0

Д есетият месец октомври е доста интересен за България. От една страна той ще донесе повече срещи, лични и землячески със семейни тържества, събори и пищни трапези. От друга страна обаче обстоятелствата ще изискват от нас точно разпределение на бюджета предвид подготовката на зимния сезон.

„Есента е време за равносметка на това откъде сме тръгнали, през какво сме минали и какво сме постигнали, и за подготовката на зимния сезон“, споделя пред „Телеграф: Чудеса и вяра“ топ нумерологът Ели Маринова. Според нейните изчисления проблематиката на месец октомври за България ще идва по линия на тройката. „Хората, живеещи на тази територия, е желателно да си правят много добра сметка на разходите. Да речем някой иска да направи 200 буркана лютеница и си даде всичките пари за зимнината. Друг тегли заем да санира къщата или да си купи много скъп климатик или автомобил. Посланието на числата за октомври е доста красноречиво - да не се надскачаме, още по-малко да теглим неразумно кредити“, съветва кабалистката.

Новият сезон е време и за търсене на нови полета за реализация. Според нея безработни или търсещи друго поприще е добре да носят камъка цитрин за успех при интервюта за работа или за задвижване в точната посока на различни проекти.

„Под знака на числото 3 са държавни и обществени институции, органите на властта. Хората, търсещи работа, може да имат успех тук. От друга страна числото ни подсказва още да търсим на социалния принцип: казвате на приятели и близки, че се нуждаете от доход, и скоро може да изникне щастлива за вас възможност точно през 10-ия месец. А що касае щастливите камъни, то през есента и въобще до края на годината хризопразът също ще ни дава невидимо предимство в начинанията“, разкрива Ели Маринова.

Прогнозата

В следващите редове тя дава и лична прогноза за октомври според числото път на живота. То се изчислява, като се съберат всички цифри от рождената дата на човек (ден + месец + година) и полученият сбор се редуцира до едноцифрено число. Например за роден на 3.12.1965 изчислението е следното: 3+1+2+1+9+6+5=27. Полученото накрая се опростява до едноцифрено число чрез ново сумиране 2+7=9. Така човекът с тази дата на раждане има път на живота – деветка.

Път 1: Строителни задачи

През октомври ще се занимавате главно с технически, строителни или инженерни задачи. Ще кипите от енергия, ще се стремите към самостоятелност и по-широко поле за изява, ще рушите бариери и препятствия, ще поемате рискове и дано те да не са твърде крайни. Но благодарение на здравия си разум и на способността си за мащабно мислене ще успеете да докажете категорично своите практически умения и предприемчивостта си. Ако се наложи да влезете в борба за надмощие и да изяснявате позиции с някого, съветът на фортуна е да бъдете много добре аргументирани. Овладявайте импулсите си и може да извоювате ценна победа. Личен живот. Внимавайте, има опасност напрежението от работата да се прехвърли и у дома, да ви направи резки и настъпателни и да създаде неразбирателства. Здраве. Не прехвърляйте прага си на издръжливост. Напрежението може да предизвика главоболие.

Път 2: Лекувате болежки

Главната проблематика на месеца за вас ще бъде в сферите на посредничеството и дипломацията, на педагогиката и психологията. Тези тенденции ще важат вкъщи, във вашата работа или приятелски кръг.

Периодът е добър и за занимания с религия, лечителство, алтернативна медицина и източните духовни практики, през които може да намерите търсения душевен баланс или облекчение на някои болежки. Благотворителните дейности също ще ви носят голяма душевна отплата. Въпреки че ще бъдете по-самоуверени и целенасочени от обикновено, ще имате нужда от известно насърчаване, защото ще сте много чувствителни дори и към най-дребното неодобрение или критика. Няма да сте особено практични в харчовете си, но за щастие ще успявате да попълвате запасите си от материални блага, както и от знания. В личния си живот ще сте мечтателни, романтични и сантиментални, но и драматични и ревниви. В здравословно отношение никак няма да сте издръжливи на стрес и физическо претоварване.

Път 3: Успехи в търговията

През октомври ще сте по-амбициозни, но за да успявате, ще е добре да действате по пътя на най-малкото съпротивление. Ще имате шансове в интересуващите ви области, не пренебрегвайте нищо, колкото незначително да ви се струва. Все пак, ако трябва да избирате, то заемете се с по-краткосрочните проекти.

През периода постоянно ще търсите разнообразие и рутината ще ви изнервя. Затова има опасност от импулсивно взети решения без мисъл за последиците или пък от употреба на непозволени средства при преследване на целите. Успехи ще имат заетите в сферата на проектантската и логистичната дейности, търговията, дизайна, системите за сигурност. Ще се радвате на вниманието на публиката и ще сте склонни да флиртувате. Личен живот. Ще организирате или ще бъдете поканени на парти или семеен празник. Не се увличайте много, защото на сутринта трябва да сте бодри и работоспособни. Здраве. Периодът е добър за профилактични прегледи от всякакво естество.

Път 4: Следете кръвното

През октомври ще бъдете по-демократични, но и по-свенливи. Ще се стремите към тишина и спокойствие, вниманието на публиката по-скоро ще ви притеснява.

