0

Д ончо Кръстев разкрива, че според прогностичната система И Дзин настоящият период от 24 август до 15 септември ще е време за изчистване на всичко старо, което пречи на живота и развитието ни. Съветва да се разделим със стари догми, ненужни мисли, чувства и вещи. И още – преосмисляне на вредни връзки и проекти.

Смирение

„Трябва да имаме християнско смирение и да оставим някои неща, които не можем да променим, на Божията воля и Висшия замисъл за нашата душа. Ала смирението не е примирение“, което значи, че човек не трябва да се примирява сляпо с глупостите и лъжите, особено в обществено-политическия ни живот, а да върви смело напред с вдигната глава, ясен ум и чисто сърце, желаещ по-добър и по-справедлив живот за себе си и близките си“, коментира народният лечител алхимията на периода. Той казва, че сега човекът ще е като с лотос, разтварящ листа – корените му са здраво впити в земята и рода, а цветчето ще гледа към вечността. Заявява, че в края на лятото пред прага на новия есенен сезон е хубаво да направим почистване на съзнанието и домовете си, като изхвърлим всичко старо и ненужно или го дарим. И според древните българи изчистването на дома около старта на всеки сезон носило благополучие на обитателите.

В следващите редове следват и посланията към всяка зодия на база авторската колода от И Дзин карти на Дончо Кръстев.

Овен: Добри шансове

Хексаграма 52 „Съзерцание“

Отдаден на дълбоки размисли и постоянни мисли, добре е представителите на зодия Овен да опитат сега късмета си, че да не изпуснат питомното – добрите шансове. Периодът е добър за медитации, за разрешаване на вътрешни конфликти, постигане на хармония - вътрешна и външна с околните – преди да дойде есента със своя ритъм и депресии. По отношение на бизнеса и любовта, уви, ще има само два варианта по ръба на двете крайности – сриване или висини. А здравето ще е стабилно като планина. Не претоварвайте все пак опорно-двигателната и храносмилателна системи.

И помирете се с по-възрастните членове на семейството. Дори да имате търкания, то поне опитайте!

Благоприятни дни за действие: 25-и, 28 август; 1, 4, 8 и 11 септември.

Неблагоприятни дни: 27 август; 3, 10 септември.

Телец: Повод за гордост

Хексаграма 60 „Ограничаване“

Мнозина от представителите на този заземен знак са все още на отпускарска вълна. Морето ви зове и излетите сред природата. Но съветът на Фортуна е да действате стриктно по задачите си. Така ще имате успех и добри финансови постъпления. Напук на всичките обиди и завистници през периода ще имате доста поводи за гордост със сполучливи маневри по целия житейски фронт.

В сферата на любовта се задава благоприятно задълбочаване на връзки, докато други от Телците ще срещнат точно сега своята половинка.

В здравословен план препоръката ми за периода е: избягвайте студеното течение, студените напитки (даже бирата) и безразборни полови контакти. В противен слушай ще зарадвате колегите в сферата на т.нар. традиционна медицина.

Благоприятни дни за действие: 26 и 30 август; 2, 6, 9 и 13 септември.

Неблагоприятни дни: 29 август, 4 и 11 септември.

Близнаци: Във вихъра

Хексаграма 17 „Следване“

Успешен период за болшинството от представителите на тази ветровита зодия. Близнаците ще се радват на реализиране на творчески проекти и старт на нови. При други от знака се задава някаква промяна на доходите. Идните дни любопитството ще ви човърка много, ще търсите и ще намирате полезна информация от неподозирани за вас източници. Каквото и да правите, гледайте да не се претоварвате, търсете повече удоволствието и избягвайте насилствените действия и караниците с колеги и близки. В сферата на любовта ще сте неотразими и във вихъра си. Действайте смело, като в същото време не забравяйте и целите си. В здравословен план на някои ще се наложи грижа за по-възрастни роднини. Добре е също така дозирано да бъде удоволствието, че слабо място през периода се дават сухожилия и черен дроб, както и пикочо-полова система.

Благоприятни дни за действие: 26 и 27 август; 2, 5, 9 и 12 септември.

Неблагоприятни дни: 29 август; 5 и 8 септември.

