0

П ланетата на любовта, парите и личните отношения Венера мина в ретроградна позиция в огнения знак Лъв. Астрологът Мира Кунева обясни пред „Телеграф“, че астропериодът ще засегне личните отношения, като ще доведе до бум в броя на сватбите и разводите.

„Фактически ретроградното движение на Венера има три периода. Първият започна от 19 юни до 23 юли. Тогава не бе добре да действаме, а само да оглеждаме и анализираме, да набелязваме нашите цели къде бихме желали да направим промени. Мнозина, макар и вървейки по инерция, вече може би са усетили дискомфорт в отношенията с роднини, деца, интимни партньори, почувствали са празнота или са се почувствали, че са експлоатирани, а не получават достатъчно в замяна. Тогава вече сваляме розовите очила и започваме трезво да оценяваме партньора до себе си, приятели, близки, да правим преоценка на връзките си“, коментира Кунева.

Разяснява още, че другата тема, която Венера сега отваря, са парите, доколко сме ефективни в това което правим, и дали харчим разумно и как по-ефективно да заработваме средства. „Венера винаги носи едно желание за по-разкошен живот. Другата тема ще са децата - едни могат да стигат до идеята за потомство, а други да променят подхода си в отглеждането на децата си. Тази планета управлява и личното ни творчество, нашата самооценка - дали се виждаме като ярки личности или с течение на времето сме се позанемарили“, дава храна за размисъл астроекспертката. По думите й във втория период - на същинската ретроградност (23 юли - 4 септември) – вече ние набелязваме решенията по изброените венерини казуси. И в третия (4 септември - 7 октомври) започваме да прилагаме взетите решения за промени в живота си. „Цикълът на Венера в Лъв е 8 години. Така че след 4 г. можем ефективно да оценим това, което сме взели като решения сега“, отбеляза Мира Кунева пред „Телеграф“. А ето и нейния анализ за това как периодът на ретроградната Венера ще се отрази на всеки от 12-те астрознака (слънчев или асцендент).

Потомство при Овена

При представителите на този огнен знак ретроградната Венера ще засегне 5-ия дом. Там са любовта, чувствата, децата, емоциите, творчеството. Добре е да преразгледаме, дали се радваме достатъчно на любовта, дали сме доволни от нейното количество и качество. А онези Овни, които все още търсят подходящия партньор в живота си (принца или принцесата) или страдат от дефицит на хармония в личните отношения, е добре да си преразгледат очакванията, да настроят своя амурски мерник, за да видят защо връзките им се развиват все по сходни незадоволителни модели. При някои може да има връщане на стари гаджета, партньори, а други да преразгледат отношението си към децата. Както и да прегърнат идеята за потомство - да направят такова, да забременеят.

Телецът прави ремонт

На Телците Венера ще засегне онази част от хороскопа, която отговаря за дома, недвижимите имоти, семейството и отношенията в него. Добро време е да преразгледат своята собственост, какво искат да притежават и от какво да се отърват. Но ако ще правят големи покупко-продажби, то периодът на ретроградната Венера не е най-доброто време. Сделки с недвижими имоти могат да правят само при условие, че те са много добре обмислени, разгледани, т.е. имат пълна яснота. При много от представителите на астрознака има индикации за наложителни или планирани ремонти, някаква декорация. Хубаво е и сега да си прегледат връзките с родствениците и ако е имало конфликти в миналото, да се помирят. Не е изключена още и женитба на пораснали деца, с което семейството да се разшири.

Близнаците срещат стари дружки

Близнаците могат да очакват събития и новини, свързани с хора от близкото им обкръжение - съседи, родственици, с които обаче не живеят заедно. Ако е имало някакви конфликти с братя, сестри, комшии, сега е добър период отношенията да бъдат изгладени. Времето е удачно и да възстановите връзки със стари дружки от училище, с хора от някакви екипи, с които сте работили, с членове на отбори, в които сте играли като по-млади. При вас астропериодът засяга Трети дом, управляващ компютрите, телефоните, покупките, колите. Затова внимавайте с бюджета си, защото Венера в Лъв ще ви кара да харчите повече и в един момент разходите могат да се окажат прекалени. Но ако решите да инвестирате в обучението си, то периодът е идеален за някакво образование, което сте зарязали, или за нещо, което сте искали отдавна да учите, но все сте отлагали.

Ракът лъска имиджа

На Раците предстои да си преразгледат равнището на доходите. Искат ли повече в материален аспект – как си планират разходите, достатъчно добра ли е финансовата схема, по която харчат и получават доходи от своя труд/професия. Дали могат да поискат повече пари за себе си на пазара на труда. В същото време представителите на този кардинален знак имат шанса да променят имиджа си. Да повишат своята себеоценка, както и да искат повече за труда си.

Тъй като този транзит на Венера активира 2-рия дом на Рака, в личен план мнозина могат да решат, че партньорът не ги цени достатъчно, че не са важни за него и повече няма смисъл да продължават тази връзка.

