0

П ренасяме се в измисленото градче Мистик Фолс в щата Вирджиния. Феновете на сериала „Дневниците на вампира“ не са изненадани. Те знаят отлично кой кой е. Интригата сега е на кой от героите отговаря вашата зодия. Вижте се във вампирското огледало.

Овен - Катрин Пиърс

Овните са импулсивни, експлозивни и амбициозни смелчаци, които са готови да сринат планини, за да постигнат целта си. Този зодиакален знак се управлява от планетата Марс, която символизира борбеност, напористост, енергия и решителни действия. Целият живот на Катрин беше борба, в която тя беше несъмнен победител; това момиче никога не се предаваше. Типичен Овен!

Телец - Мат Донован

Телците са нежни, мили и надеждни хора, те няма да се карат първи, но ако близките им изпаднат в беда, те определено ще се притекат на помощ. Същото направи и Мат: колкото и да искаше да се абстрахира от магическия свят с вампири и върколаци... не можа. Защото твърде много обича приятелите си.

Близнаци - Деймън Салваторе

Деймън отговаря на 100% на зодия Близнаци. Той, като всички представители на тази зодия, е общителен, остроумен и чаровен, способен да завладее всеки. Но в същото време Близнаците са малко непостоянни, а Деймън е твърде импулсивен - първо действа, после мисли.

Рак - Елена Гилбърт

Най-важното нещо в живота на Рака е семейството. Елена Гилбърт е представител на тази зодия и най-добрият пример за това на какво са готови родените от 22 юни до 21 юли в името на близките си. Тя неколкократно жертва живота си за тях.

Лъв - Ребека Майкълсън

Лъвовете обичат лукса, вниманието и семейството си. Сестрата на Клаус Ребека е родена лъвица: страхува се да остане сама и иска да намери човек, който да я обича, независимо от всичко. Лъвовете не са вълци - те не са единаци! А Ребека, като типичен представител на тази зодия, все още е ранима, макар и да се опитва да не го показва.

Дева - Илайджа Майкълсън

Илайджа многократно е заявявал и доказвал, че е човек на честта. Този вампир наистина не хвърля думи на вятъра, не предава. Той действа, разчитайки на разума, а не на чувствата (за разлика от брат си Клаус). И той, като всички Деви, обръща специално внимание на външния си вид, затова просто е невъзможно да го видите в неподдържан костюм. Гардеробът на джентълмена Илайджа (а всички Деви са джентълмени) се състои изключително от класически костюми.

Везни - Керълайн Форбс

Везните са известни със своя естествен чар, воля и уравновесеност. Керълайн беше ексцентрична и малко непостоянна в самото начало, но с превръщането във вампир тази героиня намери хармония и смисъл в живота си. Керълайн много бързо се научи да контролира жаждата си за кръв, тя винаги се притичва на помощ на приятелите си и не се отказва, когато е изправена пред трудности. Точно това правят Везните.

Скорпион - Клаус Майкълсън

Скорпионите са хора с мощна енергия, която може да бъде разрушителна за другите. Смята се, че представителите на тази зодия често стават коварни, отмъстителни и жестоки и като цяло е по-добре да не им пресичате пътя. Клаус е пример за типичен могъщ Скорпион. За да постигне целта си, той буквално може да прегази всеки.

Стрелец – Стефан Салваторе

Стефан е своеобразен принц на Дисни в жестокия свят на вампири, вещици и върколаци. Намеренията му винаги са благородни. Той, като всички Стрелци, се опитва да бъде оптимист и приятелски настроен към другите. И най-важното е, че Стефан винаги слуша Елена и уважава нейния избор. И Стрелците също не знаят как да лъжат, така че Стефан има очевидни проблеми по този въпрос (въпреки че това едва ли може да се нарече минус).

Козирог - Бони Бенет

Козирозите са родени консерватори, които разчитат на стари знания и вековни истини. Бони е тясно свързана с корените си - черпила е от магията на предците си, семейните талисмани са й помагали да прави магии. Бони също е истински работохолик (страстта към работа и всяка дейност като цяло е характерна за Козирозите). Спомняте ли си поне един епизод, в който тази вещица я мързеше да направи нещо? Така че не го правя.

Водолей - Аларик Солцман

Аларик е човек без свръхестествени способности, който обаче е тясно свързан с тях. Аларик е историк. Както всички Водолеи, той е много любознателен, подсъзнателно го привлича всичко мистично и необяснимо. Водолеите също така са верни приятели, на които може да се има доверие. Така Аларик се сближи с Деймън, Елена, Стефан и Каролайн, винаги им помагаше със съвети и се притичваше на помощ в трудни ситуации.

Риби - Джеръми Гилбърт

Джеръми е мечтател, който намира за трудно да живее в суров свят без ярки цветове и доброта. Ето защо в първия сезон братът на Елена потисна емоциите си с наркотици, а след това искаше да умре и да стане вампир - за да изключи чувствата си и да почувства нов вкус към живота. Всичко това е влиянието на Нептун, управляващата планета на Риби, което дава на представителите на тази зодия прекомерно желание да достигнат идеала.