Рак: Успех с ремонтите

Хексаграма 15 „Смирение“

За Рака настоящият период е свързан с голямо изпитание: да приеме нещата, които е отхвърлял в миналото; да се смири пред някого или към някои неща и обстоятелства. Желателно е още Ракът да изхвърли всички пречещи му мисли и емоции, както и всичко материално, което му носи негативни енергии и го дърпа назад, без да осъзнава. Това може да са стари дрехи, които не сме обличали, натрупани уж ценни вещи, които можем да дарим вместо да блокират невидимо успеха ни.

На някои представители на тази зодия ще се наложи да осъзнаят принципи на по-дълбоко ниво, включително и вечния кръговрат на живота. Ще имат успех в делата, свързаните със земя (почва) и работа със скали и минерали – примерно земеделци, зидари, строители, занимаващите се с ремонти и др.

В здравословен план – да се обърне внимание на опорно-двигателната, храносмилателната и ендокринна системи. В семейството идните дни са добри за помирение с половинката.

Благоприятни дни за действие: 28 и 31 август; 4, 7, 11 и 14 септември.

Неблагоприятни дни: 27 август; 3 и 10 септември.

Лъв: Нови партньори

Хексаграма 34 „Мощта на Великото“

Идните дни ще действате по-смело и със замах, което ще ви носи успех във всички направления. Все пак има едно условие - нужно е Лъвът добре да обмисли действията и засилката си, преди да скача. Т.е. изисква се информираност и предварителна подготовка, за да няма разочаровани. Иначе излъчването ви ще вдъхновява другите - привличате нови бизнес партньори, нови интимни връзки, активирате старите.

Пълен с енергия, Лъвът е в цветущо здраве, но все пак трябва да се пази от умствено и физическо пренатоварване. И най-важното – да се пази от ласкатели и лицемери, защото те могат да го тласнат и въвлекат в неприятни и нежелателни ситуации.

Благоприятни дни за действие: всички дни в периода, с изключение на 31 август; 7 и 14 септември, които ще са по-предизвикателни.

Дева: Хиперактивност

Хексаграма 3 „Начална трудност“

Девите проглеждат за някои свои грешки от миналото, направени от недостатъчно знания и/или от емоционални и нервни изблици. Време е в този период да започне изчистване на грешките, било в любовта, бизнеса, ученето, отношението към шефове или родители. Сега трябва да се следва интуицията, да се предприемат и някои рисковани действия. Защото както гласи поговорката: в мътна вода най-добре се лови риба. Друг е въпросът каква ще бъде рибата, цаца или кит, но на всекиму според знанията и късмета.

Девата ще е много активна в този период и затова е необходимо да се пази от физическо и емоционално претоварване. И да не прекалява със студените храни и напитки, алкохола и… лошото настроение.

Благоприятни дни за действие: 27 и 30 август; 3, 6, 10 и 13 септември.

Неблагоприятни дни: 31 август; 7 и 14 септември.

Везни: Реформи

Хексаграма 52 „Съсредоточеност“

Голямо мерене, голямо теглене, голямо нещо! Везните (също както и Овните) са в период на много размишления, в навечерието на дълбоки реформи. Сега е време за решаване на конфликти, постигане на хармония със себе си и с околните. Хубаво е да осъзнаете, че успехите и пораженията са в човека. Във всички направления ще имате много пречки и спънки, но ако погледнете на тях като на трупане на опит и знания, ще преминете с лекота. Не напускайте сега работата си, поне до първата десетдневка на септември. Тогава ще е удачно и явяването на интервюта за нова работа.

В сферата на любовта ще бъдете по-раздразнителни от обичайното. В здравословен аспект разходки сред природата и динамична медитация ще ви донесат по-силен имунитет и крепко здраве.

Благоприятни дни за действие: 25, 28 август; 1, 4, 8 и 11 септември.

Неблагоприятни дни: 27 август, 3 и 10 септември.

Скорпион: Голям екшън

Хексаграма 23 „Разрушение“

Представителите на този войнствен знак живеят доста полюсно в прехода между Ин и Ян, между съзиданието и разрушението, между доброто и злото и затова често са неразбрани от околните. Не им е лесно да балансират двата полюса в себе си, но когато успеят, се случват чудеса. В настоящия период Скорпионът ще бъде в пълния си блясък – ще руши със замах, ще съгражда с амбиция. Ще разрушава стари връзки, догми, бизнес партньорства, но ще създава и нови успешни контакти и проекти. При превозните средства ще има ремонти. В личен план да се довери на половинката си. Необходимо е да пази храносмилателната и опорно-двигателната система, както и да следи кръвното си заради големия екшън напоследък. Добре ще му се отразят почивка в планината, спорт или лека гимнастика в близкия парк.