Лъвът да бъде дипломатичен

Лъвовете трябва да обръщат особено внимание на отношенията си с другите. В сферата на сърдечните връзки могат да се появят хора от миналото. Да очакват интересни срещи. Трябва обаче да са много внимателни, ако си правят някакви козметични процедури или пластични операции, защото ефектът може да не е очакваният. Внимание се изисква и по отношение на парите, както и на начина, по който се представят в обществото. Проблем може да дойде от казани не на място думи, от постъпки спрямо околните, които да породят конфликтни ситуации. И нещо важно – ретроградната Венера е подходяща за ревизии в отношенията, проекти, а където има слаби места, те да бъдат променени след края на ретроградността.

Девата в тайна афера

Ретроградната Венера активира 12-ия дом на изпълнителните Деви, което ще възкреси техни тайни любовни връзки от миналото. За много от тях може да има преразглеждане на този тип отношения, а при други да се случи връщане на афери и подобни ситуации. Други представители на този земен знак могат да стигнат до идеята да скъсат с такава връзка, защото просто вече не виждат смисъл да търсят щастие по този начин.

Девите имат шанса да върнат и свои дългове в този период, и емоционални, и материални. В професионален план, ако работата, която имат е временна, или работят в къщи в самота (тип хоум офис), то ретроградната Венера има възможност да доведе до преподписване на договора им.

Везните търсят щастие

Представителите на този астрознак в периода на ретроградната Венера трябва да дефинират своите цели и желания (по 11-и дом). Кои са онези неща, които тях ги правят щастливи, а не стереотипите, които спазват, мислейки, че са онова, което искат в живота си. Мнозина от знака могат да се върнат в екипи, в които са работили, да възкресят стари приятелски връзки, в които са се чувствали щастливи. Някои Везни ще имат шанса да развият успешно идеи за собствен бизнес, за някакво хоби или да си възстановят такова. Други от знака ще изпитат на гърба си поговорката, че старата любов ръжда на хваща. И ще преподновят своя стара връзка. Друга тенденция гласи, че ще ревизират отношенията си с децата.

Скорпионът избира работа

Скорпионите имат да преразглеждат своя статус, кариера, мястото си в социума. Ако установят, че не са доволни, ще трябва да си поставят съответните цели, но да не взимат крайни решения сега. По отношение промяна на кариерата чрез напускане на работата да изчакат до 4 септември, защото в противен случай може да се окаже, че са направили грешна стъпка.

Другите теми, които ще се появяват в живота на скорпионите, са властта и нейното приложение, дали другите ги виждат като авторитети. В следващите седмици вероятно ще имат и по-сериозни размисли за отношенията им с началниците. Тук някои от този знак ще се отърват от излишни отговорности и така ще облекчат живота си.

Стрелецът учи английски

Ретроградната Венера отваря благоприятен период за Стрелците за преразглеждане на много от техните виждания за живота. Мнозина ще получат подтик за ревизия на своите мечти, какво искат да постигнат. Те ще имат и шанса да се върнат към дейности, свързани с писане, които са зарязали. Или ако имат интернет бизнеси, да ги преразгледат, да направят подобрения в тях. А ако са учили нещо, пък са го зарязали, сега ще могат да предприемат т.нар. доучване. Времето е добро и да учат чужди езици, да си оформят разни документи за пътуване в чужбина. При тях се активира Деветият дом - на делата - така че Стрелците могат да подават молби, да правят съдебни обжалвания, след което нещата им ще се развият по нов начин.

Козирогът дели имот

Темите, които ретроградната Венера ще активира при козирозите, са свързани със съвместните ресурси, наследствата, застраховките. Затова те може да решат да продадат някакво общо имущество или да разпределят частите му. Други в следващите седмици ще решат с партньора си да купят общ имот, апартамент, да направят някаква инвестиция съвместно с други хора. Времето е добро и за преразглеждане на бюджета, за оформяне на документи за наследство, за оформяне на обща собственост. Осмият дом, който Венера засяга при Козирозите, обаче е свързан и с много дълбоки чувства и страсти, със сексуалните преживявания. Оттук вероятността за връщане към такива връзки и подновяването им е голяма.

Венчило или развод за Водолея

Астрологичният период ще засегне брака и връзките на Водолея, както и отношенията му с второто дете. Като цяло представителите на този свободолюбив знак имат да преразглеждат силните си връзки, било със съпруг/а или с онзи, с когото живеят на семейни начала. При Водолеите са възможни и двете крайности: едни ще решат да сключат брак, което е най-добре да сторят след 4 септември, а други ще стигат до идеята да се разделят. Преди всичко е добре да не действат спонтанно, а да си дадат време за преценка, поне до края на ретроградния цикъл на Венера. А той ще засегне и взаимоотношенията им с бизнес партньорите – ще си върнат стари клиенти, договори ще бъдат преподписани.

Рибите с повишение в службата

Рибите сега ще имат шанса да променят нещо в работата си, така че да стане по-добре за тях, както и да преразгледат отношенията си с колеги, с които са имали конфликти. А при някои от знака ще се върнат хора, с които са работили преди години. Другата важна тенденция при Рибите е, че някои от тях ще възстановят любовни връзки с бивши или настоящи колеги.

Онези, които искат да сменят работата си, е може би грешно да го направят сега, дори да имат примамливо предложение.

Мнозина ще създадат нови навици в храненето, както и в поддържането на външния вид и красота. На някои от тях (при аспекти и в личния хороскоп) Венера ще донесе разговори с началниците за едно сериозно подобряване на вече съществуващи работни условия и позиции.