0

Ю ли 2024 г. поставя всяка зодия пред уникални предизвикателства и задачи, поставени от Вселената, за да улесни нашия растеж и развитие. Фокусирането върху конкретни аспекти винаги може да бъде полезно. Всяка зодия има определени области, на които трябва да обърне внимание, за да се възползват родените под нейната закрила от възможностите за личностно развитие, твърдят астролози. Важното е да успеем да се възползваме максимално от уроците и потенциала за растеж, които Вселената е подготвила за нас. Изпитанията ни каляват и през юли. Но има и дни, когато енергиите ни помагат повече. Разбира се, всяко нещо е свързано с конкретната лична натална (рождена) карта на даден човек. Но има и някои общи насоки по зодии.

Овен

Разбирането и поставянето на граници е от решаващо значение за Овена по всяко едно време. Помислете дълбоко какво означават границите за вас и си направете честен вътрешен диалог относно вашите ограничения. Поставянето на тези граници е важно не само за вашето психическо и физическо благополучие, но и за поддържането на здрава връзка. Въпреки че това може да е предизвикателство за вас, приемането на тази самодисциплина е от ключово значение за постигане на баланс и задоволяване на вашите лични нужди. Запомнете: силата да казвате „не“ е дълбок показател за самоуважение и самосъхранение, твърдят астролозите. Най-силен от астрологична гледна точка за Овните през месеца е 21 юли, неделя, когато пълнолунието се пада в Козирог.

Телец

Този период изисква от Телците повишена осъзнатост и отказ от отдръпване от реалността. Изключително важно е искрено да взаимодействате със заобикалящата ви среда, като избягвате повърхностни взаимни действия, които не носят никаква полза, отсичат астроекспертите. Вместо това инвестирайте енергията си в развиване на взаимоотношения, които осигуряват емоционално и интелектуално богатство. Тези връзки ще осигурят не само комфорт, но и растеж, помагайки ви да се ориентирате в живота, докато правите по-значими неща. Експертите твърдят, че 20 юли, събота, когато Марс влиза в Близнаци, ще бъде най-силният ден в месеца за Телците.

Близнаци

Този месец представлява ценен шанс за личностно развитие за Близнаците, но само ако сте готови да се изправите лице в лице с някои неудобни истини за себе си. Може да имате проблеми с приемането на самите себе си, може би поради оставащи проблеми от миналото ви, които причиняват чувство на срам, твърдят и предполагат астролози. Важно е да се задълбочим в тези емоции, да разберем техния произход и да подходим конструктивно към тях. Използвайте това време, за да превърнете уязвимите си места в силни страни, повишавайки самочувствието и устойчивостта си. Нека този процес на саморефлексия ви даде сила, вместо да ви пречи, като превърне минали болки в уроци по лична сила на духа. Превърнете слабите си места във ваше предимство. За Близнаците най-силен ден през месеца от астрологична гледна точка се пада 6 юли, когато е новолунието в Рак.

Рак

Може да се борите с чувство за вина поради действие, водено от егото. Жизненоважно за Раците е да си признаят въздействието, което това може да е имало върху другите, и да се извинят, когато е необходимо. И трябва да знаят, че в техния случай обмислянето на вината може да бъде изтощително. Не забравяйте, че вината е застояла емоция, която може да ви попречи да се излекувате и да продължите напред. Вместо това се съсредоточете върху ученето от този опит, отварянето на сърцето ви и движението към по-осъзнато и състрадателно бъдеще. За жалост най-силният ден на Рака през месеца отмина и бе на 2 юли, когато Меркурий влезе в Лъв, а Нептун стана ретрограден. Но не унивайте, целият месец ви поднася достатъчно добри енергии, само е важно да не прекалявате.

Лъв

За Лъвовете юли служи като напомняне за истинската същност на любовта. Любовта не е притежание на власт или използване на власт; става въпрос за признание и оценка. Наблюдавайте изобилието от любов около и в себе си. Стремете се да гледате на света през очите на любовта дори в трудни моменти. Тази перспектива не само ще подобри вашите взаимодействия, но ще обогати дълбоко живота ви. Нека любовта във вас се излъчва навън и тя със сигурност ще се върне изобилно, смятат астролози. И за Лъвовете най-силен астрологически ден бе 2 юли, но месецът им поднася доста добри моменти. На 2 юли Меркурий влезе в Лъв, а Нептун стана ретрограден и даде възможност на Лъва да се развихри.

Дева

Изправянето пред предстоящите предизвикателства изисква от Девите да останат реалисти и здраво стъпили на земята. Преодоляването на тези пречки ще изисква интелигентни стратегически решения, твърдят с устрем астролозите. Бъдете бдителни, за да избегнете клопките и се доверете на комбинацията си от разум и интуиция, за да ръководите стъпките си. През този месец заложете на изпитани методи, избягвайки рискове, които могат да усложнят пътя ви. Поддържайки този дисциплиниран подход, вие ще засилите своята устойчивост и способност да се справяте с всяка възникнала ситуация. Според вещите в занаята най-успешен ден за Девата в месеца е 20 юли, когато Марс влиза в Близнаци.

