0

П рез есента светът и България попадат в коридор на каскадни затъмнения – слънчево и лунно. Те се проектират по оста Скорпион-Телец, отговаряща за финикийските знаци и личните притежания. Събитието ще се отрази и в двете посоки (в зависимост от личния хороскоп на всеки). Едни ще удари по джоба сериозно, а други ще открият нова по-платена работа или ще бъдат споходени от неочакван късмет – получаване на наследство, печалба от игри на късмета преди или малко след лунното затъмнение на 8 ноември.

На 25 октомври по обяд ще настъпи частичното слънчево затъмнение в знака Скорпион. Жителите и гостите на София ще могат да видят най-голямото закриване на слънчевия диск – до 32.1% от площта му в 13,36 часа. От Източна България лунната сянка ще се вижда още по-голяма, като ще закрие близо 40% от Слънцето (в 13,42 ч.). Според астрологията фактът, че космическото събитие ще може да се наблюдава от територията на България, означава, че то ще окаже осезаемо влияние върху обществено-политическия живот в страната.

Съдбоносни

От гледна точка на астрологията този вид космически явления се считат за съдбоносни в личен и глобален план. Според метафизичното обяснение при подравняването на Земята, Луната и Слънцето се отделя голям енергиен заряд, който променя бъдещето на човека 5-6 месеца напред (или до следващото подобно събитие). Така плодовете на есенните затъмнения ще берем чак до април-май на 2023 г., когато са следващите подобни събития. Древните халдейци са гледали на тях като на портали, които отвеждат човека най-бързо към следващата глава от еволюцията на душата му. Китайските мъдреци, пък са оприличавали космическите сенки на големи камъни през буйната река на галактиката. И скачайки по тях човек по-бързо е стигал до някаква житейска цел. Ала по този по-пряк път по правило се случват кардинални трансформации, които на материално ниво се проектират като житейски промени, обрати, някои щастливи, а друг драматични. В този смисъл енергията на затъмненията е доста непредвидима и зависи от мястото, където събитието попада в хороскопа на всеки човек.

Новолуние

Другото, което посветените люде издават, е, че сезонът на затъмненията обикновено носи по две събития. Образно казано, едното чисти, а другото гради. Като обща тенденция се е установило, че слънчевите затъмнения, които винаги се падат на новолуние, са портали към ново начало. Те курдисват кармичния часовник и на лунни възли и отварят големи врати (към рая или към ада), формират нови енергийни пътеки за случване в живота ни. Слънчевото затъмнение е подходящ момент за поставяне на ново начало – сватба, раждане на дете, нова работа, създаване на нов по-здравословен навик, нови партньорства и т.н. Всичко това зависи от мястото на събитието в хороскопа ни. То показва къде в битието ни ще се заземи енергията от затъмнението.

Конкретно предстоящото ще бъде в астрологичния знак на Скорпиона. Медиуми твърдят, че то ще донесе на всички знаци лечебна и трансформираща енергийна вибрация. Мнозина ще поискат да погледнат отвъд повърхността на нещата, да разкрият скрити тайни, да задълбаят в някоя област на знанието. В този период обаче могат да се появят и негативни импулси, като ревност, манипулация и желание за отмъщение, които са типични за нисшата октава на този астрознак. Би било добре да живеем осъзнато, да улавяме навреме разрушителните емоции и да трансформираме тези мисли и чувства в любов, сила и мъдрост, за да не покълват в нас.

Колективно ниво

Затъмнението е мощен катализатор за промяна както на лично, така и на колективно ниво. В политически план то вещае продължаване на трансформациите, започнали в България през 1989 г. От една страна, Плутон разорава и размества пластовете, от друга Уран, като носител на революциите и новото, сее. В същото време Сатурн, който символизира властта, но и старото консервативно мислене прави така, че промените в България да стават бавно – на час (десетилетие) по лъжичка.

Съотнесено към хороскопа на българската държава, то слънчевото затъмнение ще активира 11-ия дом. Именно той отговаря за обществените организации и политическите партии. Всичко това ще доведе до нова порция колизии, но и опити за немислими доскоро съюзи.

В личен план събитието на 25 октомври ще се отрази в живота на всеки, но доста осезаемо на представителите на Скорпион и Телец (особено априлските). Ще се активира оста Скорпион-Телец, която символизира както личните финанси, така и личните ценности. Тук мнозина и от другите знаци може да очакват събития в сферите на любовта, парите, банкови институции, партньорствата (интимни и бизнес). При всеки зодиакален знак ще се активират различни теми, но вероятността да е някоя от следните е много голяма: сигурност (по-голяма опасност от взривове, престъпления и покушения), отговорност, комфорт, интимност, тайни, съдебни процедури, партньорства, инфекции, емоционална и психическа стабилност. По линия на Венера ще бъдат засегнати теми като красота, изкуства, естетически процедури, и отново финикийските знаци. Тъй като Плутон отговаря за Земята, около затъмнението може да има повишена сеизмична активност.

Конфликти

Затъмнението ще активира някои по-съществени промени в живота ни, които ще продължат и през 2023 г., ще се създадат някои конфликтни ситуации, предизвикателства за разрешаване и грижи. При по-възрастните хора може да се отрази и върху здравето с обостряне на хронични болежки.

Все пак, ако слънцето се проектира благотворно в рождения ни хороскоп, промените ще са щастливи. А иначе според източните мъдреци всички промени са за добро, тъй като дори лошите водят до научаване на житейски уроци и еволюция на индивида.

Звездното предупреждение е непосредствено след затъмнението да не се тръгва с главата напред. Хубаво е да се изчака поне месец-два, докато най-мощните енергийни потоци се наместят във физическото ни измерение.

Кървава луна иде на 8 ноември

Затъмнението на Кървавата Луна от 8 ноември (в знака Телец) също е невероятно мощно. То действа 2-3 месеца преди настъпването си и дава зелена светлина за приключване на нещо, с което искаме да се разделим окончателно в живота си – хора, вещи, лоши навици, погрешни мисловни и поведенчески модели. При едни събитието в знака Телец ще предизвика естествен развой на нещата, при други изчистването ще бъде осъзнат избор, а трети няма да имат възможност да избират. Лунното затъмнение ще ни изправи пред проблеми и теми от април и май, когато имахме последния набор от затъмнения.

Близнаците сменят офиса, Везните планират инвестиции

Като астро общи тенденции от затъмненията се очертават проблеми с роднини и договорни отношения при Овните, напрежение в партньорските отношения и в здравословен план при Телците и Скорпионите. Напук на всичко мнозина от Близнаците обаче могат да сменят работата си или офиса и гаджето. Раците ще гонят страхове и лоши мисли с хобита. Лъвовете, също както и Водолеите, могат да бъдат въвлечени в напрегнати и опасни ситуации от хората около тях, като брачен партньор, дете, приятел и дори някой любовник. Девите и Везните имат шанс да открият брачен партньор. Хубаво е да внимават в работата си, а ако им предстои голяма инвестиция, скъпа покупка - да я отложат за края на месеца. Стрелците да се пазят от конфликти и кражби, а Козирозите да се грижат по-добре за здравето си. Съветът на небосклона към Рибите е да се пазят от интриги в семейството, но като цяло ще се справят добре с финансите заради своята адаптивност.