и получаваме щастливи възможности, обстоятелства и хора в живота си.

Когато се пишат желанията, едно от най-важните неща е да го правите в състояние на благодарност!

Манифест

Важно е, като се манифестира, да се визуализира, а за да се визуализира, е важно да е насочено съзнанието ви единствено и само към това, което наистина желаете да се прояви в живота ви.

Често възниква въпросът до колко часа след настъпване на новолунието е подходящо да се пишат желанията. Има различни твърдения, някои астролози поддържат тезата за 8 часа след настъпването като най-силния период за свързване със съответната енергия на събитието. Древните астролози са смятали, че е добре да се подаде първият сърп на Луната, за да освети и материализира желанията.

Трети дават 48 часа след настъпване на събитието.

Ако имате подтика, вътрешното желание и нагласа, напишете ги в първите 8 часа, но не е грешно и в следващите 2 дни, защото съм на мнение, че най-важното при тези ритуали е ти да си настроен за пожелаването, да си на тази честота - важно е съзнанието, подсъзнанието, интуицията, всичко да е фокусирано именно върху това, което наистина искаш.

Хубаво е да се записват желанията на ръка, не на компютъра или на телефона.

Могат да се записват до 10 желания, може да са по-малко, но не и повече. Защо? Наблюденията на астролозите от хилядолетия е, че енергията се разпилява и е по-вероятно да не се сбъднат.

Как да си записвате желанията. Много е важно как се записват нещата, думите, които използвате, важно е да ги чувствате като ваши и да ви влияят на емоционално ниво, емоцията е най-важно. Трябва това, което записвате, да предизвиква у вас вълна от щастие, вълнение, благодарност, любов, хармония.

Доверете се на себе си и на Вселената. Когато вярвате в себе си, желанията идват от сърцето ви, когато се доверите на Вселената, вие ще я оставите да работи спокойно, а няма да сте я стиснали за гърлото. Не искайте нещата да се случат в определен момент с определен човек, това. Вие нямате поглед върху цялото, фиксирайки се в нещо, вие си затваряте възможности, които най-вероятно не виждате или пътя си до хора, които биха били най-подходящи за вас, а това го знае най-добре Вселената. Когато се отпуснете, енергията започва да тече много по-бързо и по-правилно и да достигаме до местата, където искаме да бъдем.

Какво да правим с желанията си? На ритуалите по новолуние желанията се запазват, защото ние искаме да ги привлечем към себе си. Приберете си ги някъде и ги пуснете мислено в пространството, оставете работата на Вселената, тя ще си я свърши. Вашата работа е да ги запишете правилно. Запишете си датата, приберете си ги, може след време да си го отворите и да видите какво се е изпълнило от вашите желания и така ще имате за себе си обратна връзка.

Защо някое желание не се сбъдва?

Причините могат да са няколко – от една страна може да се налага прочистване и промени във вашия характер и същност и е добре да анализирате сферата, в която не се случват нещата и да помислите вие какво бихте могли да промените в себе си, в навиците си, мисленето си в тази област и така да отпушите енергията.

Важна е вашата вяра, ако вие не вярвате, че нещата ще се случат за вас и то по най-добрия начин, те просто няма да се случат. При всяка една манифестация на желания вярата е водеща, защото вие, невярвайки в нещо, блокирате енергията.

Желанията трябва да са много точно и ясно формулирани, не трябва да смесвате няколко.

И най-важното: никога не трябва да се пожелава за друг човек, колкото и благороден да е подтикът ви, защото вие нямате право да се месите в съдбата на друг човек и нарушавате свободната воля на човека.

На всяко новолуние е най-добре да се пишат желания, които са свързани с енергията на знака, който управлява това новолуние, защото всеки знак управлява различни неща. Разбира се, че може да пишете и по други теми, които ви вълнуват, но в това време енергията е по-силна за нещата на този знак.

Темите на Лъва са: Романтични връзки, отношения с деца. Раждане на дете. Ентусиазъм. Творчески проекти. Енергия. Увереност. Любов. Изкуство, забавления, хaзарт, гордост, надменност. Смелост. Гняв.

5.08 – Венера в Дева, Ретрограден Меркурий/ 15.08. ще се върне в Лъв/

Венера на 5.08. встъпва в девешките владения и ще остане там до 29 август. Настъпва прекрасно време за земните знаци – Телци, Деви и Козирози, както и за Скорпионите и Раците – хармонично, романтично, парично и любовно. Венера в Дева е доста рационална, практична, заземена и сдържана. В този период ще бъдем много по - премерени и разсъдливи в любовта, по-малко податливи на емоции и по-пресметливи. Умът ще има превес над сърцето. Венера в Дева е практична и няма да се впуска в начинания и ситуации, които са кауза пердута, което ще ни предпази от неподходящи партньорства. Ще ни привличат по-интелектуални връзки. Но все пак, ако стартирате нова връзка, опитайте се да не сте твърде критични, педантични и взискателни, каквато може да бъде Девата.

Също така Венера в Дева ще донесе и изясняване на вече стартирали отношения.

Венера като планета на взаимоотношенията и Дева като доста детайлна и педантична ще ни дадат възможността да преподредим отношенията си, да ги изследваме до най-малкия детайл и да ревизираме това, което не отговаря на личните ни стандарти за отношения.