Везни

Юли бележи решаващ етап за вас, Везни, тъй като разрешавате конкретни проблеми, които са били източник на безпокойство, смятат астролозите. Решаването на тези въпроси ще ви освободи и ще разчисти пътя към обещаващо бъдеще. Все пак бъдете внимателни в общуването си, особено с нови познати, тъй като мотивите им все още може да не са напълно ясни, а вероятността да крият нещо тъмно зад гърба си е голяма. 20 юли и за Везните е най-силният с положителни астрологически енергии. Тогава Марс влиза в Близнаци и прави хората по-сговорчиви, по-готови да вникнат в това, което другият им казва.

Скорпион

Преминавате през бурна фаза, белязана от хаос и объркване и се чувствате претоварени. За да си възвърнете яснотата и самообладанието, е разумно да се дистанцирате от тези стресиращи обстоятелства. Използвайте това време за самонаблюдение и събиране на мислите си, съветват астролозите. Яснотата ще се върне, което ще ви позволи да вземате информирани решения и да предприемате решителни действия, когато спокойствието се възстанови. 11 юли, четвъртък, се смята за най-силния откъм енергии ден през юли за Скорпионите. Тогава планетата на любовта и парите Венера влиза в Лъв. Хората имат склонност към преувеличение на чувствата, желание да направят нещо на показ, както и към прахосничество. Това важи предимно за другите, Скорпионът сякаш е по-малко засегнат от този ентусиазъм за пилеене или поне му става хубаво.

Стрелец

За Стрелците този месец предоставя чудесна възможност да разширят социалните си хоризонти и да създадат важни нови връзки. Тези връзки не само обещават лично израстване, но също така имат потенциал да напреднат в кариерата си. Прегърнете откритостта и комуникацията, тъй като подобни взаимодействия могат да ви осигурят ценна информация и практически съвети, които да ви помогнат да преодолеете предизвикателствата и да постигнете амбициите си. 22 юли, понеделник, се смята за най-силен ден за Стрелците. Тогава Слънцето влиза в Лъв и дава сили на елемента на огъня, какъвто представител е типичният Стрелец, допълват астролозите.

Козирог

Козирози, естествено е да изпитвате вълни от разочарования и изолация, но е важно да не позволявате на тези емоции да ви завладеят. Имате възможност да достигнете до тези, които цените, като насърчавате значими връзки. Бъдете активни в развитието на вашите взаимоотношения. Този активен подход не само ще разсее сенките на негативизма, но и ще подобри емоционалното ви състояние. Не забравяйте, че всяка стъпка, която предприемате към някой друг, е крачка от самотата и като се съсредоточите върху положителните дейности, ще намерите повече щастие и удовлетворение във вашите взаимодействия. 25 юли, четвъртък, е натоварен с най-голяма сила за Козирога. Тогава Слънцето прави секстил с Лилит, но планетите и звездите ще ви позволят да развихрите своята креативност, давайки ви увереност да изразявате свободно своите фантазии и таланти. Може да има желание да предизвикате социалните норми и да разчупите границите, твърдят вещите в занаята.

Водолей

Водолеи, може да откриете, че гравитирате към стабилност и земни елементи, надявайки се, че те ще закотвят турбуленцията, която чувствате вътре в себе си. Търпението е ваш съюзник тук - приемете го и устоявайте на желанието да се поддадете на нетърпението или разочарованието, съветват астролози. Скоро ще разберете, че стабилността, която сте търсили навън, винаги е била вътре в самите вас. Използвайте този вътрешен резервоар от сила, за да преодолявате предизвикателствата и да преследвате уверено стремежите си. 25 юли, четвъртък, е наситен с енергия за Водолея. Слънцето прави секстил с Лилит и ви позволява да развихрите своята креативност, може да изразявате свободно своите фантазии и таланти, да разчупите границите.

Риби

Постигането на вътрешен мир и спокойствие е от първостепенно значение не само като убежище от светските желания и ревност, но и като основа за дълбоко личностно израстване при Рибите. Прегърнете удовлетворението и дълбоките възможности, които то предлага за лична еволюция. Освободете се от товара на ненужните привързаности и емоции, които пречат на напредъка ви. Колкото по-малко е работното ви натоварване, толкова по-свободно можете да изследвате талантите си и да правите иновации. Нека този период е свързан с това да разберете какво наистина е от полза за вашето пътуване напред, позволявайки ви да достигнете пълния си потенциал с отворени обятия. 26 юли, петък, е с най-силна енергия за Рибите през юли. Меркурий влиза в Дева. Това е подходящо време, когато можем да анализираме и решаваме кое е полезно и кое смятаме за непрактично. Добро време за учене и работа с числа, казват водещи астролози.