Мнозина от вас, вместо да ръководите и да разпределяте задачите, ще се наложи да работите в екип, и то по чужд график. Успех ще имат хората в сферата на образованието, както и занимаващите се с дългосрочни финансови задачи и документи, със строителство и ремонтни дейности. За да си спестите напрежението, не бързайте и не позволявайте да ви притискат с неизпълними срокове. Периодът е добър за посещения на исторически и археологически забележителности. В личен план ще се стараете да постигате разбирателство, единомислие и единодушие с близките си и дано това става по разбираем за тях начин. Здраве. Следете кръвното си налягане и не прекрачвайте прага си на издръжливост – физическа и емоционална.

Път 5: Нови шансове

През октомври ще сте независими, нетрадиционни и вдъхновени оптимисти. Тъй като лесно се ориентирате във всяка ситуация и сте много адаптивни, сега навсякъде и във всичко ще съзирате нови шансове и възможности за финансови или други облаги. Но има опасност да ви е по-трудно да концентрирате вниманието си в работата, поради което да пропуснете нещо важно и да бъдете обвинени в липса на дисциплина и безотговорност.

Вниманието ви ще е насочено към търговия, реклама, дизайн и всякакъв вид комуникации. Ще сте склонни да обръщате по-голямо внимание на външния си вид. Личен живот. Ще се радвате на добро разположение на духа, общувате свободно, дори ще флиртувате, но не забравяйте за последиците. По отношение на здравето ще е добре да внимавате за проблеми със сетивата. Излизайте по-често на чист въздух.

Път 6: Гоните важна цел

Прагматични и перфекционисти, вие предпочитате рутината и винаги спазвате всички правила и срокове. Но сега на мнозина от вас ще се наложи да се адаптирате към някакви промени и нововъведения. Октомври е добро време и да си поставите важна за вас цел и да чакате търпеливо удобния момент за нейното стартиране.

Иначе проблематиката на периода ще бъде свързана с работа с финансови документи и такива за собственост, с производство или позакъснели ремонтни работи, тоест ще доказвате техническите си умения. Ще имате работа и в сферата на реда и закона, застраховането или здравеопазването. Колкото и да е натоварен месецът, вие ще се справите, стига да заложите на дарбата си да концентрирате вниманието си във всяка задача. Личен живот. На моменти може и да ви липсват гъвкавост и въображение в общуването. Компенсирайте това с непосредствена грижа и внимание и ще получите благодарност от близките. Здраве. Пазете сърцето си във всеки един смисъл на тази дума.

Път 7: Търсите автомонтьор

През октомври ще се стремите към материално-финансова стабилност. Ще сте склонни да изследвате и анализирате всичко и всички, и ще ви се получава. В генерален план ще имате успехи, но е добре да поемате обмислени рискове, да си поставяте разумни цели и търпеливо да очаквате реалните резултати.

Заради космичния момент мнозина сега ще усетите в себе си стремеж към надпревара, ще търсите предизвикателства и няма да търпите ограничения. Ще водите преговори, ще влизате в пазарлъци и няма да се страхувате от сблъсъци с конкуренти. Заложете на непоклатима аргументация и ще пожънете позитиви. Главната проблематика на месеца при вас ще е свързана с пътувания, с обработка на информация посредством компютърните технологии. На някои от вас ще се наложи среща със счетоводител, адвокат или автомонтьор. Личен живот. Ако не пренесете проблемите от работа у дома, може да очаквате много приятни изненади. Здраве. Отдайте предпочитанията си на водата и свежия плодов сок, намалете подсладените газирани напитки и кафето.

Път 8: Пазарувате лукс стоки

През октомври мнозина ще се стремите към създаване на полезна и достъпна красота, към хармония и високо качество, дори към лукс, било в дрехите или обзавеждането. Ще вземете поне едно важно и дългосрочно решение, ще стартирате цел, чието постигане ще изисква повече време, ресурси и търпение. Но вие сте търпеливи и ще успеете да докарате всичко до успешен край.

Проблематиката на месеца ще е ориентирана към широкомащабни задачи и проекти, свързани с фермерство, поземлена собственост, техника, инвестиции, търговия на едро. Вие сте дисциплинирани и изпълнителни, знаете за какво се трудите и затова не бива да се притеснявате да говорите за пари. Възможно е да пътувате по работа. Личен живот. Времето ви ще е заето с организацията на традиционно семейно събитие. Освен това ще се почувствате ангажирани с грижите и неволите на близък човек, но преди да се захванете с решаването на чужди проблеми, дайте приоритет на своите собствени. Здраве. Внимавайте за кожата, костите и ставите.

Път 9: Пътуване

Широко скроени, вие винаги търсите по-широко поле за изява, а през октомври ще трябва да се задоволите с по-камерни изяви в по-камерна обстановка, но именно това ще събуди вдъхновението ви да сътворите нещо много интересно и необичайно. Ще се вълнувате от нетрадиционното, мистичното и загадъчното, от духовния живот. Но въпреки всичко това прагматизъм няма да ви липсва. Напротив. Ще сте по-пресметливи, особено когато става дума за пари и материални ценности. Ще се стремите да ръководите и да съветвате и няма да позволявате да ви се обяснява кое как и защо се прави. Периодът е добър да започнете курс за повишаване на квалификацията, да се занимавате със специфични проучвания и анализи. Възможно е да ви се случи и нещо по-необичайно – пътуване, среща, ситуация или пък да контактувате с хора от далеч. Личен живот. Ще сте настроени мечтателно и романтично и ще се стремите да създавате щастливи и споделени мигове, а като отговор ще получите отзивчивост и разбиране. Овладявайте евентуален пристъп на ревност. Здраве. Внимавайте за вегетативната нервна система.