Благоприятни дни за действие: 28 и 31 август; 4, 7, 11 и 14 септември.

Неблагоприятни дни: 27 август; 3 и 10 септември.

Стрелец: Успехи

Хексаграма 25 „Непорочност“

Очертава се период на големи творчески успехи за Стрелеца, реализиране на проекти и активация на нови. Той кипи от енергия, наелектризиран е като котка, видяла зло куче. Здравето е чудесно, отношението им с партньорите – също. Успехът ще го съпътства, ако Стрелецът действа безкористно в полза на другите, изявявайки таланта и дарбите си.

В сферата на любовта ще имате доста приятни мигове с вечери на свещи, разходки до екзотични кътчета, СПА процедури.

В здравословен план е препоръчително да зареждате батериите под открито небе, иначе ви чака голямо умствено и нервно изтощение. В такива случаи хората казват: „Гърми, трещи, но не вали“.

Благоприятни дни за действие: Всички дни от периода, с изключение на 31 август; 7 и 14 септември.

Козирог: Задоволство

Хексаграма 20 „Съзерцание“

Козирозите могат да бъдат доволни от себе си. Направили са каквото трябва, проектите им се реализират успешно, връзките им са стабилни въпреки някои предателства. Сега те спокойно могат да се отдръпнат, да релаксират и да се наслаждават на плодовете на труда си. Други ще са в позицията да дават акъл от кулата на своя богат опит и ненарушени принципи въпреки бурите на времето.

В личен план използвайте оставащите дни от лятото за релакс. Здравето ще е чудесно, но с уговорката да не се прекалява с удоволствията – особено с по-пикантни храни и алкохол. Подходящо време за размишления и медитации, хармонизиране отношенията с околните.

Благоприятни дни за действие: 28 и 29 август; 4, 5, 11 и 12 септември.

Неблагоприятни дни: 26 август, 2 и 9 септември.

Водолей: Воаяжи

Хексаграма 46 „Подем“

Силите на тази зодия са в подем. Всичко, което са трупали като знания и идеи, започва да се реализира успешно в материален план – бизнес, творчески проекти, любовни връзки, успех в учението и т.н. За успехите обаче е необходимо да има постоянство и разумни действия, иначе вятърът ще отнесе плодородния слой на почвата. Препоръчително е Водолеите да следват нещо по-висше, което да ги води напред и да дава смисъл на живота им, а не да бъдат водени от егото си. Само така ще постигнат истинската си цел и реализация. Иначе мотото на периода е: „Повече дела, по-малко думи!“

В сферата на личните отношения дните са удачни за семейни воаяжи до културно-исторически обекти.

Благоприятни дни за действие: 28 и 29 август; 4, 5, 11 и 12 септември.

Неблагоприятни: 6 и 7 септември.

Риби: Резултати

Хексаграма11 „Разцвет“

В настоящия период, каквото и да правят, добро или лошо, Рибите ще са №1. Идеите, които са имали, делата, които са били замисляни дълго време, започват да разцъфтяват и да дават материален резултат. Необходимо за успеха обаче е да се действа мъдро.

Динамиката ще е доста висока, но посланието на съдбата е първо да се разберат със себе си какво точно желаят. Защото желанията им са много разнородни и трябва да се степенуват приоритетите и хармонизират от една страна с техните дарби, а от друга с житейските и духовните им потребности. Само така ще постигнат чудесни взаимоотношения с партньора, със семейството, в бизнеса (работата) и учението. И да не забравят, че има едни други закони, дето са по-важни от човешките. Затова да избират – на тъмната или на светлата страна да копаят в градината.

Благоприятни дни за действие: всички от периода, като с повишено внимание са в края и средата на всяка седмица (сряда и неделя).

Дончо Кръстев е холистичен лечител в сферата на мануалната терапия (чакръкчийство) и акупресурата; експерт е по упражнения от Даоистката йога, където има авторската методика „Танцът на спиралата”. Лечителят Кръстев е експерт и по древната гадателска система И Дзин, където има своя авторска колода от 66 карти. На база на източния прогностичен метод той дава житейски напътствия за настояще и бъдеще, както и за здравословен начин на живот. Телефон за контакт: 0897067670