Това, разбира се, ще се случи и с финансите ни, точно като едни счетоводители ще си изчислим, преизчислим приходи, разходи, ще си направим равносметка колко изкарваме, колко харчим и ще си зададем разумни и рационални правила без излишни и помпозни изхвърляния за ненужни вещи, за да се покажем, както беше Венера в Лъв.

Комфорт

Докато преминава през Дева, Венера ще направи един предизвикателен аспект с Юпитер на 19.08., точно на пълнолунието във Водолей. Аспектът ще е кратък, в рамките на 3 дни (18, 19, 20.08) и въпреки че е предизвикателен, той няма да ни създава дискомфорт, напротив, ще ни изпълва с един твърде голям оптимизъм, което от своя страна може да е притеснително, защото ще гледаме на света и случващото се с розови очила и е твърде вероятно да бъдем разочаровани. През тези няколко дни ще се наслаждаваме на компанията на другите. Подходящи са през дните да правим това, което наистина ни доставя удоволствие, стига да не е по задължение.

Определено ще липсва дисциплина, така че бъдете внимателни да не бъдете въвлечени в нещо, което ще се окаже не добро за вас в дългосрочен план.

Бъдете внимателни и с хапването и пийването. Периодът ще е труден за тези, които пазят диета.

Същия ден Венера ще застане предизвикателно и срещу Сатурн - планетата на ограниченията, отговорността, дисциплината. Това е момент, в който може да ни донесе усещане за самота и депресия. Ще усещаме студенина в отношенията, дистанцираност, страховете ни относно връзките ще се засилят. Възможен е разпад на връзки, ще искаме да променим посоката на взаимоотношения, които не ни удовлетворяват, които ни ограничават или които са зациклили и не търпят развитие.

Много хора няма да се чувстват достатъчно оценени и това може да доведе до отрицателни емоции.

Ще се чувстваме отхвърлени и самотни, ще сме склонни да правим преоценка на отношенията си с другите – какво даваме ние и какво получаваме отсреща.

Транзитът ще е в рамките на около 2-3 дни, не взимайте крайни решения, изчакайте, докато премине, за да сте сигурни в по нататъшните си ходове.

Особено да са внимателни подвижните знаци – Близнаци, Дева, Стрелец и Риби.

След това на 23.08. Венера ще застане предизвикателно с Марс, това се двете планети, които отговарят за мъжко-женската енергия и тук може да има предизвикателства в любовен план. Тази енергия може да предизвика напрежение във връзките. Тези, които не са стабилни, е много вероятно да се разпаднат. Това, което е нужно в този момент, са взаимните компромиси и желанието да бъдете с определен човек. Здравите връзки не би трябвало да имат проблем при този транзит. Разбира се, такава една предизвикателна конфигурация е тест наистина в колко здрави отношения се намирате. В добрите взаимоотношения ще се прояви като много силна любовна енергия, която ще протича между двамата души във връзката, но ако връзката се клати, то най-вероятно много хора ще имат конфликти и разногласия.

Венериното желание за хармония и баланс се сблъсква с марсовото естество за равнопоставеност в отношенията, със самоутвърждаващия се стремеж в нас да командваме, да става нашето. Разбира се, че на база на взаимни компромиси всичко би могло да се потуши в зародиш, стига хората да са достатъчно зрели и готови за това.

В чисто сексуален план много хора могат да бъдат привлечени от друг, като не преценяват нещата от всички страни и това не е добър аспект за стартиране на връзка определено, защото може да се окаже, че в основата на тази връзка е единствено и само физическото привличане.

Уран

На 27.08. Венера ще направи хармоничен аспект към бунтаря на зодиака Уран, който ще ни подтиква да правим нетипични, нестандартни за нас неща.

Всичко свързано с ежедневната ни рутина ще ни отегчава и ще търсим различни от нестандартното както в ежедневието си, така и във връзките си.

Хората, които ще срещаме през дните 26, 27, 28.08., ще са по-различни от обичайното ни обкръжение, но и ние съзнателно ще търсим такива контакти.

На този транзит не е препоръчително да стартираме нови връзки, било то от личен или делови характер, защото твърде вероятно е те да не са устойчиви и да са нетрайни и кратки.

Абсолютно възможни са неочаквани обрати в любовта.

Изобщо този транзит ще ни извади от скуката и рутината и ще ни предложи незабравими преживявания.

В деня, в който Венера ще напусне Девата и ще влезе във Везни, 29.08., ще докосне хармонично Плутон. Това е силен аспект, който засилва нуждата ни от това да принадлежим, било то към група от хора, било то на един човек. Отношенията от всякакво естество ще са много важни, защото ще има такива, които могат да станат причина за генерална промяна в живота ни.

Чувствата, емоциите ще са много засилени в този период. Много хора могат да срещнат на такъв транзит голяма, кармична, но и фатална любов. Избягвайте манипулациите, възможно е мнозина да изпитват натрапчиви емоции. Чувствата на такъв транзит са много силни и осезаеми, любовните отношения ще са интензивни. Всичко, което се случва на такъв транзит, всичко, което преживяваме, ще е дълбоко и трансформиращо ни.

Използвайте транзита, ако искате да трансформирате отношенията си по един положителен и конструктивен начин.

Следва продължение